Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně divadelní hra Jóna Atliho Jónassona se dočkala zfilmování. V hlavních rolích se objeví přední islandští herci.
Na rybářské lodi se stalo neštěstí. Na uvolněné místo kapitána se dostane žena a to není většině námořníků zrovna po chuti. Loď také zrovna není nejnovější, hrozí bouře a každý z posádky si nese s sebou své problémy, což může mít v kritických chvílích vážné následky. (Zmiu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - HORIZONS - Horizonty (Brim / UNDERCURRENT / Spodní proud) - Taková Dokonalá bouře bez hvězd (po Islandsku). A o dost lepší... - 9. 7. 2011 - kino Lázně III - Karlovy Vary - Karlovy Vary - 80% ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

"Motivace by se měla hledat v každém dobrém filmu...", vysvětluje Logi zbytku posádky před sledováním Halloweenu, kterým si krátí dlouhé dny i noci na rybářské lodi. Přemýšlím, jakou motivaci měli hrdinové tohoto snímku trávit většinu roku na seversky tvrdém a nepřístupném moři. Právě tak drsně se severským pohledem na životní situace popisuje Árni Ásgeirsson jednu z nejtěžších životních plaveb skupiny ostřílených námořníků, jejichž život tvoří plavby, rybolov, boj s neústupným počasím a šíleným vodním živlem. O to rozporuplnější pak bývá návrat do běžného života. Díky realistickému příběhu, omračujícím záběrům i výborné hudbě se divák okamžitě stává členem posádky a na osudovou plavbu se vydává také, snaží se zvládnout mořskou nemoc i 'ponorku' na lodi a zachránit se společně s ostatními. Budete muset bojovat, aby se vám to podařilo... Nakonec totiž zůstávají jen hloubky strhujících tónů a obrovské dálky zrádného moře. Toho, v němž snad někde plave Benni, který slíbil, že doplave pro pomoc... ()

Reklama

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Zamlklá banda asociálních mořských vlků, jedna žena (=smůla na lodi, feministky prominou), rozbouřené moře a spodní proud neuvěřitelného a vyloženě hmatatelného mezilidského napětí. Islandské drama, označení mluvící za vše. Jen vznešeně prázdná (prázdně vznešená?) krajina je nahrazena podobně vznešenou mořskou nekonečností. Jinak je vše při starém - mlčenlivé figury s rozdrásanou duší, emoční chlad, poctivé filmařské řemeslo. A navíc velice solidní ruční kamera s pečlivostí dokumentující ubíjející námořní rutinu. ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

Letos druhý film na IFFKV z Islandu a dokonce i s pěticí stejných herců, jako byla Královská cesta. Tady ale nehledejte vtipné postavičky z autokempu, tady hledejte chlapy, kteří nikdy neví, jestli se dožijí zítřka. Rozbouřené moře opravdu nebylo nikterak příjemné a to jsem seděla v suchu kinosálu. Rybáři, kteří neví, co na pevnině dělají jejich manželky (pokud tedy nějakou mají - kdo by chtěl někoho, kdo je 3/4 roku na moři), a ani na pevnině si nejsou jistí, kdo vlastně jsou - realita je pro ně příliš odtržená od kontextu jejich práce. Árni Ásgeirsson byl k dispozici i na závěrečnou debatu, takže dámy a pánové, kdo se na film teprve chystáte, tak dopředu vězte, že velká část filmu je poskládaná ze skutečných příběhů rybářů. Včetně toho, co si chce zavolat taxíka... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁMOŘNÍ PŘEDPOVĚĎ: UPOZORNĚNÍ - NEBEZPEČÍ BOUŘE. BOUŘE SE OČEKÁVÁ ZÍTRA NA JIHOVÝCHODNÍM POBŘEŽÍ A PÁSMU FAXAFLÓI…“ /// Umřel námořník (na moři). Zbytek posádky teď zevluje na pevnině, jako abychom je líp poznali (to dá rozum). Za půl hoďky – ženská! No můžem vyplout, takže tu máme život na moři, práce, práce, žvanec, práce, péčko a taky vzpomínky, kterak kamarád o život přišel … Chladnej (jako kurva vždycky!) styl zobrazení a netečnej styl vyprávění. Taková jakoby autentická plavba, vo který není moc co vyprávět. Řek bych, že do trenek šáhnou séíš obdivovatelé malejch příběhů a krátkých stopáží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád filmy vo lodích a vo bouřkách. Vlastně tý bouřky tam ani moc bejt nemusí... 2.) Nemůžu se dočkat fesťáku. (Filmovýho vole!). 3.) Thx za titule ,,divish“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama