Reklama

Reklama

Mladý Indiana Jones: Žízeň po životě

  • USA The Adventures of Young Indiana Jones: Passion for Life
všechny plakáty

Obsahy(1)

V druhej časti dobrodružstiev mladého Indiana Jonesa sa hrdina ocitá spolu s rodičmi v Afrike na safari, kde sa zoznámi s bývalým prezidentom USA Roosveltom a skúsi pre neho nájsť vzácneho prúžkovo-ušatého rovnorožca - Antilopu. Stratí sa pri tom, ale všetko dobre dopadne.
V druhej polovici filmu prichádza Indiana do Paríža, kde spoznáva umelcov vtedajšej doby, napríklad Picassa, a objaví ich búrlivý život. (Budisovie)

(více)

Recenze (8)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Obrazově příjemný snímek mapující britský koloniální svět před Velkou válkou. Je to svět definitivně ztracený, ale fascinující. Pařížské dobrodružství těží z toho, kohože slavného mohl v té době běžný smrtelník potkat. Krom pěkných obrázků Afriky jde ale o naprosto nudný díl, který už nechci nikdy vidět. 40% ()

Reklama

Indy_Brabino 

všechny recenze uživatele

Indy je tentokrát na safari, kde se setká s Tedym Roosveltem od něhož se dozví pár zajímavostí a najde mu antilopu. A máme tu spoustu až dokumentárních záběrů, plných krás černého kontinentu. V Paříži pak potká místní umělce té doby v čele se samotným Picassem, se kterým se ovšem nevidí naposledy. No, nevim jestli bych ve skutečnosti nechal dítě ,,napospas'' těmto echtovním bohémům, poslouchat jejich nevšední zážitky a rady do života. Co by z něj pak vyrostlo? Asi něco jako jeden můj kamarád, který je taky takový svůj, ale jinak fajn a je s nim kopa srandy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Potom čo vyslobodili mladého Indiana Jonesa z otroctva v Maroku, tak sa spolu s rodičmi presunie do východnej Afriky na safari. Stretne sa tam s bývalým prezidentom Spojených štátov amerických Franklinom Delano Rooseveltom, ktorému bude pomáhať objaviť vzácnu antilopu. Neskôr sa dostane na európsky kontinent. Priamo do hlavného mesta Francúzska. V Paríži spozná umeleckú komunitu. Zoznámi sa tam s Edgarom Degasom a i s búrlivákom Palbom Picassom. ** ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Dvojdíl plný protikladů. Zatímco poznávací výlet do rovníkové Afriky a setkání s prezidentem - dobrodruhem, Theodorem Rooseveltem, je asi nejslabší částí Indiho mladistvých let, tak na druhou straně výlet do hlavního města Evropy počátku 20. století - Paříže, je pravým opakem.. Vynikajícím způsobem pojatý střet impresionismu a kubismu, střídání stráží nejen v oblasti umění a svobodomyslně dekadentní Pablo Piccasso. ()

Zajímavosti (2)

  • Film se točil v Nairobi, Paříži a Praze. (Yardak)
  • Ve druhé části filmu je možné v malé roli barmana spatřit Tomáše Hanáka. Ve filmu dokonce promluví, kdy pronáší: "Picasso." (bubun)

Reklama

Reklama