Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (85)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) odpad!

Ne, nedávám odpad z nějaké hysterické nenávisti. Dávam odpad za pro mě nejhorší díl celé série a jeden z nejhorších filmových zážitků vůbec. Zatímco jednička mě po dost nízkých očekáváních překvapila jistou civilností, dvojka rozesmála scenáristickým neumětelstvím a roztomilou stupiditou a trojka byla prostě tak nějak normálně špatná, první část čtvrtého dílu je něco neuvěřitelného. Zápletka hodná desetiminutové stopáže, dialogy hodné náctiletému videoklipu, kupa nepochopitelně zbytečných záběrů (zavírající se koš?!), kupa scén zobrazujících jedno velké nic, neschopnost přenést aspoň nějaké, klidně i guilty pleasure, emoce a navrch nulová možnost ztotožnění se s hrdiny a jejich situací. Několik ironických vtipů film nespasí. Daydreaming patnáctileté onanující upírky, nic víc. Ale sranda v kině byla.

plakát

Noc žraloka 3D (2011) odpad!

Odpadem rozhodně neplýtvám. Proto se filmy, kterým ho udělím, vyznačují skutečně velkou mírou stupidity, nezábavy, antilogiky a vůbec všemi myslitelnými zhoubami filmového umění či průmyslu, jak chcete. Noc žraloka 3D postrádá jakýkoliv náboj, herci jsou unylí, dialogy trapné, děj totálně nelogický a to hlavní - žraloci a krev - nudné. Nekoná se ani žádná parodická švanda. Film s asi největším množstvím WTF?! momentů tohoto roku. Gratuluji!

plakát

Nebojte se tmy (2010) 

Na úvod jedna hnusná scéna, ale pak už je jediným strašákem skutečně jen ta tma. A v momentě, kdy se příšerky (kombinace opice, krysy, raráška a Gluma) zjeví v celé své kráse, je po hororu definitivně. Bojíte se tmy je spíš dětsky strašidelné, a to se navíc nerovná poeticky, jako tomu byla například v Sirotčinci nebo nedej bože Faunově labyrintu. Ještěže hlavní dětská hrdinka aspoň umí hrát.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

No jo no, nemáte se koukat na trailery, pak očekáváte hutné science fiction místo pořádného srandy kopce, čímž Kovbojové a Vetřelci v první řadě jsou. Ideální mix akčního nášupu, parodického humoru a absurdní atmosféry střetu divokého západu a emzáků. Výborná nenáročná zábava.

plakát

Lidice (2011) 

Příliš velká ambice na "velkofilm", příliš ždímané emoce, příliš očividné scény na efekt. Tvůrci jako by se zakuckali sami sebou.

plakát

Jumper (2008) 

To je přesně jeden z těch filmů, kdy se ze všech sil snažíte najít pozitivní body a přitom se neustále chlácholíte, že to mohlo být horší. No, blbý je to dost. Třetí hvězdička jenom a pouze za postavu Griffina Jamieho Bella a za to, že jsem přesně na takovouhle odreagovačku měla náladu. I tak mě to ovšem stačilo dost nas*at. Hloubka nulová. A vyústění Griffinova příběhu? wtf?

plakát

Román pro muže (2010) 

Co jsem vlastně čekala? Přitom začátek mě docela zaujal, ale pak se Román pro muže rychle ponořil zpátky do klasických vod "hezky česky" tragikomedií. Ty Hřebejkovy si udržují aspoň nějakou úroveň, když už ne originalitu, ty ostatní ale ani to ne. Neříkám, že je tu všechno úplně špatně - kamera dobrá, Hybnerová dobrá, Vladyka dobrý, Donutil tradiční a několik vtipných gagů - dobrý. Ale tolikrát provařené postavy (blbá pipinka s dobrým srdéčkem, natvrdlé duo kamarádíčků "pohoda, cool, ne, vole") a naprosto jasné vyústění většiny situací mě prostě už nebaví. Na druhou stranu mě to zase vyloženě netrápilo, takže na nudné víkendové odpoledne (u žehlení?) proč ne... Mezi 2 a 3.

plakát

Ladič pian zemětřesení (2005) 

Viděla jsem pouze dvacet minut, takže hodnotit nebudu, ale musím říct, že jsem čekala jeden velký chaos plný surrealistických vizí a obrázků mimo veškerou realitu. Jak jsem byla překvapena, že Ladič má skutečně děj! :) Určitě se k tomu ještě někdy vrátím.

plakát

Drž mě pevně (2010) 

Po formální stránce skvělé (Skandinávci jednoduše umí) a je jasné, co chtěl režisér sdělit a proč, vzhledem ke společenskému kontextu. Nemůžu říct, že se mi ten film nelíbil - líbil, ale neustále to kazily scény vyloženě na sílu (matce zazvoní telefon...) a přepísklé motivy/následky. Úplně jsem tomu nevěřila, škoda.