Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Halovi je devět a reverend Larson, jeho otec, umírá. Žádá syna, aby mu slíbil, že se nikdy v životě nesmíří s průměrností a najde si hezkou ženu. Když obtloustlý a málo přitažlivý Hal dospěje, navštěvuje s přítelem Mauriciem zábavní podniky, kde loví krásné ženy. Dvakrát se mu nedaří. Jeho současná přítelkyně Jill, se kterou měl jen jedno rande, mu řekne, že ji nepřitahuje. Ani v práci není povýšen, jak očekával... Když odchází od nadřízeného, setká se se známým guruem Tonym Robbinsem, který pomáhá lidem s problémy spojenými s důstojností a odvahou. Uvíznou ve výtahu a Hal mu vypráví o svých snahách získat krásnou ženu. Robbins mu řekne, že takové jednání je povrchní, a zhypnotizuje ho. Od tohoto okamžiku bude Hall hledět jen na vnitřní krásu. Mladík ztratí schopnost rozeznávat fyzický vzhled žen, ale neví o tom. Jednou se na ulici seznámí s krásnou štíhlou dívkou Rosemary. Její otec je ředitel firmy, kde Hal pracuje. Rosemary se svěří, že se přihlásila do zahraničních mírových sborů. Zatímco čeká na povolávací rozkaz, vypomáhá v dětské nemocnici. Hal stále nemůže pochopit, proč o sobě Rosemary tvrdí, že je tlustá. A také ho udivuje, kolik jídla spořádá. Rosemary nemá přítele, a když jí Hal řekne, že je štíhlá, myslí si, že se jí vysmívá. Zanedlouho pozve Rosemary Hala k sobě domů. Seznamuje se s ředitelem Stevem Shanahanem a při obědě mu nastíní své nápady, jak zlepšit činnost firmy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Povrchní je pro tenhle film tak klíčové slovo, že je správné, když je umístěno rovnou do názvu. Nosná myšlenka je skvělá, ale způsob, jakým s ní tvůrci zacházejí, je spíš k pláči. Když se přenesu přes myšlenku, že oškliví lidé jsou vnitřně krásní (opačně to působí snad jen v jednom případě), stejně se budu divit, že naprostá většina lidí vypadá pořád stejně. Navíc je tu málo humoru a zhruba v polovině vymizí úplně a sledujeme zcela vážně míněnou romanci. Ať se Farrellyovi podívají na nějakou romantickou komedii, třeba pochopí, že romantika a humor se nevylučují. Není to špatně natočeno, ale nemělo by to být inzerováno jako komedie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy Farrelly brothers mám rád, protože jsou krásně cyničtí, ironičtí, v podstatě nekorektně političtí a hlavně do haldy krásných retušovaných "dokonalých" fotek hází fotky reality. Prostě tak nějak kazí ten "krásný, dokonalý, povrchní, malovaný svět", kterým se snažíme opájet a ukazují, že je takový i bez toho opájení. A přesně takový je i tento jejich film. Jenže jeho problémem je, že ten daný problém prostě jen vzali a postavili na hlavu, v podstatě ho zachovali. Onen kritický náhled na povrchní náhled: krásné-dobré, škaredé-zlé, jen jakoby otočili a v jejich filmu jsou krásné postavy většinou zlé a "škaredé" postavy ty dobré. Což pomáhá vlastně jen takovému tomu klasickému americkému prvoplánovitému ultravýchovnému povrchnímu zjednodušení. I když i výjimky se najdou, kamarád hlavního hrdiny je nechutnej, v podstatě zlej a ještě k tomu škaredej, a jeho závěrečná katarze tomu trapnému výchovnému tónu jen odpovídá (a je to věc, která mi na filmu vadí nejvíce). I hezcí lidé jsou dobří a škaredí lidé jsou někdy zlí. Každý to známe. O tom měl ten film být. A není. Přesto film obsahuje spoustu humorných a zábavných momentů a scén (když si hlavní hrdina splete svou milou se služkou), a i těch dojemných (návštěva dětské nemocnice mě dojme vždycky), skvělou Gwyneth Paltrow, oceňuji, že i přes svou možná zbytečně nataženou stopáž vůbec nenudí. A to ani nemluvě o tom, že v hlavní roli hraje Jack Black, herec, který je mi hrozně nesympatický a dalo by se říci, že ho nesnáším, ale baví mě filmy, v nichž hraje. 3,5* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem, či bros Farrellyovci sú iba prvoplánovo primitívni tvorcovia, alebo sa v ich "humore" skrýva nejaké cynické posolstvo. Shallow hal je poriadna blbosť, kde sme svedkami ponižovania postihnutých ľudí a máme sa na tom smiať, občas sa zasmejeme a občas nechápeme,či to mysleli vážne. Gwynetka je tu asi najkrajšia zo všetkých svojich filmov, takže to dáme tentokrát za tri s tým, že pre istotu prenecháme sledovanie ich ďalších počinov iba ich skalným. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Největším handicapem této komedie je její přístup k dané „problematice“. Pokud se bratři snažili říct, že všichni tělesně postižení jsou duší dobráci (což sice není pravda, ale budiž), pak nechápu, proč naprostá většina vtipů pramení právě z jejich zesměšňování. 50% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Slarque ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak ostatní tvrdí. Akorát na tento film člověk nesmí nahlížet jako na další bláznovinu bratří Farrellyů. Tentokrát to přece jenom neni až tak čistokrevná komedie. Ten nápad je velice zajímavý, ale chvilkama přeci jen velmi nelogický. Pomalinku si začínám oblibovat Jacka Blacka, který dokáže hrát i civilněji, než ve svých předchozích rolích různé bláznivéh pomatence. Gwyneth Paltrow je opět velice roztomilá a ta její tlustá maska je skvělá. Mohlo to být lepší, ale přesto je to zajímavý film. Lehce silnějších 60%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy si Rosemary (Gwyneth Paltrow) ukrojí kus dortu na oslavu Halova (Jack Black) povýšení, si můžeme všimnout, že velikost zbývajícího dortu se s každým jiným záběrem mění. Od celé půlky až po tři čtvrtiny. (Timak)
  • Gwyneth Paltrow musela na natáčení údajně chodit o čtyři hodiny dříve než všichni ostatní herci. Právě tak dlouho jí totiž trvalo, než se nasoukala do svého obřího lataxového obleku. (Karlos80)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scénka. (figis20)

Související novinky

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama