Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Od Zwarta jsem toho moc nečekal, takže jsem od remaku této video klasiky očekával jen to nejhorší. Zwart ale nakonec překvapil dobrou atmosférou, kamerou a vlastně i solidní režií, která udržuje ve filmu všechny propriety správného rodinného filmu. Příběh je jednoduchý, což je v tomto případě plus, tempo je slušný a závěrečný turnaj nemá chybu. Jaden Smith ušel a Jackie Chan je ten správnej mentor, který navíc mlátí děti a má auto zaparkované v obýváku. Myslím, že podobnými rolemi by se mohl v Americe v budoucnu uživit. Jenom je to až moc dlouhý a i přes slušné tempo to časem přece jenom začne nudit. Některé scény, hlavně s Jadenem a čínskou holkou, by se klidně daly vystřihnout, protože stejně moc nefungovaly. Jinak ale celkem spokojenost na film, který se jmenuje Karate kid i když tam není karate.70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Remake polokultu pro jednu generaci nedopadl nijak zvlášť zle. Vsadil na osvědčené principy a jako rodinný film nezklamal. Šablonovité postupy jsou holt v zámoří v kurzu, a i když je snímek plný klišé, tvůrci (včetně producentů mamky a taťky Smithových) je však dokázaly kupodivu věrohodně zamaskovat. Otřepaná pohádka o cestě za získáním úcty a holky snů slušně odsýpá a ze svého předchůdce (světu ho dal režisér John G. Avildsen, který zrodil také outsiderskou sérii o Rockym) si bere jen to „nejlepší“. Dvanáctiletý Dre opouští Spojené státy, aby se s matkou vydal za novým životem do Číny (bohužel, nedozvíme se důvod), jenže tam hned naštve partičku místních výrostků, kteří mu dají nakládačku a z dvoření sympatické houslistce je tak nakonec problém, který musí rozseknout až turnaj v kung-fu. Další jednání je plné očekávaných žánrových zastávek – „učitel“ svolí k tréninku, chvíle odporu, tvrdý dril i sbližování s nadějnou houslistkou, vše prokládané nejednou životní moudrostí a korunované velkým finále za hloupé a necitlivé podpory digitálních efektů. Prostě se chceme co nejvíc přiblížit omladině, která bude u raperských výstupů mladého hrdiny ucvrkávat blahem. Přesto má nový Karate Kid dostatek energie, aby oslovil i o krapet starší diváky. Hlavní problém spíš tkví v tom, že už původní Karate Kid nebyl žádná sláva. Prostě americká navoněná blbůstka v přístupném rodinném balení, s mizernými akčními scénami i nevýrazným hlavním představitelem. Jenže přišla v době, kdy pokoje teenagerů zdobily plakáty s Van Dammem a jemu podobných a karate bylo jednoznačně v kurzu. To už dneska dávno neplatí. Navíc mladý Dre se neučí karate, ale kung-fu, bohužel ve finále to nepřipomíná ani jedno, ani druhé. Čína je tu vykreslená jako fajn místo (nebereme-li hlavní úskalí s partou rváčů), Číňané si nechávají dobrovolně nakopávat zadky od svých amerických přátel, ti jim naopak zdarma natočili jejich lokace jako mírumilovné, atraktivní lákadlo pro turisty. Překvapivým tahem je pak obsazení velmi civilního a leckdy i dojemného Jackieho Chana v mentorské úloze stárnoucího údržbáře. To Jaden Smith se narodil čtrnáct let po natočení originálu. Asi si nějakou takovou roli řádně vydupal, aby ho dívčiny milovaly jako jeho zlatorukého tatíčka. Ten zvedl telefon a bylo vymalováno.. na jeho otravný raper styl jsem si kupodivu zvyknul a sic bych mu dal několikrát jednu výchovnou, dá se to s ním přežít. Stejně jako s celou touhle předělávkou. Ta sic není nějak výrazně zábavná nebo dokonce dramatická, nicméně je typickou sázkou na jistotu, které se poměrně povedlo udržet náboj originálu. A to není zrovna málo!! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Kung Fu dřímá ve všem. Je i v tom, jak se chováme k lidem. KUNG FU JE VŠUDE!!!.. ..... O tom jak afroameričan vysmahnul partu číňáků v jejich národním sportu a stačil mu k tomu jeden údržbář a umění nasadit si bundu. Pro dospělýho nezáživný a dost nuda! Kung Fu málo, je to spíš exhibice mladýho Smitha (koukejte co všechno umím..) ... (až budu velkej, zaplatím klukovi taky nějakej film). Ale všechny do těch 13ti let by to mohlo TROŠKU pobavit. Je to totiž o sebedůvěře, ovládání chování a cti – prostě o všem, čemu děti můžou věřit! Což znamená: POŠLETE JE NA TO SAMOTNÝ!!!! Jo, abych nezapomněl – mladej byl taky nadšenej, dal by 3*! A u mě nezafungovalo ani oživení vzpomínek na Karate Tiger. Byť v dětském podání. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám pro děti důvod ke stěhování do Číny. 2.) Zajímá mě, jak tráví Číňan v Číně volný čas. 3.) Zjistím, co je pravda na tom, že musejí mít lidi v Číně auta v obýváku. 4.) Zbožňuji dětský Kung Fu. 5.) Jsem zvědavej, jestli za pár let někdo trumfne Willa Smitha. Jeden důvod, proč nemá smysl film vidět: Mám strach, že si začne připadat má rodina (včetně mě!!!) méněcenná! PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V zasade viac pozitivnych prekvapeni ako tych negativ (Jayden, stopaz a ta povinna kozmopolitna neurcitost). Velmi sa mi paci, ze su tu vsetky povodne scenaristicke ingrediencie originalu, ovsem prenesene do noveho havu s novymi "tahmi" (referencnym prikladom nech je namiesto stareho malovania "hore a dole" tentokrat obliekanie a vyzliekanie bundy). A Jackie, ktory myslim nasiel dostojnu ulohu k jeho veku. 6-7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Leaving Detroit ,2. Looking for Mr.Han ,3. Kung Fu Heaven ,4. I Want To Go Home/The Forbidden City ,5. The Lunchroom ,6. Backstreet Beating ,7. Han's Kung Fu ,8. Ancient Chinese Medicine ,9. Beijing Valentine ,10. Mei Ying's Kiss ,11. Jacket On, Jacket Off ,12. Journey to the Spiritual Mountain ,13. Hard Training ,14. All Work and No Play ,15. From Master to Student to Master ,16. Dre's Gift and Apology ,17. Tournament Time ,18. Final Contest , ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby činily 176,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama