Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem Magnuskovi fandila. Doufala jsem, že to nebude tak hrozné, jak se líčí ve zdejších komentářích. Bohužel to bylo tak strašné. Tomík měl mít tu odvahu a přenechat námět nějakému zkušenému scénáristovi. Dialogy byly doslova a do písmene utrpení. Povedla se mu jenom babka Bínová, těm ostatním se do huby netrefil. Povedlo se mu dostat na plátno skoro neuvěřitelnou sestavu. Dostal na plátno Zitušku Kabátovou v neuvěřitelných 96 letech. Prostě zplichtil film na koleni a dostal ho do kin. Frajerský kousek, pravda. Ale koukat se na to moc nedá. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film prostě líbil. Celý je prošpikován skvělými vtipnými momenty, které jen tak někdo nepostřehne. Kupříkladu v jedné scéně přeje v TV pěkný den moderátorka Ester Pejsková. Skvělá skladba herců. Obávám se, že tolik hereckých legend už se nikdy v jednom filmu nesejde. Příjemně mě překvapila snaha tvůrců zainteresovat mj. i herce Velena a Holého (jaká škoda, že zdraví jim nepřálo). Byl jsem nadšen, že ve vedlejší roli se objevil i Stanislav Fišer, jehož němota jej bohužel vyřadila z uměleckého projevu. Pěkný a oddechový film skvělého Vlada Štancela. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Bylo mi sympatické, že tvůrci sami přiznali problémy s dramaturgií. Líbilo se mi, že někdo dal velkou filmovou příležitost generaci nejstarších, ale stále zajímavých herců, aniž by z toho dělal nějaký tyjátr. Horší to ale je s množstvím postav, které působí přebytečně, protože jen málo postav má skutečně svou roli ve filmu. A co se týče minizápletky se stínem minulosti, ta spolu s filmem vyšumí do takového vzduchoprázdna, že jsem nevěřil vlastním očím. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rychle se točí filmy o lidech, co už jim nepochybně znoví hrana. Nám taky, ale jim už sto pro! Pamětnice není v ničem bohužel objevná, ale je třeba vědět, že jsou mezi námi i děti, co se s pamětníky a jejich bohatstvím teprve seznamují, či dospívající, co se snaží - jako kdysi já - přijít na kloub tomu, co je to pamětník a kdy se má projevovat.***Srazy dvou kamarádek, bývalých, a povídání si co zažily, kdo jim ublížil, kdo je výchovně pokáral, to je to, co tenhle film připomíná.***12.3.2011. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Když jsem přetrpěl těch prvních 20 min, tak nevím, jestli jsem si na tu formu a styl zvyknul, nebo čím to bylo, že jsem to dokoukal. Místy "kameňákové" (nejen panem Skopečkem), místy - obzvlášť hudbou "účastníkozájezdové", ale nenudilo to. Jen jsem pozoroval a užíval si ty herecké bardy s jakou lehkostí hrají a ty křečovité hrůzy kolem nich. PROBOHA proč pořád někdo někam strká psychiatra CIMICKÉHO???!!! Je strašný a zřejmě nesoudný...to byla ta děsná scéna na začátku, co mě odradila. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Průměrný věk herců je 80,1 let . (zawa)

Reklama

Reklama