Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (75)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o lobbingu! K. Spaceyovi a B. Pepperovi (obidvaja podali skvelý výkon) nám priblíži tento život so všetkým, čo k tomu patrí. Film bol natočený na základe skutočných udalostiach. Keď je z toho aspoň polovica pravda, tak potom je to veľmi, veľmi smutné. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey je vynikající herec. Jack Abramoff vynikající lobista a bezesporu skvělé téma na film. Zaujal mě především konec, kdy se začalo pořádně něco dít. První dvě třetiny filmy byly jako klid před bouří. Sem z toho dost rozpačitý. Pro mě má cca 70%, ale je to dvojaké. Chvíli z toho mám dobrý pocit, jindy mi zase přijde, že byl moc zmatečný a těžko se v něm šlo vyznat. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lobbing je zde znázorněný jako velká a nebezpečná, ale přesto svým způsobem zábavná a veselá hra, což mi trošku vadilo, protože lobby v našem českém podání je přeci jenom o něčem jiném. Na druhou stranu ve chvíli, kdy se Abramoffovo impérium začalo hroutit, bylo vše ukázáno v těch pravých barvách. Navrch tu byl Kevin Spacey s dalším skvělým výkonem. Docela by nebylo na škodu natočit něco podobného o našem českém rybníku. Témat tu máme víc než dost. 70% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Politika je nástroj k usnadnění podnikání. Jelikož politci jsou vesměs idioti a neschopní bloudi, musí jim to, co po nich podnikatelé chtějí, někdo pořádně vysvětlit. Těm lidem se říká lobisté. Pokud vás tato věta zaujala, můžete se na film podívat a doufat, že vás zaujme taky. Pokud jste viděli Jistě pane ministře, nepotřebujete vědět už vůbec nic, tenhle film vás bude nudit. Já se o politiku nezajímám, ale Jistě pane ministře miluju. A tak mne tento film krutě nudí, jelikož nemá odstup, nemá humor a o cosi se pořád snaží. A ani Kevin Spacey asi neví o co. Jen snad o to, že spravedlnost v USA vždycky nakonec vítězí. U nás to holt lobisté mají lepší....50% ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Podle mě jsou všichni lobisti pěkní prevíti a to nejen v tom našem chlívě, ale všude. Ovšem, když je lobistou K. Spacey, tak to nejde jinak, než mu fandit a držet palce. Role se zhostil jak jinak než bravurně a navíc se ukázal jako nadaný imitátor. Za zmínku stojí i herecký výkon B. Peppera a J. Lovitze, který se postará o komediální vsuvky, i když je film na tak závažné téma prezentován spíše s nadhledem. Díky dynamickému ději, zajímavému tématu a supr hereckému obsazení nemůžu hodnotit jinak, než hodně silné 4*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle skutečné události, která se odehrávala v USA od konce roku 2004 až do 3. ledna 2006, kdy byl známý lobista Jack Abramoff odsouzen. (Ignus.cz)
  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama