Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh, jednoduché postavy, sázka na primitivní emoce, ale slušné efekty a ucházející zábava. Emmerich svůj rukopis nezapřel ani v počátcích kariéry. Moon 44 není ničím světoborným, protože podobných sci-fi v 80. letech Amerika vychrlila za rok tři tucty. Film je pozoruhodný jen tím, že je natočený v Německé produkci, i když na první, druhý, třetí či čtvrtý pohled to poznat nejde. Evropské hard science fiction filmy se dají spočítat na prstech jedné ruky a proto se každý podobný pokus cení. A to i když jde o takové stěží průměrné béčko. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Skoro bych řekl amatérsky natočená vynikající Sci-Fi. Proč? Pokud jde o potenciál příběhu, je veliký, ale provedení je poněkud těžko stravitelné. Hudba na takovýhle snímek pozoruhodně skvělá. Děj je místy dost nezáživný a postavy černobílé, ale v poslední třetině vás v tomto směru čeká nejedno milé překvapení a změna. Pokud jde o dabing, důrazně nedoporučuji. Celkově je to levné béčko, u kterého se však nemůžu zbavit dojmu, že k totálnímu fiasku nebo úspěchu má daleko. Takže ode mě 50% = 3-/5 ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ale no tak... že to není dějově zázrak? Na to celkem kašlu. Film mě dostal atmosférou od první do poslední vteřiny. Vetřelčí vesmírná atmosféra na mě dýchala a navazovala takový zvláštní pocit, že to tam vlastně znám. Celkem dost tedy na dojmu zapracovala nostalgie. Ano našly se i chvilky kdy by nezaškodilo lehce prostříhat, ale na nadstandardní dojem to rozhodně stačilo. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a přitom jednoduché scifi béčko úderné jak rána pěstí. Děj nás zavede do roku 2038 na Měsíc 44, kde nadnárodní korporace těží suroviny, které jsou již na Zemi dávno vyčerpány. Nejenomže se konkureční společnost chystá na Měsíc 44 zaútočit a zabrat planetu, ale také se záhadně ztrácejí těžařské lodě. Vedení vysílá na planetu partičku drsných vězňů jako bojové piloty a do jejich řad nasadí agenta z ministerstva vnitra Felixe Stonea, který má odhalit podivné mizení těžařských lodí. Snímek docela odsýpá a není nouze o povedené bojové scény a obstojné filmové triky. Navíc je zde dokonale vybudována atmosféra napětí mezi vězeňskými piloty a zaměstnanci těžařské společnosti. Hlavní postava Felixe Stonea je pořádně drsná, jak je u béček z 80. let zvykem. Mě se líbilo na čtyři hvězdy. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Stavil jsem se do Levných knih a do očí mi padl hezký obal od DVD Měsíc 44. Byl pouze za 29 Kč, tak jsem si ho koupil. Dále -----Na obalu stijí cituji: KULTOVNÍ SCI-FI, KTERÉ BYLO VSTUPENKOU ROLOANDA EMMERICHA DO HOLLYWOODU a POSLEDNÍ EVROPSKÝ FILM OD TVŮRCE DNE NEZÁVYSLOSTI, GODZILY A PATRIOTA. Táák Rolanda Emmericha mám celkem rád, u něj je to takhle jeden rok natočí celkem skvělý film a pak hned záhy natočí pitomost a u Měsíce 44 je to střed. Film má velmi dlouhý rozjezd a režisér se hlavní akci a napětí pokusil naspat do závěrečných 25 minut. Paré je celkem sympaták ve stylu Michaela Biehna a jako pilot vrtulníku neboli dvojitý agent Stone je celekem v pohodě. Na snímku jde vidět, že je to režisér Hvězdné brány, protože ve filmu jsou použita jména Jack O'Neal a Kovalsky stejně jako v Hvězdné bráně-- plukovník Jack O'Neal a major Kovalsky. Je to lehce nadprůměrné scify s prvky slabého thrileru.55% stejně jako na štítku. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama