Reklama

Reklama

Píseň z jižních Čech

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Československo, 1988, 10 min

Předloha:

Ilja Hurník (kniha)

Scénář:

Ladislav Rychman

Kamera:

Jiří Lebeda
(další profese)

Obsahy(1)

Televizní povídka na motivy I. Hurníka. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Československá televize nabídla tohle nádherné poetické dílko všem nepoetickým buranům. V povídkách Ilji Hurníka se nestřílí, nesouloží, ani v nich neteče krev. Pro homo hamburgrus je to strašná nuda. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Některá slova sluší lépe papíru, nežli televizní kameře. To je také případ tohoto vpravdě poetického zastavení, které je součástí Hurníkova povídkového souboru krátkých hudebních miniatur Trubači z Jericha (1966). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ilja Hurník opět vychází ze své praxe. Spolu s Ladislavem Rychmaem vytvořili v tomto mikropříběhu jakýsi typ Zpívánek:-) Trošku těžkopádnější podání, ale jihočeské poselství, navíc z Tálína, to je prostě dokonalé. A Tálínskej rybník je skutečně bahňák. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bylo to krátké a nic-neříkajíc pro normálního diváka. I když sem měl herce Jiřího Valu rád, tak to bylo snad to jediné, proč jsem si to pustil. 20% ()

otík 

všechny recenze uživatele

No to vám byl zase projekt Československé televize! Deset minut naprosto o ničem. Jiří Vala sedí na zahradě chaloupky na samotě u lesa, přijde za ním mladík, který se chce naučit skládat písničky a Vala mu říká pár veršovek na ukázku, aby pak borec vyplodil totální poetický autšus. Člověk by nevěřil, jak může být 10 minut u televize tak totálně dlouhých. Ta jedna hvězdička snad jen za to, že to správci této stránky sem dali. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Ono je to v úvodních titulcích uvedeno jako Povídka pro Jiřího Valu a je to velmi přesný, protože ocenit to mohl leda tak Jiří Vala, pár jeho příbuzných a my, zbloudilé ovce, který už nevíme na co ze samý rozežranosti koukat. Každopádně jako návod pro budoucí skladatele šlágrů to asi fungovat může, pro mě jakožto nepoetickýho burana ne. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

"Když to víš, tak se na to neptej, nebo se ptej na to, co nevíš určitě..." Krásný poetický filmeček z jižních Čech, kraje rybníků :-) Vtip, pointa, zamyšlení, krásná píseň na závěr, krásné záběry... mně to na krátkou televizní povídku bohatě stačilo. A kdo v tom žádnou poezii nevnímá, může jít k panu Valovi do učení :-) Zajímavé komentáře: triatlet, LiVentura, Snorlax. ()

Reklama

Reklama