Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Klasická atmosféra na způsob Schumachera. Na tenhle nový snímek jsem se těšil díky třem atributům - Schumacher v režii, a Kiefer Sutherland s Emmou Roberts v hlavních rolích. Já osobně jsem spokojený, ačkoliv mi filmy o drogách celkově nic neříkaj. Kiefer je stejně geniální jako v telefonní budce, a z Emmy jednou bude skvělá herečka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad jen pár pěkných kluků. 1)  24letý Chase Crawford (dealer White Mike), 24letý Philip Ettinger (rváč Hunter), 20letý Jeremy Allen White (Charlie), 24letý Billy Magnussen (Claude, co střílí), 20letý Rory Culkin (Chris s dlouhými vlasy)._____ 2)  Věk protagonistů se vztahuje k roku natáčení, tj. 2009. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být celkem zajímavé povídání o drogách a rozmazlenejch parchantech bohatých rodičů, kteří roupama neví co by, jenomže to je strašně nudné. Kromě té poněkud pokažené párty na konci se tam lautr nic neděje a ta mozaika charakterů je celá taková šedivá, nevýrazná, nic neříkající. A celé to ještě ubíjí ten přeukrutně moralizující závěr. Co chtěl tímhle filmem vlastně Schumacher světu sdělit? Že je dnešní mládež zkažená? To záleží na úhlu pohledu. Že drogy jsou svinstvo? To přece víme. Že není všechno zlato, co se třpytí? I na to jsme už dávno přišli, Joeli. Příště by to chtělo méně jinotajného žvanění a více přímočaré akce. On si to divák už přebere sám. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zaměřením příběhu na pozdně středoškolskou komunitu film skýtal naději, že Schumacher si rozpomene na svůj první zásadní režijní zářez a to bravurní frat-packovku St. Elmo's Fire. Bohužel však už sedmdesátiletý režisér za tvůrčím zenitem v sobě tu energii nenašel, nemluvě o tom, že už zřejmě nebyl schopen se navázat na proměnu středoškolských komunit a jejich problémů. Koneckonců od Elma uběhlo již čtvrtstoletí. Twelve obsahuje prakticky všechny chyby a berličky ve vyprávění: vševědoucí overvoice, flashbacky, obrovské množství postav, které nejsou dostatečně charakterizovány, vztahy mezi nimi, které mají vyplynout z jedné charakterizující scény, do konce není jasné o čem film vlastně vypráví a jakýkoli výchozí bod si navzdory tomu zvolíte, tak vám vyjde jako strašlivě banální. Smutný fail. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pár nudnejch postav (věčně sjetejch a vůbec mimo), kolem kterých si hlavní hrdina jenom tak proplouvá, aniž by ho někdo pořádně registroval. Nebýt proslovy věčně vedoucího vypravěče, z jehož úst zazní White Mike pomalu každou druhou minutu, nezmerčil by ho snad ani divák. Já si White Mikea teda fakt skoro nevšimla, nevšimla jsem si ani děje a vůbec jsem usoudila, že na tomhle filmu nestojí za povšimnutí vůbec nic, nó jo, vždyť to taky natočil Joel "hity prokládám odpadem" Schumacher. Tenhle kousek mezi jeho hity opravdu nepatří, dlouho jsem neviděla film, u jehož sledování bych měla takový pocit odcizení. Ikdyž... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Keď Molly navštívi Mikea v nemocnici, na jeho vankúši si môžeme všimnúť nášivku "Property of Queens Hospital" ("Majetok nemocnice Queens"). Po prestrihu na Molly a späť na Mikea ale nášivka zmizla. Naviac boli v Manhattane, takže by ho aj tak do žiadnej nemocnice v Queens nevzali. (martin1m2)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. ledna 2010 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama