Reklama

Reklama

Past

  • Česko Případ Stone (více)
Trailer 1

Jack Mabry, vězeňský kurátor, počítá dny, kdy odejde do důchodu. Dříve však musí ještě přezkoumat případ Geralda „Stonea“ Creesona, který je ve vězení za vraždu svých prarodičů – smrt upálením. Nyní se blíží doba, kdy by mohl být podmínečně propuštěn, a Stone potřebuje přesvědčit Jacka, že se změnil… Jeho záměry ovlivnit Jackovo rozhodnutí mají však závažný a neočekávaný efekt na ně oba. Tenká linie mezi padouchem a právníkem se nebezpečně zužuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudné a zdlouhavé psychologické drama, ve kterém nefunguje to hlavní, postavy. Ty jsou totiž tak špatně napsané, že jim jejich vývoj, pokud se o něčem takovém dá v tomhle filmu mluvit, vůbec nevěříte. De Niro s Nortonem se sice snaží co můžou, ale z tohodle prachbídného scénáře, který jde vlastně odnikud nikam, z toho víc vytřískat nešlo. Tempo filmu je navíc na bodu mrazu, dialogy mezi hlavní trojicí vůbec neodsejpaj a vypadá to, jak kdyby u toho režisér místy sám usnul, jak mrtvolně je to natočený. Nejde mi do hlavy, jak do toho ty herecký hvězdy vůbec mohli jít. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

60% Ed Norton, Robert De Niro, (Milla Jovovic) - bohužel ani toto herecké obsazení a jejich výborné výkony (také solidní kamera, hudba) přicházejí vniveč. Film do šuplíku "průměrné filmy" stahuje hlavně strašný scénář a celkově děj, na konci tak člověk prostě neví, co si o tom všem má myslet, co tím chtěli tvůrci říct. PS. Neodupustím si poznámku pro kritiky poprsí Milly Jovovic - každý se hold nenarodí s perfektníma prsama. ()

Reklama

Mishqo 

všechny recenze uživatele

žiaľ nuda a nezmysel na každom kroku...neviem čo tým chcel autor povedať ale chýbalo tomu veľa veľa šťavy a lepší príbeh...to nezmyselné primiešavanie jednotlivých prvkov ten filmy len brzdí...a ani tak dobrí herci v tomto filme nepresvedčili...De Niro nanešťastie v poslednej dobe hráva v poriadnych sračkách a niekedy mi to až trhá srdce, že taký pán herec takto dopadol (to isté aj s Pacinom) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dokud je Robert De Niro tím zasmušilým kurátorem těsně před důchodem, Edward Norton tím dlouhým pobytem v base frustrovaným vězněm a Milla Jovovich jeho volnomyslnou, nesmírně sexy manželkou, je film ještě docela koukatelný. Jenomže pak se Norton vydá na jakousi pochybnou spirituální cestu mravní očisty, De Niro změkne jak houba za deště, Milla se vytratí skoro úplně a ve filmu uhasne i ten poslední zajímavý plamínek. Od té chvíle je to nesmírně natahovaný skoro až art, který se ale k žádnému smyslnému konci nedobere, a otázkou tak zůstává, co tím filmem chtěl režisér Curran vlastně říct. Herecké výkony jsou sice adekvátní extraligové příslušnosti hereckého ansámblu, nicméně bez kloudného scénáře se hraje dost těžko. Za zmínku stojí i absolutně nulový hudební doprovod, složený z několika velmi otravných, upištěných tónů, který měl původně asi podkreslit tu rádoby ponurou atmosféru, ale marně. Tenhle film mě dost otrávil a nebýt mé slabosti pro Millu Jovovich asi bych hvězdičkami tolik neplýtval. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stone není až tak špatný film. Jeho hlavním nedostatkem, který tak trochu může diváka uspávat, je jeho nedotaženost. V postavách a ději především. Charaktery postav jsou jaksi zamlžené, nejasné, jen lehce načrtnuté, ani jedna z nich není prezentována ani jako vyloženě kladná, ani záporná. V jiném případě by to možná patřilo mezi klady, jenže snímek v tomto stylu pokračuje i v zobrazení příběhu. V podstatě se vlastně nic zásadního neděje. A u toho, co snímek alespoň trochu posunuje zpomaleně kupředu, netušíme, proč se to vlastně děje, či jaké to má důvody. Robert De Niro žije v dlouholetém, stereotypním manželství se svou hodnou a milou ženou, ke které má, vlastně ani nevíme jaký vztah. Když pak potká sexy Millu Jovovich, která ho začne svádět, začne s ní chrápat, zatímco její hezký manžel sedí v base. Stejně to očividně ví, ale nijak mu to nevadí. Vše je to součástí plánu, který je zamlžený a nejasný, jako zbytek filmu. Zkušený vězeňský kurátor se nechá oblbnout od ženušky svého "klienta", která mu byla nastrčena proto, aby svého milého dostala z basy. Tím, že s ním začne spát? Kurátor přece není hloupý Lojza, aby mu to nedošlo. Jenže ubíjející nuda v manželství a sexy mladá šťabajzna na obzoru, tomu se nedá odolat, že. Dívka sice říká, že svého manžela miluje a že by pro něj udělala cokoliv, divákovi se však naskytne pohled, že je mu věrná jen natolik, dokud může p*chat i s jinýma. Takže to celé jaksi vlastně nedává smysl. Ale svým způsobem mi to přišlo zajímavé. Jako nezávislý film by to možná i obstálo. Výborná je i hudba, která tak nějak celkově zapadá do formátu "nezávislosti." Těžko říct, jestli chtěl být tento snímek silné drama, nebo zajímavý a jaksi nedotažený příběh, kde si má divák interpretovat většinu věcí sám. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Milla Jovovich obdržela za roli v tomto filmu cenu Hollywood Spotlight na 14. výročí Hollywood Awards Gala v Beverly Hills. (Kuzmik)
  • Film vydělal 8 224 777 dolarů, což je přibližně jedna třetina rozpočtu. (Kuzmik)

Související novinky

Superhvězdné novinky

Superhvězdné novinky

27.04.2009

DiCaprio, Norton, Washington, Jolie. Bez zbytečných řečí se vrhněme na jejich nové projekty. Leova produkční společnost Appian Way už před časem zakoupila práva na bestseller Joshe Bazella Beat the… (více)

Reklama

Reklama