Reklama

Reklama

Gnaw

Velká Británie, 2008, 90 min

Obsahy(1)

Šest přátel vyrazí na dovolenou na anglický venkov. Dovolená se však promění v noční můru. Zjistí totiž, že jejich hostitelé jsou sadistická kanibalská rodina a že jako další chod menu mají být právě jejich hosté. (LIVINGDEAD)

Recenze (37)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rutinní hixploitation, jehož tvůrci se jej z nějakého nepochopitelného důvodu snažili odlehčit. Tento trend pronikání vyloženě blbého humoru do evropských hororů se mi mimochodem vůbec nelíbí. Naposledy mě to nakrklo u Dod Sno, teď zase u Gnaw. Tentokrát to navíc ani neni tak úplně humor, ale prostě jenom "nevážnost". Takže další potenciálně dobrej drsnej horor zničenej. Děkuju pěkně. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

POZOR!!!! S komedií to nemá nic společného. Já jsem se tedy ani jednou nezasmál. Je to typický HORROR. A musím říct, že dobrý horror. Když mládež pojídala hostitelovo jídlo, zvedal se mi žaludek. Naháněčky, brutalita, krvavé scény...... vše, co má mít pořádný horror - "GNAW" má. Takže DOPORUČUJI! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý buranský horror, komedie ani náhodou. Od Angličanů bych čekal něco poněkud temnějšího, drsnějšího a otevřenějšího. Bez atmosféry, napětí a poctivých gore efektů. Místo nich se koná zatmění a slyšet je pár výkřiků. Objeví-li se motorová pila, člověk by dnes u Evropanů očekával minimálně francouzské příklady typu Hranice smrti či Noc s nabroušenou břitvou...Rozjezd pomalý, klišé by snad nevadila ( rozřezávání dívčí košile nožem, hromadění věcí obětí, jídlo, které není tím, čím se zdá být, bezhlavé pobíhání temným lesem apod.), ale když si jedna z dívek dá k obličeji baterku a přitom tajně nahlíží oknem do hnízda zla, pak si pomyslíte něco o hloupém scénáři... Humor mi nějak unikl, a tak příjemný byl snad jen zlověstný šepot ( ovšem vykradený z Pátku 13.) a nádherná letní oblaka plující modrou oblohou. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dneska dostala chuť na nějakou tu hororovou komedii z Británie a narazila jsem na Gnaw. Jenže aby bylo jasno, na tomhle filmu není komediální ani prd, což kdekdo zjistí už po pár minutách. Což o to, čistý horor by se taky dal, kdyby bylo na co koukat, ale tohle je jen laciná kopírovačka všech hororových klišé, jaká vás při větě "banda sexuchtivých děcek v cizí barabizně postupně hebne" napadnou. Hodně bídná záležitost bez špetky invence. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazeni 2/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +má to slušnou atmosféru a jedna scéna tam byla napínavá -výběr z neznámích herců, kteří ani neumějí hrát, slabé zpracování/// Kdo neviděl neuvěří, že tohle je buranský horor mixnutý s kanibalským hororem. Proč by ne. Ovšem je tady spousta žánrovích klišé a taky něco té umělé krve. Navíc do první poloviny se nic moc neděje a to má film jen 77 minut. Takže spíš nežrat./// Celkem 35%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nudná, neoriginální vyvražďovačka, která absolutně nemá co nabídnout. Děj prostej, napětí nulový, herci otřesní, vraždy většinou mimo záběr a killeři totálně nevýrazní. Jako horor to snad ani nejde brát vážně a komedii se to vyhlo obloukem. Tohle celý beru jako špatnej vtip. Za sebe říkám : NEBRAT !!!!!!!!!!!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Gnaw mě neuvěřitelně zklamalo, čekal jsem tak trochu polokomedii polohoror ve stylu The Cottage kterej mě hodně bavil, ale dostala se mi nudná a nekrvavá kravina bez špetky humoru který slibovaly. Humor to mohl zachránit ale bohužel se tak nestalo. Gore nejsou prakticky žádné a tak co zbývá chudáčkovy divákovy? Naprosto nic. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tyhle začátky filmů mě už tak strašně nebaví a vlastně již odrazují od dalšího koukání. To si to tvůrci neuvědomují? Že jen jako kolovrátek opakují nicneříkající motiv? A v tomhle duchu vlastně pokračuje celý film. Ani stopa po něčem originálním, ani stopa po něčem, pro co by si člověk řekl, jo, za tohle stálo ten film vidět, sice jsem to viděl již stokrát, ale pro tohle to stálo vidět po sto první. Nestálo. Je to přesně takové, jako nejtypičtější pokrm z tohoto filmu – různé věci prohnané mlýnkem na maso. Ty věci mohly být samy o sobě dobré (tak jako většina známějších filmů, z nichž film zápletkou a tématicky čerpá), ale nakonec je z toho jen nechutná, beztvará a odpudivá srágora. Naštěstí tedy jakž tak koukatelná. Natočené je to fajn, jen je to prostě již stokrát okoukaná nuda. Ale možná, že kdybych na to koukal s Livingdeadovou sestrou, dal bych stejné hodnocení jako on. 1,5* ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Nový přírustek do famílie buranských horrorů není až zas tak špatný jak uvádějí zdejší komentáře. Samozřejmě se zde najde dost kýčovitých scén - šátek na očích si sundá až...., úprk lesem a přímo plesk do pasti, opakované plivance krve; ale zároveň musím dodat, že s originalitou se zde taky mnoho neplýtvalo. Gnaw semtam lehce zhnusí, pobaví zejména způsoby likvidace a celé to představení působí docela realisticky. Srovnám-li s tímto filmem ostatní nízkorozpočtové expla, které jsem měl možnost vidět, je to velmi slušný střed. Dnešní katastrofální US produkci do úvahy nepočítám. 6,5/10 ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Hororová kondomédia? Nechcem tu byť za hlupáka, ale až na dve či tri snahy o odlahčenie atmosféry, som tu nič také nepostrehol. Ak áno, tak to by som sa v tom musel vŕtať ako veterinár v kravskom lajne a to sa mi, vzhľadom na priemernosť (hoci v rámci hixplo dokonca celkom solídna priemernosť) filmu, naozaj nechce. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tyhle horory už začínaj nudit.Tady se uhybá kamerou při zabíjení,herci stojej za starou belu,ten konec je takovej nedomrlej,a ještě sem ho už někde viděl,prostě hodně nepovedená záležitost.A přitom angláni točej slušný kousky,tenhle ale ne.20%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je zde uvedeno, že to má být krom hororu i komedie, ale s tou to rozhodně nemá nic společného. Je to typický buranský american vyvražďovák (ačkoliv jde o anglický film). Velká Británie vyplodila v poslední době pár opravdu parádních kousků (Jezero smrti, Plague Town, Děti, Doghouse atd.) a Americkou produkci tak strčila bez problémů do kapsy. Gnaw je však vyjímka, smutná vyjímka. Není tu ani špetka originality, jen stokrát vyděné hlavně v amerických kravinkách. Vrah nudný, prostředí fádní, postavy nezajímavé, nezaujmou. A samotné způsoby zabíjení? Ubohé...nic nového pod sluncem. Jen pro opravdové fandy žánru. ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný absolutně ničím originální ba naopak vykrádající horor ala Texas chainsaw apod...škoda začalo to jako každý horor a tak i končilo.Možná jsem tímto žánrem dost překoukaný a divák,který takových hororů viděl méně by mohl být spokojenější ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Navzdory všech chyb, které film má, tak mu nechybí hutná atmosféra. Vše ostatní je bohužel podprůměrné a levné, dějově nepřekvapující a přímé. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Je hodně hororových filmů u kterých mi v kolonce žánr chybí napsaná - komedie. Toto je jeden z hororových filmů, kde žánr - komedie - naopak přebývá. No dobře, jednou jsem se pousmál (ano, takové ty rychlé pohledy na nůž a sekáček...), ale vážně ! Vemte si například téměř každý teenagerovský horor. Je tam většinou taková ta postava (na straně obětí, ta která většinou zařve mezi prvníma - díkybohu...), která metá jednu rádobyvtipnou hlášku za druhou. No a jen ta postava by v tomto případě měla sama o sobě z toho filmu narozdíl od Gnaw (hezkej název...) udělat komedii (samozřejmě ale v žánru komedie není). No to by asi už stačilo k žánru... Takže tu máme vcelku průměrný hororový film, klasická zápletka, klasický záporák (s neklasickou maskou..brrrr... kdo na ty nápady chodí ?...hehe..) a ze začátku taková ta správná atmosféra, která se ke konci klasicky vytrácí. Klasický horor, ale ne komedie ! ()

kluk z Na odpad!

všechny recenze uživatele

To by mě muselo začít bavit koukat na to, jak lidi žerou guláš. Totálně o hovně a u většiny obětí ani nevíte jak chcípaj, to si můžete asi domyslet. Nakonec si řežisér trapně připraví půdu pro další díl, kdyby ten jeho shit chtěl ještě někdo produkovat a zaplať pánbůj, že je konec. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo k tomu napsal že je to i komedie??...viděl jsem ten stejný film? Nebyl tam žádný vtípek, nebo legrační situace. Bohužel i jako horor je to nehorázně špatné. Jednu hvězdičku jsem dal jen dík tomu že mám rád když se mele lidské maso a dělají se z něj karbanátky, jinak je to jasný odpad. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

konečně horor jak má být, pořádné násilí, krev od začátku do konce. Dost jsem se bavil, jen konec jsem poněkud nepochopil, ale možná je to moje vina ()

Reklama

Reklama