Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 635)

imf 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že doslova Danny nikomu koule za celou stopáž neutrhne, ale co se týče metafory - ani v relativně požehnané stopáži se nikde nezpomaluje. Béda Trávníček by čuměl, jak to jeho kolega z reklamy umí natočit, když Robert Rodriguez zavzpomíná na sladké guerillové začátky z Desperada. Tohle se bere trochu míň vážně, ale ještě pořád to není parodie - jen velká a upřímná zábava, ve které Robert De Niro, Steven Seagal nebo Lindsay Lohan nepůsobí nepatřičně... spíš naopak. Dost možná by se měli sebrat a seknout s kariérou, protože končit se má v nejlepším. Lindsay se konečně svlékla, De Niro si ze sebe udělal větší srandu než v Hvězdném prachu a Seagal to vzal na lehkou váhu... ano, to je taky jenom metafora. Bohužel. Je jasné, že tihle tři už to dál nedotáhnou, ale tahle série přímo kypí fajnovými postavami, hláškami, useknutými hlavami a nadšeneckou energií, kterou by od místních veteránů těžko někdo očekával. Klobouk dolů před touhle tex-mexploitation, která se netopí ve vlastním egu ani nás nemáchá v neohrabaném parodování a pomrkávání. Zlatá střední cesta je zbrocená tělesnými tekutinami a mohla by i mezi mládeží znovu dostat do módy křovinořezy, strunové sekačky nebo hadr na podlahu. To samo o sobě je přece úžasně dobrá zpráva, no ne? Tak popadněte kýbl a hybaj do kina... někdo ten krvavej bordel po Mačetovi uklidit musí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No neni to neprerusovana brutalni jizda, kde by neustale pobihal Trejo a usekaval hlavy, ale to jsem ani necekal. Nicmene v ramci zanru se podarilo Rodriguezovi naservirovat solidni pribeh, narvat tam spoustu postav, ktery skutecne zaujmou (a ze se podarilo Rodriguezovi ukecat fakt zajimavy herce, cekal bych, ze spek Seagal bude mit nakej stek a on je hned za drogovyho bosse, De Niroa bych tady uz vubec necekal a takle bych moh pokracovat) a neni to jen nejaky hovado v davu, takze nakonec vubec nevadi, ze tu jsou i klidnejsi pasaze. Ty totiz nijak nezdrzujou, jsou docela svizny a zajimavy a aspon vzdy pripravi pudu pro masakr, kterej si clovek o to vic uzije. Trejo tady totiz dostal zivotni roli a tak radi opravdu ve velkym a mrtvoly jdou do desitek. To vse navic pekne brutalni a krvavy, ale nechybi ani hlasky a sem tam nejakej uchylnej humor. Proste 100 minutova krvava jizda s paradni hudbou a vizualni strankou, skvele vybranejma hercema, ktera rozhodne nesedne kazdymu, ale ja si ji maximalne uzil. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných retro snímků bývá problém najít rozumnou hranici mezi pietou, parodií a vážností, Budu-li parafrázovat slova jedné z hrdinek: Machete hranici nepřekročil, to hranice překročila jeho. Tenhle film je tou nejzábavnější a nejtupější podívanou, jakou si v mantinelech žánru umím představit. Mít ho v 80. letech na VHS, mám nepochybně dlouhé vlasy, černý knír a nabroušenou mačetu. A holku s jedním okem. [85%] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takže z toho menšího grindhousového béčka, které vznikalo ve stínu Stalloneho Postradatelných, se nakonec vyklubal naprosto nehoráznej nářez, kterej zná míru. Brakovost a sebereflexe jsou dávkovány úplně přesně. Trejo! Seagal! Alba! De Niro! Fahey! Lohan! Rodriguez! Rodriguez! Kam se Expendables hrabou ... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rodriguezovo mexploitation videocvičení, ve kterém je humoru (zjevného i potutelného) i na slabých 96 minut proklatě málo. Kamennými ksichty, obrovskými gejzíry krve nebo otřesnými vizuálními efekty se to zachránit nedá ani když máte Stevena Seagala v evidentně velmi dobré náladě. Rodriguez jen vrší jeden absurdní žánrový obrázek na druhý, a na to, aby mě to dokázalo zabavit a pobavit, jsem příliš malý videogeek. Takže vidím jen naschvál co nejamatérštěji splácanou asi parodii na dementní videofilmy, tentokrát o "jak prdel drsných" Mexikánech. A u téhle někdo přecenil svoje síly. 50% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

  • Sartana (Jessica Alba) naloží Macheteho (Danny Trejo) do svého auta před zdemolovaným domem Luz. Její BMW má v každém záběru jinou SPZ – jednou Texas P34 MYW, později Texas BF4 X252. (heavy66)
  • Danny Trejo (Machete) se po úspěchu původního falešného traileru na natáčení skutečného filmu tolik těšil, že Rodriguezovi stále volal. Rodriguez však řekl: „Každý, kdo mě zná, ví, že telefon málokdy zvedám. Proto mi každý píše raději sms." Na to však Trejo odpověděl: „Machete nepíše smsky". Tato hláška se Rodriguezovi natolik líbila, že ji zařadil i do filmu. (toomm)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno