Reklama

Reklama

Arachnománie

(TV film)
Francie, 2007, 51 min

Obsahy(1)

Máte rádi pavouky? Překonejte děs a úzkost za pomoci moderních psychotechnik, které využívají např. virtuální reality.
Obecně se soudí, že ke zvládnutí panického strachu je třeba posílit racionální myšlení, ale není to tak úplně pravda. Lidé postižení fobií prožívají strach jako virtuální realitu, protože strach je emoce a emoce nemají logiku. Za pomoci interaktivity a jisté dávky realismu vznikne prostředí, na které lidé budou reagovat úzkostně. Základem úspěšné léčby specifických fobií a úzkostných stavů je zvládnutí daných virtuálních situací. Ale jak bude pacient reagovat, až se setká se živým pavoukem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Jde o obšírný výlet do světa pavouků. Kromě vědeckých, méně či více známých, skutečností zabrousí také do světa psychoterapie, léčitelství, filmu, lékařství, průmyslu, vojenství, módy, umění, politiky i sportu. Zkrátka pavoučí všehochuť na francouzský způsob. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Co všechno se o pavoucích člověk ještě nedozví. Fascinující dokument. 👍 Mimochodem, člověk je nejhorší nepřítel přírody. Bez nás by těm pavoukům bylo určitě lépe. Posledních 20 minut je hlavně o hře s pavouky, což mi přišlo jako týrání pavouků a to zbytečné. 😢 Hvězdiček 4**** ()

Reklama

zdenur 

všechny recenze uživatele

Dozvíte se dost zajímavých informací, ale je to takový mišmaš že z toho stejně nic mít nebudete. Mně v hlavě utkvělo jen to pavoučí víno, mmm. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Motto: "Pavouci maj svoje sítě, do těch sítí zachytí tě..." ;-) . . . Na domácí toaletní místnosti mám už možná dobrých deset (?) let pavučinku. Asi dýl. No, dnes už vlastně je to docela pavučina... ;-) Nepamatuju si přesně, kdy a jak se zjevila a kdo vytvořil její základy. Je v koutě, tak půl metru od země a nevadí mně, nikomu ani ničemu. Nevím, kolik generací pavoučků ani jaké ráce se v ní už zrodilo a žilo. Stále tam ale průběžně někdo vegetuje a stále se v ní něco děje. Předpokládám, že ku prospěchu svému i mému likvidují ty dobré duše všelijaké ty škodlivé muňky, které se v místnůstce tohoto typu mohou nacházet... Každopádně - pavoukovi bych už (...od jisté doby můžu s čistým svědomím říct, že nikdy...) neuškodil. Jsou to - jak vidno i z tohoto zajímavého dokumentu - úžasná a v drtivé většině i užitečná stvoření, která nakonec tu byla na Zemi dávno před námi a jak zdá se, při naší pýše a ignoranci náš druh zjevně i přežijí... - - - - - (Poprvé viděno 15.5.2009 na ČT2, komentář zde jako první - 15.5.2009) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama