Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem. Co byste dělali, kdybyste viděli, co se stane za půl roku? Věřili byste tomu? Celý svět ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během té doby začnou padat letadla, stanou se autonehody a spousta dalších věcí. Po celém světe jsou desítky milionů mrtvých. Kdo za to může a jak to vůbec udělal? To se snaží zjistit agent FBI Mark Benford spolu se svým parťákem. Nakonec zjistí, že je všechno mnohem složitější, než by se mohlo stát. Je tu totiž hrozba dalšího výpadku. Škoda toho otevřeného konce. Proč tyhle seriály musí končit po 1 sérii? Kdo ví, jak by to dopadlo... ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Shlednuto 15. dilu a s kazdym dalsim dilem moje hodnoceni klesa. Jeste po prvnich trech dilech bych nevahala dat pet hvezdicek, ale dej je cim dal kostrbatejsi, jak kdyby ten scenar vymysleli tyden pred natacenim a snaha vyvolat v divakovi pocit napeti je tak krecovita, ze si to vyslouzilo nejeden muj povzdech. Zachazi to tak daleko, ze uz me ani netesi se divat na Fiennesovu peknou tvaricku a zacinam byt i presycena jeho stale stejnym uprenym pohledem, kteremu jsem pred lety okouzlene podlehala :) ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ je to veľmi zaujímavý seriál. Jeden z tých pri ktorých mi nevadia, tie dlhé prestávky, ktoré sa týkajú ľúbostného života všetkých postáv. Za to by som dala také veľké plus. 80% Len sa modlím aby sa z toho nestalo niečo ako bolo Lost, aj to bolo na začiatku veľmi dobré ale neskôr sa to natoľko zamotalo, že som nestíhala vnímať. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

“On October 6, the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds, the whole world saw the future. Výborný námět, výborná zápletka, skvělé obsazení, velmi dobrá hudba. To je jen stručný popis skoro dokonalého seriálu. Každý díl přinese divákovi další kousek zamotané skládanky a hlavně několik dějových zvratů, které čeká asi málokdo. Všechno ústí v neuvěřitelně napínavý a překvapivý sled událostí, takže jsem se po konci každého dílu těšil na začátek dalšího dílu a s každým dílem jsem čekal, co tvůrci připraví na závěr tentokrát. Výbornou zápletku podporují také skvělé herecké výkony, nejsympatičtější mi připadaly postavy Marka a Janis, ale výborně zahraných postav tam bylo víc. Celý seriál korunuje výborný (a taky trochu otevřený) konec. Škoda, že se zatím nechystá pokračování seriálu, ale na druhou stranu by se s dalšími sériemi kvalita seriálu snižovala... ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

zatim bych tohle hodnocení nebral moc vážně, i přesto, že bych si mohl dovolit bejt o něco opatrnější.jelikož je děj postaven na "vzpomínkách" s budoucnosti, musejí se autoři potýkat se zajimavejma paradoxama, který neni tak úplně jednoduchý rozlousknout..zatim dějem proplouvají celkem vez problému, ale (spoiler) když je ve druhym díle jednomu z hrdinů řečeno, že ho někdo viděl umřít a on si to přitom nepamatuje, jak je to teda možný?..pamatoval by si svou smrt? nebo během tý vzpomínky umřel a proto si to nepamatuje?jak ale někdo mohl vidět, že ho zavraždí, protože to znamená, že byl před tim naživu-přesto si nic nepamatuje..podobných otázek se může objevit více a to může bejt pro vývoj seriálu celkem osudný..nechci ale v hodnocení zas tolik předbíhat..pořád je postavený na dvou dílech a to je moooc málo ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)
  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno