Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad jen pár pěkných kluků. 1)  24letý Chase Crawford (dealer White Mike), 24letý Philip Ettinger (rváč Hunter), 20letý Jeremy Allen White (Charlie), 24letý Billy Magnussen (Claude, co střílí), 20letý Rory Culkin (Chris s dlouhými vlasy)._____ 2)  Věk protagonistů se vztahuje k roku natáčení, tj. 2009. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

S Joelem Schumacherem budu mít vždycky spojeny skvělé vizuály a perfektní důraz na střih. Je to něco nepopsatelného Joel-specifického (Ach ano, Nepočítám-li nenápadné nad-obsazování herců s příjměním Sullivan, Roberts, Sutherland, Farrell) ░ Bohužel však nedokázal z polo-zkušených herců vykřesat více. Film trpí. Ale třeba za to může i téma. Špatná reklama. Podivný název. Hmm. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být celkem zajímavé povídání o drogách a rozmazlenejch parchantech bohatých rodičů, kteří roupama neví co by, jenomže to je strašně nudné. Kromě té poněkud pokažené párty na konci se tam lautr nic neděje a ta mozaika charakterů je celá taková šedivá, nevýrazná, nic neříkající. A celé to ještě ubíjí ten přeukrutně moralizující závěr. Co chtěl tímhle filmem vlastně Schumacher světu sdělit? Že je dnešní mládež zkažená? To záleží na úhlu pohledu. Že drogy jsou svinstvo? To přece víme. Že není všechno zlato, co se třpytí? I na to jsme už dávno přišli, Joeli. Příště by to chtělo méně jinotajného žvanění a více přímočaré akce. On si to divák už přebere sám. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Film se snaží podat hlubší myšlenku, ale je to nějaké ploché, bez jakýchkoli emocí, důvtipu nebo nápadu. Například závěrečný vypravěčův epilog, jakýsi apel, motivační sdělení. Závěr kdy by se mi měly postavit chlupy na krku i přesto jak kýčovitě to zní. Tady se dostavilo akorát očekávání, u jiných slabých filmů alespoň tohle funguje. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Než jsem si pustil Twelve, bylo už dost pozdě, a tak jsem se nejprve díval jakou to má stopáž. 93minut jsem byl ochotný risknout a čekal, že u tak "krátkého" filmu nebude prostor se ve večerních hodinách nudit. Jaký omyl mne čekal, když jsem stále čekal a čekal na zápletku a pointu celého filmu, které se mi dostalo v úplném závěru. Snímek je o "usa zlaté mládeži", trochu o drogách, o nudě, o sebepoznání a o rozdílných hodnotách. Základní chyba J.Schumachera byla skutečně v tom, že se snažil do 90minutového snímku vmíchat tak trochu od všeho. Konec mne příjemně překvapil a 50Cent nepředvedl vůbec, ale vůbec nic. 50% procent za závěr a za netradiční zpracování v podobě "vypravěče", který nás svými v celku zajímavými monology provází celým příběhem. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v amerických městech New York City a Los Angeles. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. ledna 2010 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama