Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť si trochu proprat mozek a sáhl po téhle béčkové klasice. A i když podobný militaristický exhibice nijak zvlášť nežeru, Emmerichův Universal Soldier je jedna z výjimek. Perfektně zmáknutý akčňák bez nějakého závažnějšího nedostatku... no tedy možná až na "herecký" výkon Žána Klóda, kterému jdou přece jen líp kopačky než hraní. Ale jinak samá pozitiva - stoprocentně béčkový scénář, dostatek akce, slušná výprava, pěkné scenérie (přehrada, kaňon), pár efektních oldschoolových záběrů (výbuch benzinky, pád trucků ze skály), spousta vtipných hlášek i gagů a v neposlední řadě Dolfiho parádní držka a jeho stylový náhrdelník. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jean - Claude "rozbiju ti hubu" Van Dammovi tyhle role vždycky seděly a Emmerich možná v té době ještě německej patriot. Lundgren je excelentní psycho a tenhle film je excelentní vystřihovánka - tak říkám filmům, které vzniknou tak, že režisér vystřihne z jiného filmu tu postavu, tu scénu, tu část děje nebo scénáře a pěkně to poskládá do své vlastní koláže. Ale bohužel, tyhle filmy běží na stejném principu: "Buch!" "Au", ozve se nato. A dál to pokračuje: "Buch!" "Au!" "Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Bác." ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Americký akční film se čtyřmi Belgičany a jedním Švédem se mi kdysi hodně líbil, a když jsem si ho pustil dneska, zjistil jsem, že si zub času vybral větší daň na mě než na filmu. Úplně jsem se viděl, jak srážím hodnocení, ale nakonec k tomu nedošlo. Jasně, jde o záležitost skoro třicet let starou, což se muselo projevit, základní myšlenka byla dost chabá (necháme si zmrazit nějaké mrtvé vojáky, páč mám tušáka, že se pro ně za čtvrt století najde nějaké využití), ale jako akční béčko to na mě vcelku funguje a dokonce je to občas i slušně vtipné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První Emmerichův pokus o velký film aneb převedení (=vykradení) Terminátora do Béčkového hávu se spoustou "macho" svalovců drsně koulících očima.... a kupodivu je toto parazitování nadmíru zábavné - nic ve filmu se nesnaží tvářit moc vážně a i patetičnost proslovů Van Damma je tvrdě zatlačována do pozadí jeho dosti vtipnými hláškami a gagy. Spolu s Lundgrenem vytvořil tu správnou dvojici "sadistický padouch - hodný geroj", která pro mě z poměrně slušně natočeného Béčka dělá velice milé guilty pleasure, za které se ve své DVD sbírce nemusím stydět. 7/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře namíchaný akčňák, kterému hodně svědčí, že jsem ho (nejednou) viděl v kině a velké plátno prostě dělá své. Akce, výprava, humor i na nějaké to dojetí dojde. Vlastně jedinou svou výtku bych směřoval k tomu, že ta nejlepší akce se odehraje v první části filmu, pak už to jen tak dojíždí. Ala pokaždé, když začnu myslet na hodnocení, spatřím před sebou hluboké oči Ally Walker a jsem ztracen. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • V Severní Americe film utržil 36,2 milionu amerických dolarů, celosvětově to pak bylo 95 milionů. (NIRO)
  • Mladý vietnamský pár, který spatří Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) při akci na Hooverově přehradě, je stejný pár (hraný stejnými herci) jako ten na začátku filmu, odehrávajícím se ve Vietnamu. (ČSFD)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama