Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeňský dozorce Vince Rizzo (Andy Garcia) má strašné tajemství. Vlastně má několik tajemství. Jedním z nich je fakt, že se touží stát hercem. A tak po večerech tajně navštěvuje hodiny herectví. Za jeho nepřítomnosti se mu začíná odcizovat celá jeho rodina. Přicházejí pravidelné hádky se ženou, synem i dcerou. Poslední kapkou je pak Vinceho náhlé rozhodnutí přivést do domu mladého odsouzence, kterému chce pomoci začlenit se do společnosti. Každý člen rodiny má svá velká tajemství a problémů přibývá. Vše neodvratně dospívá do okamžiku, kdy se křehká struktura lží zhroutí. Všichni zúčastnění se ze všech sil snaží tento konec odvrátit. Vypadá to ale, že právě tajemný trestanec je tím správným katalyzátorem, jenž pomůže pravdě na světlo. (Brady)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, ze začátku mě to vůbec nebavilo! Musela jsem si tento film pustit dvakrát, jelikož jsem to poprvé vypnula asi tak po 15 minutách nudy, ale jsem ráda, že jsem si ho pustila podruhé, jelikož to opravdu stálo za to. Je to hodně vtipné a nevšední, jednoduše originální. Bavila jsem se a to hodně. Postavy jsou skvělé až na Emily Mortimer - tu opravdu nemusím, vůbec se tam nehodila a její mastné vlasy mě celkem iritovaly. O vtipné scénky a celkově vtipný snímek vážně není nouze. Rozhodně to stojí za to! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každé rušné město potřebuje ostrov klidu a každá rušná duše potřebuje místo odpočinku..... Filmeček o jedné docela nenormální rodince, která si potřebuje popovídat o svých nejintimnějších tajemstvích. V první půlce je čas pro jízlivý i sympatický humor (žádný zvratky), ta druhé spíš řeší vztahy, osobní problémy a nepochopení. Milovníci dramat (a divadla) ocení zajímavej konec, ve kterým se vyperou všechny sračky. Přesto bych tento film, který nabádá k upřímnosti doporučil jen jako jednohubku pro poklidné odpoledne. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem milován nefunkční rodinou. 2.) Nevím, jak se řeší rodinné problémy. 3.) Jsem bachař a chodím do kurzu herectví. 4.) Toužím po Velmi Krásné Ženě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

City Island je založený na nevtieravom humore, je totálne jednoduchý a oddychový. Príbeh si svojským šaškovaním postupne získava divácku náklonnosť a počas 1 a pol hodinovej nadsázky všetky postavy postupne odhalia svoje tajomstvá. O top secret záležitostiach vie len postava a divák, čo som si celkom užívala. Film je tak trochu ad normum, baví, pošteklí bránicu (výborná scéna Andyho Garciu ala Marlon Brando), občas spôsobí jednorazový výbuch smiechu, záverečná scéna je dosť hystericky vygradovaná, film by sa kľudne zaobišiel aj bez záveru a nestratil by na komediálnosti a ušetril by divákovi mierne rozpačitý dojem v závere. Celkovo som však veľmi spokojná, je to komédia, ktorá príjemne pobaví a neurazí "šedú mozgovú". ()

campix 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku něco jiného, takže jsme byl od začátku velmi rozmrzelý. Jenže situace které rodinu potkávají jsou natolik zajímavé že se mi zamotaný závěr společně se vším vysvětlováním opravdu velmi líbil a uchýlil jsem se k vysokému hodnocení. Největší tahoun filmu je podle očekávání Andy Garcia, který je bachař, co se zkouší prosadit v herecké branži. A asi i u Andyho nastal ten propad s přibývajícími léty a už se bude objevovat jen v méně významných filmech a už jen občas zazáří. Celkově hodnotím City Island velmi kladně. Příjemná hořká komedie. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie s jednoduchou, avšak funkční zápletkou. Místy docela úsměvná, ale především příjemná a pohodová. Na druhou stranu, celkem dost záleží na tom, kdo je zrovna na scéně. Pasáže s dvojicí Garcia-Mortimer byly výborné, stejně tak sólová vystoupení prvního jmenovaného (casting!), společné rodinné scény však postrádají tu správnou šťávu (stolování + poněkud nezvládnutá „řecká tragédie“). Co se týče předvídatelnosti, nelze od filmu čekat nic překvapivého, ale (ne) vyvinutí jedné linie příběhu jsem přesto nečekal. Celkově mi to vychází na slabší, ale přesto ještě 4*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Andy Garcia a jeho dcéra Dominik García-Lorido si zahrali aj vo filme otca s dcérou. (U_S_O)
  • Všetky exteriérové scény boli filmované priamo na City Islande v Bronxe. Ak si pozriete túto lokáciu cez Google Maps a priblížite si východný koniec Horton Street v "street view", uvidíte dom Rizzovcov. Čudné však je, že dom oproti, kde bývala slečna Botero, je úplné iný. (MDesign)

Reklama

Reklama