Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ouu jeaaaa. Tak z tohoto dokumentu mám snad nejlepší pocit jaký jsem kdy z dokumentu měl... Perfektní nahlednutí do zákulisí největší heavymetalové legendy. Jak je vidět, tak i tato muzika se dá dělat s úsměvem, bez vulgarit, drogových, alkoholických a sexuálních skandáalů. Těchto 6 borců mi právě dodalo takové množství energie jako málo kdo. Mám to štěstí, že jsem je viděl na živo celkem třikrát a co víc, dokonce mi i přistálo v ruce trsátko od Adriana Smithe. Na to kolik jim je mají opravdu hodně co nabídnout. Nejvíc se mi na dokumentu líbili neskutečné pocity fanoušků a š'tastné výrazy jejich metálových tváří. PS: Nicko McBraina musí milovat snad úplně každý... Bravóó!!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nenávidím metal. Hudba Iron Maiden se mi nelíbí. Nelze říct, že bych ji nesnášel. Iron Maiden dělají nejlepší metal. Jen se mi prostě nelíbí a dobrovolně bych si jejich hudbu nikdy neposlechl. Ovšem tento dokument nebyl pouze o hudbě. Byl o jednom obrovském turné jedné úspěšné matalové skupiny. A mnoho zážitků a prožitků ze zákulisí jsem shledal zajímavými, tudíž se na tento dokument dívat rozhodně dá. Ovšem má co říct zejména svým fanouškům a mezi ty nepatřím a ani patřit nikdy nebudu. Dávám takové pěkné 2*. ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Iron Maiden - JE TOHLE NAPROSTÁ BOMBA!!!! Musí bejt!!! Tohle je naprostá šílenost, ty lidi, ty davy tisíců lidí, desetitisíců lidí.. Kdo nikdy nezažil podobný koncerty (nebo alespoň jeden takovej), měl by to kurva rychle dohnat!!! Konkrétně Iron Maiden sem neviděl, takže jestli ještě někdy zavítaj do Prahy, TAK JEDU!!! Tenhle napůl dokument, napůl živák, je perfektní nahlídnutí i do zákulisí se spoustou rozhovorů jak se členy kapely, tak s těmi v pozadí toho všeho, a i s fanoušky - v různých koutech naší planety... Prostě pro fandy povinnost!!! -- PS: Tak už sem byl!!! Byl sem u toho!!! V Praze 11.6.2011!!! Spatřil sem legendu! ()

ArtLady 

všechny recenze uživatele

No tak toto bol zážitok na cely život.... vstupenku mám ešte niekde odloženú a ani nepomýšľam ju vyhodiť... som mladá holka, ale keď na pódium doslova vyletel Bruce Dickinson, tak som skoro dostala infarkt :) V živote som toľko nevrieskala a to sa mi od mala huba nezavrie:D perfektné efekty, naj Steve Harris a aj po rokoch energický Bruce .... ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jsem hrdý na to, že někdo konečně ukázal, jaké je to koupit si letadlo a uspusobit si ho podle svého. Je to pro mě předobraz budoucnosti, kdy bude mít spoustu lidí vlastní letadlo. A proč ne? Film samotný je působivý, zejména z pohledu kapely. Zajímavostí zůstává stále silnější angažovanost Latinských fanoušků, především těch v Chile. Koncerty v těch místech musejí mít krvavě zuřivě nádherné. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Skupina si po celou dlouhou dobu své kariéry velmi střežila své soukromí, proto mezi členy kapely probíhaly před souhlasem natočit tento dokument velmi bouřlivé debaty. Nejvíce proti byli údajně Janick Gers a Adrian Smith a bubeník Nicko McBrain. (MIchael90)
  • Filmový dokument získal prestižní cenu 24 Beats Per Second pro nejlepší hudební dokument na festivalu SXSW v Austinu v Texasu. (MIchael90)

Reklama

Reklama