Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo o víně, byla by to sračka. Každopádně je dobré vidět, čeho všeho jsou některé hvězdy schpné. Korn, Krampol, Švejdová, Táborský a Duchoslav by měli okamžitě začít dělat něco jiného, protože po tomhle už je nikdo nebude chtít vidět. No, asi všichni by měli dělat něco jiného. Doufám, že nějaké chamtivé hovado vymyslí, že by bylo dobré natočit trojku! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze snahy vymačkat z Bobulí co nejvíc šťávy vznikl filmový burčák pro Pražáky. Trestuhodně nevyužitý CyRano, nezištný product placement s 2CVéčkem proskakujícím billboardem (ještěže měl jen dvě reklamní plochy) a ryze "kameňácký" rozměr přinášející kreace pánů Krampola a Korna. To aby bylo hned jasné, že veškeré zbytky vtipnosti utonuly v Nových Mlýnech a že během natáčení režisér, ač to není v sekci zajímavostí uvedeno, míchal víno s vodkou. Když pominu bobule slečny Voříškové, vskutku Špatný ročník… ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, z dvojky se stala parodie na jedničku. Je to sice roztomilé, jak se do celé trilogie Bobulí promítají ty vzájemné kamarádšofty z pražské FAMU a KFS, ale divák by takových omylů měl být skutečně ušetřen. Tady je špatně úplně všechno, linka s Krampolem a Švandovou připomíná, že i Waterloo po česku byl lepší film, než tento opus Lanného. Navíc je vysloveně trapné lákat na plakát s Voříškovou v popředí, vhledem k tomu, že její postava je v celku absolutně upozaděna a to, co zbylo, je vysloveně nezajímavé. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Na zakázku natočená zvrácenost, v níž chybí téměř vše, co dělalo první Bobule výjimečnými. Chybí poetika, příběh i osobitá režie. Zbyla jen marnost, křeč a Voříšková s Postráneckým, kteří se během subjektivních pěti hodin (nekecám, ten film je nekonečnej!) stávají záchranným kruhem ve stoce plné scenáristického slizu a nesvéprávných hereckých (mnohdy až ochotnických) výkonů. Ale ožíračka to musela být pěkná. To jo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zdejší komentáře pročítal, a že mě dost zaujali, nedokázal jsem vesměs pochopit, proč tomu zdejší uživatelé napálili tak negativní hodnocení. Mrzí mě, že právě tito uživatelé tuhle databázi neskutečně shazují protože právě kvůli těmto idiotům český film v jistých ohledech chátrá. Jim vadí to, že se filmu chopil někdo jinej, že v něm hraje, jindy neoblíbenej Jirka Krampol nebo Jirka Korn, ale také především to, že je to druhý díl, který už předem měl ohlášeno od těchto rádoby chytráků, že jej po premiéře schodí pod úroveň. Tihle ubožáci si pak chodí na novinářské projekce s tím, že jsou zvědaví, jak se s tím tvůrci vypořádali a nakonec tomu napálí odpad nebo jemu podobné hodnocení a vůbec nehledí na to, že obyčejný diváky ten film opět bude bavit. Tak jsem vesměs hrozně rád, že na tuhle stránku plno lidí nechodí, aby si nemuseli zkazit dojem o kdejakých českých patriotech, kteří to s českým filmem "myslí dobře" a jdou do kina na film podle svého uvážení. 2Bobule jsou totiž ve skutečnosti opravdu slabší než první díl, ale pořád se na ně hrozně hezky kouká. Jde z nich pohoda moravské krásy a také opilá nálada, se kterou se táhne celý film. Já jsem se bavil, plno lidí kolem mě se mnou a to zdejším samozvaným hlupákům nikdo nerozmluví. Kecat si můžou co chtěj. Sice tu opět srazili jeden milej českej film, ale ti normální se jim na to vyserou, protože kdo by měl poslouchat člověka, který nikdy s ničím nebude spokojený a pořád jenom bude kritizovat? Já teda rozhodně ne. Taky právě proto jsem se na 2Bobule hrozně těšil, protože jsem věděl, že samotní herci nedokážou zklamat. Dokonce i jindy protivnej Jirka Krampol mě v tomhle případě příjemně překvapil. A nejen on...Jenže to tihle nedodělci nikdy nepochopí. Ještě že statistiky vypadají jinak a tvůrci si můžou mnout kapsi. Zaslouží si to...Do českých a moravských luhů a hájů totiž přivedli, v obou dílech, příjemný vinařský příběh s fantastickými herci, který se tu vyjímá a vyjímat ještě dlouho bude. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • V roce 2009 se v českých kinech stal 2. nejnavštěvovanějším českým filmem, zhlédlo ho přes 357 tisíc diváků. (Cheeker)

Reklama

Reklama