Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Lady Jane

Lady Jane (1986)

Skvělý historický film přesně popisuje situaci Anglie v 16. století, ale nezapomíná ani na propracované charakteristiky hlavních postav. Jane Grey byla královnou země zmítané náboženskými nepokoji jen krátce, nicméně její příběh je pozoruhodný. Jsou zde skvěle zachyceny intriky a politikaření mocných, v kontrastu s životními postoji a opravdovostí mladé dívky, která se svému osudu staví čelem za jakýchkoli okolností. Dvacetiletá Helena Bonham Carter tu dokázala, že je skvělá herečka (nejen v roli cvoka) a její filmový partner Cary Elwes nezůstal pozadu. Vyhovovalo mi přiměřené tempo, propracované dialogy i konec, který jsem obrečela (jeden ze tří filmů, u kterých mi tekly slzy). Nadchly mě zajímavé myšlenky i romantika, která nepůsobila kýčovitě. Klobouk dolu před režisérem i před herci, vystřihli skvělé dílo, které se nedá jen tak zapomenout.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Amélie je moje spřízněná duše ve filmovém světě. Ani tolik nehodnotím provedení (i když tuším, že je velmi zdařilé :)), veškerou mojí pozornost upoutala hlavní hrdinka. Její oroginální pohled na svět žeru, našla jsem sice imaginárního, ale v něčem velmi podobného cvoka a tak. Proč se dívat na věci jako všichni ostatní, když to jde seshora, zespodu, zestrany, zevnitř, zvenku, přes brýle, mikroskop, periskop, kukátko, ...

Kam čert nemůže

Kam čert nemůže (1959)

Stará dobrá česká klasika. Děj není postaven na nějaké šílené zápletce, jako pozdější komedie, ale těží z atmosféry vtipně napsaného scénáře, roztomilosti postav a charismatu herců. Divákům umožňuje sladký a milý odpočinek s jemným nádechem tajemna.

Thor

Thor (2011)

Marvelovky prostě můžu. Thor si mě získal svojí hudbou a kombinací akce, romantiky, fantazie a nevšední všednosti. K tomu všemu nechybí špetka nadsázky. Ocitla jsem se v krásném jednoduchém světě, který mě až do konce nepřestal bavit. Navíc, dámy, stojí to za to už kvůli hlavnímu hrdinovi, který je prostě sympatickej fešák :D Jediná škoda je, že po všech výtvorech pocházejících od Marvela, Thor působí trošku tuctovitě...

Ten Inch Hero

Ten Inch Hero (2007)

Pro mě moc příjemný způsob, jak zabít volný čas a trochu si zvednout náladu. Rozhodně se neztotožňuji se všemi názory, které film prezentuje, nicméně myšlenka, že každý člověk je jedinečný a cenný, to vyvažuje. Život je tu krásný, zábavný a zajímavý i přes to, že postavy si sebou nesou tíživou minulost nebo řeší trable každodenního života... Z hodně sladkého bývá člověku špatně, ale Tench Inch Hero jsem se zatím nepřejedla :)