Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Halovi je devět a reverend Larson, jeho otec, umírá. Žádá syna, aby mu slíbil, že se nikdy v životě nesmíří s průměrností a najde si hezkou ženu. Když obtloustlý a málo přitažlivý Hal dospěje, navštěvuje s přítelem Mauriciem zábavní podniky, kde loví krásné ženy. Dvakrát se mu nedaří. Jeho současná přítelkyně Jill, se kterou měl jen jedno rande, mu řekne, že ji nepřitahuje. Ani v práci není povýšen, jak očekával... Když odchází od nadřízeného, setká se se známým guruem Tonym Robbinsem, který pomáhá lidem s problémy spojenými s důstojností a odvahou. Uvíznou ve výtahu a Hal mu vypráví o svých snahách získat krásnou ženu. Robbins mu řekne, že takové jednání je povrchní, a zhypnotizuje ho. Od tohoto okamžiku bude Hall hledět jen na vnitřní krásu. Mladík ztratí schopnost rozeznávat fyzický vzhled žen, ale neví o tom. Jednou se na ulici seznámí s krásnou štíhlou dívkou Rosemary. Její otec je ředitel firmy, kde Hal pracuje. Rosemary se svěří, že se přihlásila do zahraničních mírových sborů. Zatímco čeká na povolávací rozkaz, vypomáhá v dětské nemocnici. Hal stále nemůže pochopit, proč o sobě Rosemary tvrdí, že je tlustá. A také ho udivuje, kolik jídla spořádá. Rosemary nemá přítele, a když jí Hal řekne, že je štíhlá, myslí si, že se jí vysmívá. Zanedlouho pozve Rosemary Hala k sobě domů. Seznamuje se s ředitelem Stevem Shanahanem a při obědě mu nastíní své nápady, jak zlepšit činnost firmy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Matty 

všechny recenze uživatele

Největším handicapem této komedie je její přístup k dané „problematice“. Pokud se bratři snažili říct, že všichni tělesně postižení jsou duší dobráci (což sice není pravda, ale budiž), pak nechápu, proč naprostá většina vtipů pramení právě z jejich zesměšňování. 50% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Slarque ()

Malfame 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka je celkem originální, ale to je taky největší (a skoro jediný) klad filmu. Je sice hezké, že tvůrci chtějí diváka přesvědčit o tom, že vnitřní krása je důležitější než ta vnější, ale dělají to tak neuvěřitelně povrchně, že výsledek je přesně opačný. Nejen hlavní hrdina, ale i všichni ostatní posuzují lidi jen podle vzhledu, když např. nikdo nevěří, že by se snad Hal mohl zamilovat do holky, která nevypadá jako modelka, nebo když se ho jeho kamarád snaží "zachránit" ze vztahu, ve kterém je evidentně spokojený. Celkově to působí dojmem, že pokud tlustá holka nenarazí na někoho podobně očarovaného tak nemá šanci. K tomu je navíc příběh místy celkem nelogický. Na pohodovou komedii, u které na takových věcech nezáleží, to zase není dost vtipné, takže výsledek je lehce podprůměrný. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Téma - skvělý, Jack Black - pro mě nechutný jako vždy a Gwyneth Paltrow - v této roli dost umělá a přišla mi dost napjatá...Je to vážně super vidět lidi podle jejich "vnitřní" krásy, o to větší šok to poté byl, když byli viděni podle jejich pravé "krásy". Bylo tam pár vtipných momentů, hodně obézních lidí, hodně krásných lidí a hodně nechutných situací. Ale měla jsem toho dost a bylo to na mě dost "těžké", abych to viděla ještě někdy. ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé bolo sledovať reakcie ostatných na Halovu priateľku Rosemary, ktorej meno foneticky znie [rozmery], čo na ňu v slovenčine dokonale sadne. :) Vo filme bola celkom pekne vykreslená problematika povrchného vyberania partnerov, konkrétne tak, že vďaka kúzlu toho chlapíka sa vnútorná krása stala prioritou - spôsobom, že bola prenesená na vzhľad. Z toho celkom jasne vyplýva, že výzor pre niektorých ľudí ostane prioritou navždy, pre ostatných možno iba prostriedkom pre prvotný záujem. V tomto hlúpo preloženom filme (myslím názov) to bolo znázornené tým pádom celkom slušne, ale nedostatky sú viditeľné. Napokon, český dabing sklamal. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Farrellyovci chcú dojímať? Chcú robiť príjemné film? PREBOHA! Miesto hrubozrného humoru iba nuda a nepochopenie. K veľkým záhadám vesmíru sa priradí asi aj tá, prečo Gwyneth Paltrow prijala rolu v tomto filme. Jedna hviezda a to iba za perfektného Farrellyovského kripľa Walta ("Keby som mal zadok, utieral by som si ho dvadsať dolárovkami!"), inak tu nie je nič, prečo by mal niekto pozerať tento film. Asi každý fanúšik Farrellyovcov zaplače. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy si Rosemary (Gwyneth Paltrow) ukrojí kus dortu na oslavu Halova (Jack Black) povýšení, si můžeme všimnout, že velikost zbývajícího dortu se s každým jiným záběrem mění. Od celé půlky až po tři čtvrtiny. (Timak)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scénka. (figis20)
  • Gwyneth Paltrow musela na natáčení údajně chodit o čtyři hodiny dříve než všichni ostatní herci. Právě tak dlouho jí totiž trvalo, než se nasoukala do svého obřího lataxového obleku. (Karlos80)

Související novinky

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno