Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Proč Záměnu hodníte tak průměrně, ne-li dokonce podprůměrně? Myslím, že to je jedna ze slušnějších komedií, u kterých se člověk nejen odreaguje, ale i skvěle pobaví. Klobouk dolů, že se do tohoto tématu Jennifer Aniston pustila, Jason Bateman nezklamal a malý Thomas Robinson je pro mě dětským objevem roku! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od podobných stereotypných filmov som si dal skoro na polroka pauzu a po tak dlhej dobe mi komédia tohto typu prišla celkom vhod. Dopozeral som ju bez väčších problémov, dokonca ma miestami príjemne prekvapila. Samozrejme, že napriek tomu sa jedná o čistý šedý priemer a scenár je len precedenou kombináciou jeho žánrových súrodencov. Scenárista pôsobil dosť kŕčovito najmä v scénach, ktoré mali byť svieže a zábavné. Oveľa prirodzenejšie však na mňa porobili herci a tak som sa dočkal okrem avizovanej nádielky humoru aj príjemnej rodinnej drámy. Škoda však, že režisér nevedel odhadnúť v ktorých okamihoch má viac pritlačiť na pílu a tak bol celý feeling z filmu dosť rozpačitý. 60%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Záměna se mi sice nelíbila, ale ponudil jsem se při ní parádně. Možná proto, že jsem nikdy neměl úžasný poševní sliz a ani nikdo nikdy nedevalvoval mé semeno, což jsou jediné dva úsměvné okamžiky snímku. Takže nějakou tu hvězdu vykouzlím za pár Goldblumových trefných postřehů a za slabost pro Jennifer Aniston, které jsem ochoten zapůjčit nějaký ten sex od chvíle, kdy poprvé usedla na gauč v Přátelích. Jejímu výběru projektů však skutečně nerozumím. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jason Bateman celej život touží po tom, že vycáká Jennifer Aniston, ale místo toho, aby ji vyprášil pekáč, radši se ji totálně nachcanej vystříká do kelímku. Bohužel si to dalších 5 let nepamatuje a vzpomene si, až když Jennifer přitáhne zpátky do NY i s harantem, který je podezřele stejně postiženej jako Bateman. ()

tere.z 

všechny recenze uživatele

Co byla Meg Ryan devadesátých let, to je Jennifer Aniston nového tisíciletí. Z jejích posledních deseti filmů je devět romantických komedií. A tak už jenom jméno této herečky předznamenává, o jaký film tady půjde. Ale z toho, co vypadalo jako průměrná rom com, se vyklubalo milé překvapení. Jo, je to romantická komedie se všemi aspekty, které dělají romantickou komedii, se všemi obligátními klišé, stokrát omletými situacemi a předvídatelným dějem. Je ale natočena velice pěkně, svižně, vtipně. Není trapná, není pitomá. Navíc nehezounkovitý Jason Bates stejně jako originální nápad s vyměněným spermatem dodávají Záměně šťávu. Kdyby Jennifer zakotvila aspoň u takovýchto kousků, nebudu mít vůbec nic proti! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení proběhlo v New Yorku a tvůrci byli nadšeni tím, že se jim podařilo využít městských reálií, které nejsou tak úplně profláknuté. Točilo se na mnoha místech – v Soho, Upper Westside, Williamsburgu, v Central Parku, na Park Avenue, v Chelsea Piers, The Meatpacking District, Midtown Manhattan, v Queens. (Taninaca)

Reklama

Reklama