Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych už dneska zřejmě hodnotil Univerzálního vojáka jako průměrný akční kousek, ale i já patřím do kategorie těch, kteří ho v dětství doslova „žrali“. My co jsme na podobných filmech vyrůstali, prostě ani po letech nedokážeme nad něčím takovým zanevřít. Dolph moc dobrých rolí během kariéry nedostal, ale tady se mu opravdu zadařilo. Zdatně konkuroval J.C.V.D.. 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice je to debilita, ale docela koukatelná. Nějaká ta akce, občas docela povedený hlášky (Mam taky takovej náhrdelník, ale z nosů.) a Dolph Lundgren je prostě hustej a celou dobu jsem mu přál, aby Van Dammovi pořádně nakopal prdel. Navíc nevěřim tomu, že by Jean-Calude Kokot nebo snad nedejbože Emmerich ještě někdy dokázali natočit film, kterej by se mi aspoň trochu líbil - 3 hvězdičky - 60% ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční jízda podle 90.tkových pravidel se skvělým obsazením, pěknou akcí a dobrým příběhem. Pro mě rozhodně jede z nejlepších filmů jak JCVD, tak i Lundgrena. JCVD zde hraje svojí standardní postavu a Lungren zde jede opravdu parádního záporáka. Film má spoustu hlášek a i nějaké ty vtipnější pasáže. Akce je hodně přehledná a je jí zde dost. Za mě jasných 100%. Je to prostě klasika. :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť si trochu proprat mozek a sáhl po téhle béčkové klasice. A i když podobný militaristický exhibice nijak zvlášť nežeru, Emmerichův Universal Soldier je jedna z výjimek. Perfektně zmáknutý akčňák bez nějakého závažnějšího nedostatku... no tedy možná až na "herecký" výkon Žána Klóda, kterému jdou přece jen líp kopačky než hraní. Ale jinak samá pozitiva - stoprocentně béčkový scénář, dostatek akce, slušná výprava, pěkné scenérie (přehrada, kaňon), pár efektních oldschoolových záběrů (výbuch benzinky, pád trucků ze skály), spousta vtipných hlášek i gagů a v neposlední řadě Dolfiho parádní držka a jeho stylový náhrdelník. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok k čertu s kverulováním. Samozřejmě, že i dnes mám určité výtky k tomu filmu a pocit, že potenciál tu nebyl zcela naplněn vzhledem k možnostem, které se nabízely, ale i tak musím objektivně konstatovat, že neexistuje ekvivalent podobného akčňáku ve kterém by se sešly dvě dobové akční hvězdy na vrcholu sil. Film už určitě navždy zůstane nejlepším počinem Rolanda Emmericha a asi i největším kino zářezem v kariéře obou hlavních protagonistů, byť Dolph mě tu vždycky jednoznačně bavil víc a je jasný komu jsem fandil i když jsem předem věděl jak to dopadne. Takže po letech už nebudu tolik kritickej a ty pěkný zaokrouhlený 4* tam dám. Docela fajn vzpomínka na starý dobrý akční devadesátky.75% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Prvá verzia scenára bola nazvaná "Crystal Knights" ("Krištáľoví rytieri"). (m.a.t.o.)
  • Když kaskadér převrátil policejní autobus na bok, ozval se od kamery režisér se slovy: „Výborně! Sjedeme to ještě jednou!“ (Nathaniell)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama