Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na světě dojde k výpadku, při kterém lidé vidí dvě minuty ze své budoucnosti vzdálené půl roku. A ne vždy je to zrovna pohled k popukání - agent FBI a vyléčený alkoholik (Joseph Fieness odložil alžbětinský kostým a nasadil americký přízvuk) vidí stopy k rozlousknutí záhady výpadků, ale taky to, že je v té chvíli opilý, jeho manželka zase to, že za půl roku bude s jiným mužem (Jack Davenport, kterého je vždycky radost vidět a snad ještě větší slyšet), nebo jeho parťák, který pro změnu neviděl nic a domnívá se proto, že v té době bude už mrtvý. Jiné postavy zase dělají všechno pro to, aby se budoucnost stala přesně tím způsobem (doktor a jeho roztomilá Japonka). Seriál zkrátka nabízí dost podnětů k přemýšlení. Není snad to, co viděli, jenom jedna z možností, nějaká paralelní budoucnost? FlashForward by mohl být klidně temnější, ale už v prvních deseti dílech je znát, jak se hlavní postavy chtě nechtě přibližují svým ošklivým vizím, ať se snaží sebevíc. ()

Clear 

všechny recenze uživatele

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ je to veľmi zaujímavý seriál. Jeden z tých pri ktorých mi nevadia, tie dlhé prestávky, ktoré sa týkajú ľúbostného života všetkých postáv. Za to by som dala také veľké plus. 80% Len sa modlím aby sa z toho nestalo niečo ako bolo Lost, aj to bolo na začiatku veľmi dobré ale neskôr sa to natoľko zamotalo, že som nestíhala vnímať. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriál ma celkom nadchol, nápad je originálny a stal sa základom pre slušnú atmosféru živenou tajomnom a všadeprítomnými nezodpovedanými otázkami. Z toho dôvodu dejová linka zaujme a po celý čas som nezaznamenal ani náznak nudy. Ale ten koniec.... koniec je žiaľ nedorobený a vlastne skoro na nič nedal žiadne odpovede. Jednoducho naštval, človek pri seriály strávi kopec času aby sa potom vlastne nič nedozvedel. Nedorobená práca mi preto bráni ísť s hodnotením do nadpriemeru. Škoda, potenciál tu bol. 65/100 ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s majstrovským nápadom. Vízia budúcnosti núti sledovať ďalšie a ďalšie časti. Skvelá zápletka a spracovanie. Chválim predovšetkým herca Josepha Finnesa. Nieje núdza aj o pekné herečky (Sonya Walger, Christine Woods, Rachel Roberts....). Skvelé finále, škoda, že nebolo viacej častí. 95% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama