Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (75)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do pro mě neznámého prostředí lobbingu, člověk by až nevěřil jak krásně ten propletenec může fungovat. Místy to sice pro mě bylo trošku náročnější sledovat všechny souvislosti a neztratit nit. Nicméně mě to zaujalo, asi si o tom židákovi Abramovi zjistím více informací, dokázal v tom chodit hezky, to se musí nechat. Kevin standartní, Barry výborný - dávám 75 % ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Podle mě jsou všichni lobisti pěkní prevíti a to nejen v tom našem chlívě, ale všude. Ovšem, když je lobistou K. Spacey, tak to nejde jinak, než mu fandit a držet palce. Role se zhostil jak jinak než bravurně a navíc se ukázal jako nadaný imitátor. Za zmínku stojí i herecký výkon B. Peppera a J. Lovitze, který se postará o komediální vsuvky, i když je film na tak závažné téma prezentován spíše s nadhledem. Díky dynamickému ději, zajímavému tématu a supr hereckému obsazení nemůžu hodnotit jinak, než hodně silné 4*. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Svižné, právní, Washington DC, o penězích, Indiánech. Takovým věcem moc nerozumím, rozhodně je hezké vidět, jak to chodí ve světě a určitě i u nás. Takže to vemu zkrátka - hudba fajn, prostředí dobrý, herci super, a Kevin Spacey ještě lepší! ..to bodání propiskou bylo docela inspirující.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lobbing je zde znázorněný jako velká a nebezpečná, ale přesto svým způsobem zábavná a veselá hra, což mi trošku vadilo, protože lobby v našem českém podání je přeci jenom o něčem jiném. Na druhou stranu ve chvíli, kdy se Abramoffovo impérium začalo hroutit, bylo vše ukázáno v těch pravých barvách. Navrch tu byl Kevin Spacey s dalším skvělým výkonem. Docela by nebylo na škodu natočit něco podobného o našem českém rybníku. Témat tu máme víc než dost. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Od legálního politického uplácení do nápravného zařízení vede většinou nekonečná cesta. Proto mne potěšil příběh lobbisty, který tuto cestu zdárně zdolal a veřejně doufám, že ho všichni podobní vyžírači státních rozpočtů budou brzy následovat. Jako film mne to však nijak zvlášť nepřesvědčilo, neboť jediným nezapomenutelným okamžikem pro mne bylo Abramoffovo alternativní obvinění vyšetřovací komise. Ale jsem rád, že se tento příběh mohl dostat do povědomí lidí s minimálním historickým zpožděním. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)
  • Předobraz hlavní postavy filmu pracuje nyní v pizzerii. (Zdroj: lidovky.cz) (landsman)

Reklama

Reklama