Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný rodinný film, ktorý je remakom známej klasiky. Má iba priemerný príbeh o chlapcovi, ktorý sa nedobrovoľne presťahuje do Číny, kde ho rovesníci šikanujú a ujme sa ho údržbár, majster bojových umení, ktorý mu chce pomôcť a pripraviť na súťaž. Spracovanie sa pomerne vydarilo, tento priemerný príbeh aj napriek nadmernej dĺžke dokáže celkom zaujať a ani na okamih ma nezačal nudiť. Samotné súboje v rámci možností nie sú najhoršie, niektoré prvky sú aj zaujímavé, ale zase viaceré sú až moc nereálne, čo kazí celkom uveriteľný zvyšok filmu. A zaujali ma tréningové metódy, na ne sa dobre pozerá. Herecké obsadenie nie je najhoršie, ale o spokojnosti hovoriť nemôžem. Vedľajšie a záporné postavy sú bez problémov, ale hlavné duo sklamalo. Jackieho Chana je pre takéto úlohy škoda, už by sa mal venovať iba čínskej produkcii a k Smithovi som si zase za celý čas nedokázal získať sympatie, skôr som fandil jeho protivníkom a to je teda v tomto žánri veľký problém. Réžia a technická stránka sú dosť slušné, tu nemám čo vytknúť. Ale za najväčší klad celého filmu považujem rozhodne prostredie filmu, krásy Číny je skutočne radosť pozerať a práve spoločný výlet hlavného dua je vrcholom filmu. Dostal som približne to, čo som aj čakal, ako jednorazová oddychovka môže byť, ale nič viac a nemám rád, ked´ sa Jackie Chan znižuje k takýmto úlohám. A tiež si myslím, že originál je na vyššej úrovni. 54% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Urcite mnohi z vas tomuto projektu neverili, tak ako aj ja a mozno ste boli aj mierne prekvapeni alebo aj sklamani, ale mne sa to celkom pacilo. Originalnu verziu KARATE KID (1984) som uz sice dlho nevidel, ale myslim si, ze sa jej tato nova verzia prinajmensom vyrovna. Aj vdaka dedicnemu-hereckemu talentu Jadena Smitha po rodicoch mal film par humornych, ale aj dramatickych situacii, ktore mladsie publikum moze zase nudit - (hlavne dialogove sceny), pretoze sa tesi iba na suboje kung-fu, ale naopak dospelak sa zase nemusi citit ako pri cisto detskom filme, pretoze Ralph Macchio z originalnej verzie bol vtedy o 10 rokov starsi, ako dnesny hrdina Dre Parker. Takze je to celkom mila oddychovka, len netreba od toho vela ocakavat. Prekvapenim pre mna bol neznamy reziser Harald Zwart, ktory natocil komediu RUZOVY PANTER 2 (2009) a preto som mal pochybnosti o jeho rezii... 27.07.2010 ______ Jaden Smith - (Dre Parker) +++ Jackie Chan - (Pan Han) +++ Taraji P. Henson - (Sherry Parker) +++ Wenwen Han - (Meiying) +++ Zhensu Wu - (Meiyingin otec) +++ Rongguang Yu - (Master Li) +++ Michelle Yeoh - (Trénerka Cobry) +++ Produkcia: Will Smith, Jada Pinkett Smith +++ Hudba: James Horner +++ (Videl v kine 27.07.2010) +++ ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalý rozjezd a zdlouhavý film. Dá se říct dobrých 90 minut lehkého připravování a trénování na turnaj. Dalo se to zkrátit na 45 minut, protože v těch úsecích hrozně slabá místa a slabý děj. Zbylých 30 min., je třešnička na dortu a film dostává lepší náboj. Dokončení tréninků s Jackie Chanem a na závěr turnaj. Neříkám, že špatné, ale nepřesvědčil mě o svých kvalitách na lepší hodnocení... 6/10 = 60% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Říkám si: "Jé, ti budou mít průser, že nechali zmlátit dospělákem bandu malejch děcek..." a pak mi došlo, že se jich ten páprda (mně fakt za celou dobu nedošlo, že ho hraje Jackie Chan, to je snad první film, kde mi byl i sympatický) ani nedotkl :-) Podařená akce s jedním až zběsilým číslem (ta bitka jeden na šest mě fakt dostala) a několika chudšími místy, kdy jsem prostě mrkla po hodinkách. Ale jináč, na to, že je hlavním hrdinou dvanáctiletej kluk, paráda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nová klasika všech dětí už se z podobného námětu dnes stát nemůže, ale i tak klobouk dolů za to, že se takhle jednoduchý příběh, navíc při doslova vražedné délce, nerozsypal tvůrcům pod rukama. Na rovinu ale říkám, že po úvodní klasice "přestěhování-zklamání-šikana" snad ani nešlo o zklamání, jako spíš o regulérní nudu. Až překvapivě fajn a naprosto přirozený Jaden, solidní tréninky, klasické montáže a božský Jackie Chan mě nakonec vytáhli tak vysoko, až se mi tomu při závěrečných titulcích nechtělo věřit. 70% a nakonec opravdu i čtvrtá hvězda. Remakovat klasiku tak, aby výsledný film dokázal dýchat sám za sebe, není legrace. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Justin Bieber nahral k filmu pieseň "Never Say Never". (ČSFD)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama