Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Clay (Steve McQueen), který má "za pár" odejít do civilu, přesvědčuje svého kamaráda Maxwella Slaughtera (Jackie Gleason), vojáka z povolání, aby opustil armádu zároveň s ním, neboť je přesvědčen, že oni dva společně dokážou udělat díru do světa. Proto mu postupně předkládá nejrůznější lákavé vidiny života v civilu a málem se mu podaří jej přesvědčit... osud však nakonec rozhodne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi,když McQueen do svých filmů vnášel humor. Nicméně v komedii je to bída. Jeho výkon, který si evidentně sám velice užíval, je spíše trapný a film samotný, je celkem o ničem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia s príliš jednoduchým až priblblým humorom v ktorej sa všetci pitvoria a blondínka tu je typickým predstaviteľom všetkých tých vtipov o blondínach. Bolo zaujímavé sledovať McQueena v takejto jednoduchej komediálnej polohe. Ale dvakrát vtipný nebol. Ani Gleason, ale aspoň ma bavilo to ich kamarátstvo a hlavne vďaka vydarenému a prekvapivo smutnému záveru dávam aj tretiu hviezdu. Holt je to už zastaralá komédia. 5/10. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Vynikající duo McQueen - Gleason táhne celý film na sobě. humorných scén je tu požehnaně a člověk filmem pohodově proplouvá. Na konci jedna slzička a je z toho vynikající černobílý zážitek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Voják v dešti" mě docela příjemně překvapil tím, jak dovede spojit komedii s dramatem v takové dávce, která rozhodně neškodí, ale hlavně ani neurazí. Tohle se mi líbilo, ale líbilo se mi i to, že Steve McQueen zde naplno prodal svůj komediální potenciál, který je v zajímavém kontrastu k nepřehrávajícímu Gleasonovi, který filmu vládne. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Komédia z prostredia armády, kde hlavný hrdina stále špekuluje ako zarobiť prachy. Páčila sa mi uvoľnená atmosféra v štýle Hlava 22 a herectvo Stevea McQueena. Niektoré vtipy padli na úrodnú pôdu, iné nie. V centre diania je vzťah dvoch kamarátov a smutný koniec prekvapí. ()

Reklama

Reklama