Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 074)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě ty Tonyho zoomovací orgie poměrně dost serou, vím že je to jeho styl a tady na rozdíl od milard dalších filmů měly svoje místo , stejně jako ty prostřihy, protože zvyšovaly tempo a napětí filmu, ale stejně to není příjemný sledovat. No, myslím si, že Denzel si po týhle vlakový epizodce ještě dlouho nezazpívá "jede, jede mašinka, kouří se jí z komínka.." ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Unstoppable má obrovské tempo, které se každou minutou stupňuje a ke konci nabírá až neuvěřitelných obrátek. Tony Scott neustále dokazuje, že točí jedny z nejlepších akčních filmů Hollywoodu, které svou vizuální nápaditostí s přehledem válcují žánrové sourozence. Pro eventuální diváky mám 3 možnosti, jak se s filmem vypořádat: 1) klišovitost a občasné logické mezery vnímejte jako pevnou součást filmu; 2) logické nedostatky a klišé přehlížejte; 3) pokud nejste schopni ani jednoho, film si raději vůbec nepouštějte. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Z Tonyho Scotta si už vážně srandu nikdy dělat nebudu - Unstoppable - devadesátky jsou zpátky - škoda, že ten vlak neřídila Sandra Bullock!!! Scottův epileptický střih Unstoppable sluší a sedí jako zadek na hrnci. Žádné zbytečné dialogy! "Jen" prvotřídní akce a nečekané překvapení, co se z tak banální zápletky dalo vyždímat. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Má to jasný začátek i konec. Zápletka je sice jednoduchá, ale byla perfektně využita. Scény působí reálně a jsem ráda za absenci zbytečně přemachrovaných činů. Chris Pine a Dezel Washington jsou skvělá dvojka. A na to, že se film odehrává jen ve vlaku, jsem se fakt bavila. Největší zásluhu na tom má samozřejmě Tony Scott. 4* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Práce režiséra musí být skvělá. Vemte si takového Tonyho. Jako malý si určitě rád hrál s vláčky, stejně jako každý kluk. A stejně jako každého kluka ho jednou napadlo, co by se stalo, kdyby se jeden vlak splašil. A tam, kde my ostatní přestáváme a přesouváme se od dětských snů k realitě, Tony pokračuje a natočí o tom film. Není holt nad to, splnit si sny z dětství… ;-) A teď trochu vážně - tenhle film je skvělý. Tony ubral na klipovosti a sentimentu a přidal na akci a adrenalinu, což je přesně ta správná kombinace pro každého akčního fandu. Přirovnání s Nebezpečnou rychlostí je na místě a doufám, že i tohle se stane kultovním akčním filmem. Má na to ty správné parametry - skvělé herce, chytlavý příběh a hlavně tuny adrenalinu. Soundtrack mi sice (místy) dost připomněl Temného rytíře, ale v návalu adrenalinu mi to zas tak nevadilo. Prostě tahle Tonyho hra s vláčky se mi moc líbila. 100 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se po celém Ohiu a v části New Yorku. První klapka padla 31. srpna 2009. (Kuzmik)
  • Vlak Franka (Denzel Washington) mal mať veľa vagónov, ale vo chvíli, keď vošiel na druhú koľaj, nemal všetky vagóny na tejto koľaji, takže mali byť na pôvodnej trati. Avšak keď do nich vrazil vlak, môžete si všimnúť, že prerazil len jeden vagón a ostatné tam neboli. (Johnny.ARN)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 81,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 167,8 mil. (NIRO)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama