Reklama

Reklama

Země mustangů

Stárnoucí kovboj Dan má jediný sen. Chytit posledního volně žijícího mustanga Šošona. Je velmi chytrý, mazaný a nepolapitelný. Za jeho odchyt je vypsaná královská odměna 500 dolarů. Věrný přítel, pes Luke, vyčenichá jeho stopu. Při dalším pokusu o chycení mustanga Dan spadne z koně do řeky. Vytáhne ho Luke a také indiánský chlapec Nika. Je to sirotek, utekl ze školy ve které se mu nelíbí a je na cestě za svým dědou. Dan se rozhodne po posledním neúspěchu vrátit zpátky domů, a cestou doprovodit Nika. Nikův děda ale před pár dny zemřel, právě probíhá smuteční obřad. Nika se rozhodne hřebce chytit. Chce dostat odměnu a darovat ji babičce. Z Nika a Dana se stanou partneři. Jsou Šošonovi na stopě, ale v jejich šlépějích jde medvěd. Už jednou napadl Luka, kterého dost ošklivě zranil. Luke zachytil jeho stopu a rozhodl se s ním vypořádat... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

Erian 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla, jako malé dítě, asi ve mně zbylo ještě dost nostalgie...přesto však musím říct, že to byl film dost prvoplánový a předvídatelný, herecké výkony byly chabější, ale všecky ty záběry na zvěř a přírodu, i když by to někdo mohl považovat za naivní a slzopudné, mne přesto oslovily. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nudný a nezáživný příběh, který se ve své nudě táhne po celou délku a nějaké rádoby dramatické scény vůbec nefungují. Jediná záživná je příroda se vším všudy, tedy krajina, fauna i flóra, ale když do toho spustí stařík své pseudodrsné dialogy se spisovně mluvícím malým indiánem.... tak je konec všeho. Film pro pěti - až desetileté děti, případně obdivovatele koní, nebo drezůrovaných rotvajlerů. Pro ostatní N U D A ! ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

5* nedám asi jen proto, že to fakt bylo lehce naivní. Ale nádherná americká příroda, kouzelný příběh o nestárnoucí touze po jediném, ne ulovit, ale jen chytit nechytatelné. Nádherný mustang, chytrý pes a nebezpečný medvěd, tohle vše provází příběh staršího rančera a jeho nového indiánského kamaráda. Jako kluk jsem u toho proseděl hodiny a hodiny. Jeden z těch filmů, na kterých jsem vyrůstal a na které nedám dopustit! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Namísto očekávaného westernu spíše obyčejný dětský film. Je tu sice starý kovboj, indiánský kluk a koně, ale jinak se to časově (rok 1925) i stylem s westernem dost míjí. A jako dětský film je to poměrně nuda. Toporný klučina, nijak zajímavý děda, žádná scéna co by byla vtipná či chytla za srdce a příběh o chytání svobodného zvířete... já jsem spíše vyrůstal na filmech, kde se zvířata osvobozovaly (Zachraňte Willyho). Tak aspoň za tu pěknou přírodu a spoustu zvířat, hlavně napínavý souboj s grizzlym a vychcaného koně se zavřením očí ty 3*. Ale hádám, že by mě to stejně tak minulo i jako dítě. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný westernový snímek z dalekých kanadských hor, kde se snaží několik tvrdých kovbojů už mnoho měsíců odlovit posledního divokého Mustanga, mezi nimi je i stárnoucí honák a tramp Dan, který se zde dílem osudu musí znovu střetnout se svým úhlavním nepřítelem, medvědem Grizzly a na dobrodružné cestě lovu potkává a ujímá se mladého indiánského chlapce. Moc příjemné a rodinné.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal v roce 1976 Western Heritage Trustes Award za vynikající rodinnou zábavu. (Terva)

Reklama

Reklama