Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

LihO 

všechny recenze uživatele

Podobné "high school" komédie sú väčšinou suché, bez nápadu s nepríjemným obsadením a lacným scenárom. Čo sa však tohto filmu týka, tak som rád, že sa od tejto predstavy vzďaľoval ešte viac ako som dúfal po tom, čo som videl trajler. Priznávam, že tento komentár je trochu subjektívny hlavne kvôli sympatickej Emme Stone, na ktorú by mi nevadilo pozerať ani keby išlo o presne takú komédiu ako som opísal na začiatku. Keď sa však k tomu pridá vtipný scenár plný skvelých nápadov a dialógov, ktoré nie sú len nejaké umelé a prázdne kecy, tak to fakt stojí za to. Taktiež strih a celkové spracovanie filmu na veľmi dobrej úrovni... striedanie zrýchlených a spomalených záberov a podobné detaily. Celkový dojem, ktorý mám z tohto filmu je niekde medzi 90 - 95 % a som si istý, že ten film si opäť rád pozriem znovu :) ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

No tohle jen působí jako klasickej teenagerovský kousek, ale opak je pravdou! Buď jsou tu pipky, šprtky nebo sportovci, takže Amerika hadr. Ale i když tu jsou středoškoláci a řeší se tu téma sexu, tak je celej film hrozně příjemně natočenej. Emma Stone ve svý roli naprosto válí, žeru její každý slovo a když dělá držtičky, tak ještě víc. Moc se mi to líbilo. Bylo to vtipné, chvílemi lehce dojemné, když zjistíte, že holka, která si hraje na frajerku, je vlastně hodně citlivá. Což odněkud znám :))) Každopádně hezké rozuzlení a především film měl myšlenku, i když by si člověk řekl, že už je to otřepaný žánr. Ani zdaleka :) ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Emma Stone bez debat táhne celý film a bez ní by Easy A bylo poloviční. To ale neznamená, že by zbytek obsazení za nic nestál. Právě naopak, casting se povedl na výbornou - Malcom McDowell, Thomas Haden Church, hippisáčtí rodiče Stanley Tucci a Patricia Clarkson. Snad jen s Lisou Kudrow mám problém. V poslední době hraje samé neurotické krávy. Odkazování k teenagerovským klasikám 80. let - Sixteen Candles, The Breakfast Club, Ferris Bueller's Day Off, Can't Buy Me Love a Say Anything... - beru "pouze" jako (nemalé) osvěžení, zcela jistě bych Easy A nevnímal jako určitou snahu tyto nesmrtelné filmy překonat. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Easy A má skvělé téma, leč ani to, že Emma Stone je sympatická a roztomilá mladá žena nezachrání závěr téhle komedie, která měla na víc než jen vyprávění historky o tom, jak snadné je získat si špatnou pověst... Přinejmenším jsem čekala trochu morálního poučení o tom, že mít pověst školní šlapky není zase tak cool. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměr ve svém "žánru". A to díky určité originalitě provedení (které by mi jindy mohlo vadit, ale tady OK), hlasu a obecně projevu Emmy Stone a pak několika vtipným dvojsmyslům. A zapomněl jsem dodat, že se nejedná o "typickou" americkou úchylárnu, ale byť jde o teen komedii, má určitou úroveň. 68% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Socialistická strana v zastupitelstvu města Valladolid požadovala odstranění některých nevhodných scén a plakátů, které jsou urážlivé vůči ženám. (Džejkop)
  • Když Olive vstupuje do kina, můžete si v pozadí všimnout Rhiannoniných rodičů. (sssssycak)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama