Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Bicman 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí jak si tam nicko bubnuje v šatně... :) Jinak hodně zajímavý dokument o průběhu turné, který sice částečně popisuje jako by to byla jakási dovolená ale skutečnost mluví jinak... Já jen obdivuji Bruce že v jeho letech ještě dokáže skákat na pódiu jako za mlada.. :) Skvělé pojetí např. z časomírou, co písnička to jiné město a ten začátek jak Bruce vyběhne na pódium a za nim kameraman... Líbí se mi také záběry z pilotní kabiny a volací signál Flight 666 to mě upřímě řečeno fakt dostalo. Ať žije Ed force one! ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Turné po celé naší modré planetě v ED Force One s kapitánem Brucem Dickinsonem v pilotském kokpitu, co více si může fanda Maidenů přát ? Pro mě je Flight 666 důkazem, že i po tolika letech jsou Maideni schopni nejen překvapit, ale i ohromit a to opravdu ve velkém. I když stárnoucí, stále plni energie, vstříc statisícům věrných fandů. Kvalita zvuku i obrazu standartní. 95 % ()

Reklama

WinstonS 

všechny recenze uživatele

IRON MAIDEN IS MY RELIGION! Slovy nelze popsat, jaké pocity prožívá fanoušek Iron Maiden při sledování tohoto filmu. Pohled na fanouška, který po skončení koncertu štěstím pláče a poté se emotivně pomodlí a poděkuje Bohu, je symbolickým vyobrazením toho, jak jsou IM v současnosti po celém světě přijímáni: jako ikona, modla, symbol či totální kult. Část dokumentu, která popisuje turné po střední a jižní Americe, je dechberoucí (fráze, ale tady platí beze zbytku) a díky ní pochopíte i člověka, který dal v práci výpověď, aby vůbec mohl vidět koncert Maidenů. Mejdni jsou v životní formě a právě v té je ukazuje i FLIGHT 666. Btw, Nicko je vážně sympaťák každým coulem :) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ouu jeaaaa. Tak z tohoto dokumentu mám snad nejlepší pocit jaký jsem kdy z dokumentu měl... Perfektní nahlednutí do zákulisí největší heavymetalové legendy. Jak je vidět, tak i tato muzika se dá dělat s úsměvem, bez vulgarit, drogových, alkoholických a sexuálních skandáalů. Těchto 6 borců mi právě dodalo takové množství energie jako málo kdo. Mám to štěstí, že jsem je viděl na živo celkem třikrát a co víc, dokonce mi i přistálo v ruce trsátko od Adriana Smithe. Na to kolik jim je mají opravdu hodně co nabídnout. Nejvíc se mi na dokumentu líbili neskutečné pocity fanoušků a š'tastné výrazy jejich metálových tváří. PS: Nicko McBraina musí milovat snad úplně každý... Bravóó!!! ()

crha 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to je nejlepší kapela v celém kosmíru, jako to mají miliony lidí, ale ta aura okolo nich, to je prostě něco neuvěřitelného a slovo "kult" je naprosto na místě. Oddanější fanoušci snad ani být nemůžou a Eddie je prostě super maskot. ------ Opravuji: Na Iron Maiden jsem už přešel taky, jsou super a jak říkal můj kámoš: "Na ty jednou příde každej, otázka je jen kdy !!!!" A je úplně jedno, že je poslouchají lidi v džínových vestách s prestižkama. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Skupina si po celou dlouhou dobu své kariéry velmi střežila své soukromí, proto mezi členy kapely probíhaly před souhlasem natočit tento dokument velmi bouřlivé debaty. Nejvíce proti byli údajně Janick Gers a Adrian Smith a bubeník Nicko McBrain. (MIchael90)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)

Reklama

Reklama