Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 074)

Traffic 

všechny recenze uživatele

V rámci akčních pseudo-dokudramat naprostá špička a Scott tady ve využití zesílené kontinuity může směle konkurovat i takovému Greengrassovi. Modré límečky zase jednou zachraňujou svět a parťácká chemie mezi Pinem a Washingtonem není o nic slabší než ta dua Willis & Wayans z Posledního skauta. Jak to ten Tony dělá? ______ Zároveň je Unstoppable úvahou nad intermedialitou, která se stále naléhavěji objevuje mezi světy filmu a televize, kdy zpravodajství přejímá schopnost filmu podat poutavý a dojímavý příběh (čím bulvárnější, tím větší fikce a cílení na emoce) a film zase těží především z "okamžitosti" (immediacy) kontinuálního monitoringu právě probíhajících událostí (breaking news) a možnosti předat různé pohledy na ně. Je příznačné, že Unstoppable končí ve chvíli, kdy se zpravodajská helikoptéra odhlašuje ze služby, a ukazuje tak, díky komu jsme vlastně mohli v takovém tempu celý film sledovat. Reálné televizní události zase často zvolený příběh nedokáží a ani nemohou vměstnat do jedné relace a ten je vlastně jakoby přesahuje; jedna kauza slouží k tomu, aby naplnila několik po sobě jdoucích relací. Zpravodajství tady přímo ovládá filmové médium včetně postav v jeho fikčním světě, zatímco vyprávění na pokračování má v moci podobu televizních novin. ______ Největší mindfuck filmu? V amerických Hooters hrajou přes den full-on psytrance! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě ty Tonyho zoomovací orgie poměrně dost serou, vím že je to jeho styl a tady na rozdíl od milard dalších filmů měly svoje místo , stejně jako ty prostřihy, protože zvyšovaly tempo a napětí filmu, ale stejně to není příjemný sledovat. No, myslím si, že Denzel si po týhle vlakový epizodce ještě dlouho nezazpívá "jede, jede mašinka, kouří se jí z komínka.." ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přímočará akční atrakce, nic víc, nic míň. Ačkoli k tomu motiv železnice a chlapácké akční jízdy přímo navádí, není Unstoppable výhradně snímkem pro muže. Rodina a vztahové peripetie bohužel opět dostávají svůj vytoužený prostor. Tony Scott nezklamal. Navzdory silné předvídatelnosti dokáže z akčních scén, kdy k sobě míří dva ohromné kolosy vytřískat i nějaké to napětí. Na druhou stranu nelze přehlédnout fakt, že jako tvůrce se posledních několik let točí v kruhu a nic nového nepřináší. Možná je na čase přehodit výhybku a tahle vizuálně atraktivní béčka přenechat méně talentovaným kolegům. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Unstoppable má obrovské tempo, které se každou minutou stupňuje a ke konci nabírá až neuvěřitelných obrátek. Tony Scott neustále dokazuje, že točí jedny z nejlepších akčních filmů Hollywoodu, které svou vizuální nápaditostí s přehledem válcují žánrové sourozence. Pro eventuální diváky mám 3 možnosti, jak se s filmem vypořádat: 1) klišovitost a občasné logické mezery vnímejte jako pevnou součást filmu; 2) logické nedostatky a klišé přehlížejte; 3) pokud nejste schopni ani jednoho, film si raději vůbec nepouštějte. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Mark Bomback | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Tony Scott, Ridley Scott, Julie Yorn, Mimi Rogers, Eric McLeod, Alex Young | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Telecinco Cinema, Scott Free Productions, Prospect Park, Millbrook Farm Productions | Rozpočet: 95 miliónov $ | Tržby: 167,663,383 $ | Človek by si myslel, že v dobe neobmedzených technickým možností môže film s tematikou "obyčajných" vlakov skončiť maximálne ako prepadák. V prípade Nezastaviteľného je tomu inak - od desiatej do poslednej minúty je napínavým filmom so stúpajúcou tendenciou. Z daných možností určite vrcholné ťaženie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Na začiatku filmu, keď sa Will (Chris Pine) snaží dovolať svojej žene, je v televízii možné zahliadnuť seriál Griffinovci (od r. 1999). (fefee)
  • Nehoda se splašeným vlakem, podle které je film natočen, se stala dne 15. května 2001. Lokomotiva se 47 vagóny společnosti CSX opustila Toledo v Ohiu bez strojvůdce. Ujela 66 mil (106 km) přes tři okresy. Nikdo nebyl při této události zraněn. (c.tucker)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama