Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Preboha. Po 2 dieloch bol zo mňa len uzlíček nervov, ktorý sa nechal nahovoriť na thriller. Tie občas pozriem ale iba kvôli tomu, že viem, že skončia v pohode. To čakanie ma najprv zabíjalo, pretože tempo a hrôzy nasledovali veľmi svižne. Ako väčšina seriálov a filmov tejto doby a podobného typu do nás rýchlo hustia text, zamyslieť sa nad logickosťou a spojitosťou indícii čas nemáme. Pekné je však, že nám ho nechajú pri zamýšľaní sa o budúcnosti. Veľmi pekné. Čo sa mi trošku nepáči je snaha o pritiahnutie širších más napr. začlenením do príbehu alkoholika, vojakov s ich hrôzami, človeka chorého na rakovinu a takého, kt. nevie, kam smeruje jeho život a zamestnanie atď. Ale inak, riadna pecka!! ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má po Lostech dobře našlápnuto. Zahrávání si s časem a zdánlivá spletitost minulosti s budoucností mi nedělá problémy při orientaci v ději. Kladnými body je obsazení známých tváří a očekávání něčeho velkého... vždyť sami víme, co se nám stane 30. dubna 2010 ve 7:00h (SEČ) [4/29/2010 22:00 PT] ()

Reklama

Clear 

všechny recenze uživatele

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečná jízda bez sebemenšího zaváhání od začátku až do konce, kde jsem proklínal ABC, že seriál po první sérii zařízli. Skvělá pilotní epizoda načrtne geniální premisu s výpadkem, který přenesl vědomí všech lidí o půl roku dopředu. A to roztáčí koloběh otázek - Proč se to stalo? Kdo za tím stojí? Jsou ony vize skutečné? A hlavně, jsou neměnné, nebo máme svou budoucnost stále ve svých rukou? Věčný spor mezi osudem a svobodnou volbou je hlavním motivem celého seriálu a až mě překvapilo, jak autoři v momentě, kdy už se přikláníte k jedné alternativě postaví hrdinům do cesty nějakou událost, která vnímání diváka zcela obrátí a naruší. Napětí a záhady jsou hlavními ingrediencemi seriálu, a musím přiznat, že ve spoustě momentů jsem si doslova kousal nehty nebo mi běhal mráz po zádech. Spíš než příběh jednoho hlavního hrdiny je FlashForward složený z minipříběhů více různých lidí (ačkoli prim hraje vyšetřování FBI) a kromě řešení záhady samozřejmě dojde na vztahy, u kterých jsem strašně rád, že se nezvrhly do telenovely, ale zůstávají docela přirozené, přičemž nejvíc se mi snad líbila linka s doktorem Brycem Varleym a jeho hledáním tajemné Japonky Keiko. :) Finální díl uzavírá sérii docela důstojně, ale je na něm bohužel hodně vidět, že tenhle příběh měl pokračovat. Je to strašná škoda, protože první série ukázala ohromnou kvalitu a monumentální potenciál, který bohužel už nebude využit. A přitom tolik otázek stále čeká na odpovědi.../95% a 5*/ Oblíbené epizody: No More Good Days, Believe, Garden of Forking Paths, Future Shock ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)
  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)

Reklama

Reklama