Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Perfektní obsazení (jo představitelé postav mi sedí) a chytře napsaný děj. Pilot vytvořil spoustu otazníků a každá epizoda postupně rozkrývá co je třeba. Je vidět, že nad scénářem někdo přemýšlel, protože přesně otázky které si pokládám já (jak je možné, že...) padnou i na obrazovce! Autoři vědí, že se na seriál nemusí dívat jen tupá ovce co jí stačí, když něco občas exploduje a nebo někoho zastřelí. Počítají s chytrým publikem a to se mi líbí. Ta snaha o uvěřitelnost a zapadnutí všeho do sebe je znát. Ano, občas to klopíte, ale nejde o nic co by nešlo odpustit. Pro mě rozhodně po dlouhé době seriál co má mou pozornost. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Tak to sem si dal teda 😄 5 sérií, dohromady 100 dílů. Není to klasická kriminálka, ale příběh na pokračování. Nejvíc se přibližuje seriálům jako Útěk z vězení, 24 hodin nebo Nikita. A je to fakt napínavý, takže prostě musíte hned zapnout další díl. I postavy jsou fajn a dá se k nim brzo vytvořit kladný vztah. Ve třetí sérii tomu ale dochází výrazně dech, už to však nejde zastavit 😆 Jedná se o klasickou americkou seriálovku, a opět se opakuje to co říkám delší dobu, 22 dílů na sérii je prostě moc. Nicméně to nic nemění na tom, že seriál je hodně dobrej a jako doporučení jak přežít lockdown úplně ideální. Nudit se fakt nebudete. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Realitu si zde proměňují, jak se jim to hodí, se střelným zraněním do břicha vydrží Jane řídit přes půl města, druhého střelili do nohy a za chvíli je na pokraji smrti. V prvním případě holt potřebovali zabavit diváka na celý díl, ve druhém nás chtěli k obrazovce přikovat strachem, zda to přežije. V FBI (ani těch dalších CIA, CIS, FIS, WTF) jsem sice nikdy nebyla, ale něco mi říká, že jejich ředitelé a čelní představitelé prostě akci nechali někde daleko za sabou při stoupání po kariérním žebříku. Zde jsou to však taková esa, že když je potřeba, zachraňují mocnými kopanci životy svým podřízeným a neváhají se chopit zbraně, na níž je i chudák roky a bojovými nasazeními trénovaný sniper krátký. Dopouštějí se chyb. Vakcína proti malárií? Kéž by, jen z 50 % účinná antimalarika. Když je potřeba z ústředí FBI prolomit vstup do přísně střeženého baráku v Moskvě, není problém, když potřebujeme drama, nejsme schopni zavřít dveře před vetřelci ve vlastním přísně střeženém hnízdě. Seriál je prostě o emocích, i když víte, že je stupidní, na emoce to působí, něco jako na feťáka droga. Co se však dle mého s realitou bilo asi nejvíce, je, že zatímco dnešní vývoj spěje v profesích ke stále větší specializaci (už nestaří říci biolog, ani mikrobilog, ale biolog se specializací na E. coli), naši hrdinové jsou specialisté naprosto na všechno. Těch 5 zvládne prostě vše, akci, vyšetřování, analýzu vzorků, evakuaci mrakodrapu, všechny zbraně a bomby, vedení a řízení lidí, medicínu, silniční zátarasy, převleky, sledování, chlast, drogy, ztrátu paměti. Už mě prostě nebaví to americké zvýrazňování superhrdinů tam, kde ve skutečnosti dřou bezejmenní jiní. A chemie mezi Jane a Kurtem? Vytratila se po pár dílech, zůstalo jim jen její kousaní do rtů a chraplavé hlasy, když zakrývali rozrušení, takže i herecky žádná sláva. Za vše mluví, že končím pár dílů před koncem 2. série a je mi srdečně jedno, jak to dopadne… ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl okamžitě vtáhne do děje. A i když nepřináší nic moc nového, vypadá to na zábavnou seriálovou jízdu. Uvidíme, zda se z toho časem nestane tuctová konspiračka plná klišé. Pilot - 80% K mému překvapení se tvůrci skutečně drželi pevně dané dějové linie, která sice občas částečně musela ustoupit řešení jednotlivých případů spojených se záhadným tetováním Jane, ale ani na chvilku nesklouzli k pouhým výplňkovým epizodám. Po celou sezónu jsme sbírali střípky, které se postupem času pospojovaly a ve finále vše dávalo smysl. Chemie mezi Jane a Kurtem navíc funguje na výbornou a ve světle událostí z finále se i v tomto ohledu jistě máme ve druhé řadě na co těšit. 1. série - 80% ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

To je teda pořádná novinka. Prvních deset dílů sem dala jedním hltem jenom za víkend. Má to chytlavej děj, atmosféru a ústřední dvojici, mezi kterou to pořádně jiskří. Už dlouho sem neviděla takhle dobře zvolený herce. Sem opravdu zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. // Po třetí sérii si to pro mě drží pořád dobrou kvalitu, ikdyž značnou zásluhu na tom má ''prettyboy'' MItchell. Takže uvidím jestli se nakonec pustím i do další série. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Na začátku epizody naráží Tasha (Audrey Esparza) na hru „Dungeons and Dragons“ s tím, že Patterson (Ashley Johnson) je elfka. Ta odpoví, že není elfka, ale gnóm klerik (v českém dabingu je chybný překlad „trpaslík“). Ashley Johnson opravdu hraje postavu gnómské kleričky Pike v seriálu Critical Role (od r. 2015) a tutéž postavu dabuje v seriálu Legenda jménem Vox Machina (od r. 2022), který z této kampaně přímo vychází. (hcborring)
  • Pattersonová (Ashley Johnson) se pohoršuje nad tím, že bylo riskantní, když Jane (Jaimie Alexander) převezla zajatce přes hranice z Německa do jejich bunkru v Praze. Jane argumentuje, že celníci se ani pořádně nepodívali na její falešný pas. Tvůrci opomněli fakt, že na hranicích mezi Německem a Českem od konce roku 2007 žádná pasová kontrola neprobíhá díky zapojení Česka do Schengenského prostoru. (Honzyg)
  • Postava Patterson (Ashley Johnson) byla původně zamýšlena jako 45letá přísná žena. (Nykki)

Reklama

Reklama