Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Iron Maiden - JE TOHLE NAPROSTÁ BOMBA!!!! Musí bejt!!! Tohle je naprostá šílenost, ty lidi, ty davy tisíců lidí, desetitisíců lidí.. Kdo nikdy nezažil podobný koncerty (nebo alespoň jeden takovej), měl by to kurva rychle dohnat!!! Konkrétně Iron Maiden sem neviděl, takže jestli ještě někdy zavítaj do Prahy, TAK JEDU!!! Tenhle napůl dokument, napůl živák, je perfektní nahlídnutí i do zákulisí se spoustou rozhovorů jak se členy kapely, tak s těmi v pozadí toho všeho, a i s fanoušky - v různých koutech naší planety... Prostě pro fandy povinnost!!! -- PS: Tak už sem byl!!! Byl sem u toho!!! V Praze 11.6.2011!!! Spatřil sem legendu! ()

Zeliiik 

všechny recenze uživatele

Výbornej dokument o jedný z nejlepších kapel a hlavně o absolutně oddaných fanoušcích, těžko uvěřit, že pro spoustu lidí, jsou opravdu Iron Maiden něco jako náboženství. Při záběrech z koncertů mi běhal mráz po zádech a dokonale jsem si připomněl zážitek z pražskýho koncertu k tomuhle turné, kdo nebyl, nepochopí. Uvidíte, že Maidni nejsou žádný škrti, který se ženou za penězma, ale sympaťáci, kteří už maj lecos za sebou a nemusí se vykropit po každym vystoupení :) UP THE IRONS! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Iron Maiden usoudili, že na ně chodí čím dál mladší publikum, a tak mnozí z něj jejich nejslavnější fláky nikdy neměli možnost slyšet na živo. Tak se vypravili na světové turné „zpět v čase“ a celé to nechali zdokumentovat. Výsledkem je 112 minut dlouhý film z turné a 103 minut dlouhý koncertní záznam. Na plné hodnocení v pohodě dosáhnou obě části, a to nejsem žádný velký fanoušek Iron Maiden. Ale tahle šestihlavá skvadra ještě do starého železa nepatří. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn je režisérem jednoho žánru, ale ne ledajakého, není to drama, krimi, komedie, akční.....je to METAL a to jak vzdává čest své oblíbené hudbě a oblíbeným kapelám zaslouží obdiv. Nyní si vzal na mušku svou nejoblíbenější kapelu a neudělal (!) fan film, ale plnohodnotný dokument o jejich největším turné vracející se ke kořenům jejich tvorby. Tempo je neuvěřitelné, osoby ze štábu též a I.M. skvěle charakterizují sami sebe. Při všech písních (při Run to the Hills nejvíc) mi naskakovala husí kůže- a já se ptám, umí tohle Gaga a podobné MTV hvězdičky?. Sam Dunn mě prostě opět uchvátil a to opět, už potřetí, píšu, že nejsem fanoušek metalu. Tímto filmem mě Sam Dunn příiměl, abych si ho přidal do svých oblíbených režisérů. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ouu jeaaaa. Tak z tohoto dokumentu mám snad nejlepší pocit jaký jsem kdy z dokumentu měl... Perfektní nahlednutí do zákulisí největší heavymetalové legendy. Jak je vidět, tak i tato muzika se dá dělat s úsměvem, bez vulgarit, drogových, alkoholických a sexuálních skandáalů. Těchto 6 borců mi právě dodalo takové množství energie jako málo kdo. Mám to štěstí, že jsem je viděl na živo celkem třikrát a co víc, dokonce mi i přistálo v ruce trsátko od Adriana Smithe. Na to kolik jim je mají opravdu hodně co nabídnout. Nejvíc se mi na dokumentu líbili neskutečné pocity fanoušků a š'tastné výrazy jejich metálových tváří. PS: Nicko McBraina musí milovat snad úplně každý... Bravóó!!! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)
  • Filmový dokument získal prestižní cenu 24 Beats Per Second pro nejlepší hudební dokument na festivalu SXSW v Austinu v Texasu. (MIchael90)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)

Reklama

Reklama