Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 074)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zoufalý honění rozjetý, neřízený, megatěžký a megavznětlivý vlakový soupravy. Vím, "natočeno podle skutečných událostí", ale stejně (hm, možná i právě proto) k neuvěření tak, že to musím chtě nechtě brát jako mínus. Co se nějakého levelu zábavnosti týče, tak ten v průběhu filmu nepřetržitě stoupá, aby zhruba ve třetině stopáže konečně vystoupal ze sraček a posledních 20 minut se nesl na tak akorát uspokojivé úrovni. Takže nakonec si nestěžuju, ale ani nejásám. Nic, co bych vám dohodil na otázku "Hej, cos teď viděl za dobrý filmy?". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně předvídatelné a neinvenční, v roce 2010 už nezasluhující takřka žádnou pozornost. Tony by se měl věnovat zajímavějším projektům, akci pořád zvládá skvěle. V tomto filmu se mu trochu adrenalinu do mých žil vpustit podařilo, škoda jen, že jsem nemohl být i opravdu napnut, neboť nad tím, jak to celé dopadne, není absolutně možné ani na chvilku zapochybovat. Ztělesněné klišé. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou natočil Tony Scott opravdový film, se vším všudy a nezpackal ho hromadou zbytečných filtrů a šíleným střihem. Unstoppable překvapuje svou věrohodností železniční problematiky (zápletka částečně vycházející ze skutečného případu vlaku triple 8 a nejsou tu velké technické nesmysly), kvalitním obsazením důležitých postav a závěrečnou půl hodinou plnou amerického hrdinství. Velmi zajímavě funguje zasazení události splašeného vlaku do mediálního kolotoče, který Scott vystihl až děsivě přesně. Jako by jste sledovali americkou televizi. Honba za senzací, "události živě kdykoliv a odevšad" a typicky americké fušérství. Pěkně vystiženo Tony, tak co dál? ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dynamika scen a de facto celej druhej polovice filmu vyrazne prehlusila vo mne ak nie logicke nedostatky, tak minimalne otazniky nad konanim urcitej dvojky postav v zaciatocnej fazi narastania katastrofy. Ovsem merna jednotka "adrenalin/m2" robi tento film jednym z najsilnejsich aspirantov na trofej za rok 2010. 7/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To zase jednou našim distributorům ujel vlak. Ještě dříve, než se Unstoppable prohnal americkými kinosály, tu stálo datum 25.11.2010. Teď tu nestojí nic, navzdory slušnému hodnocení i ze strany kritiky. A čekat, až se ti naši zpomalení borci rozhoupou, se mi fakt nechtělo. A když se tedy rychlík přiřítil po internetové kolejnici, nastoupil jsem. A po pravdě jsem lehce zklamán. Všechny atributy jsou TonyScottovské: barevné filtry, kamera, hudba, Denzel. Jenže už mi to asi nestačí. Jedeme pořád po té samé dráze. Navíc se zde opravdu mělo řešit více věcí logičtěji. A spád filmu prostě není takový, aby právě tu častou nelogičnost zakryl. Z prvních 60-ti minut se mi toho moc pamatovat nechce, ve finále se nakonec tempo i tep zvedají, ale porovnám-li to se dvěma nejznámějšími vlakovými filmy - Přejezd Cassandra a Splašený vlak, tak tohle jednoduše nestačí. Atmosférou, tíživostí, ničím. Za 87 minut jsme hotoví a při vyhlídce na Tonyho další filmy (hlavně Top Gun 2), mám lehce přidušený výraz. 100 miliónů dolarů(rozpočet)/130 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení bylo použito osm lokomotiv a cca 60 speciálních vagónů. (NGP)
  • Americký stát Pensylvánie, kde se děj filmu odehrává, má nejhustší železniční síť ze všech států USA. (Shaqualyck)
  • Ve scéně, kdy se vlak blíží „plnou“ rychlostí k přejezdu, na kterém stojí přívěs s koňmi, je krátký střih na vlak a přes koleje přeběhne bobr. Při srovnání rychlosti onoho zvířete a blížícího se vlaku je jasné, že vlak jede doslova krokem. (Mashe)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama