Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V té době ještě snesitelná Miley a mladej Hemsworth sice nemají kdovíjakou chemii a ta romantická pubertální zápletka moc nefunguje, ale jakmile začne Sparks cpát do příběhu ty svoje twisty ala životní rány, začnou oba docela solidně hrát. Nakonec to i dostane z diváka nějaké ty emoce, protože onu postavu, která se dostane do nesnází nelze mít nerad. Jinak je to ale klasická cukr šablona, která diváka buďto osloví a nebo otráví. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

No téda ! To bylo něco pro mě... romantika a drama pospolu, nejlepší kombinace... Za prvé mám ráda Miley Cyrus, ne díky Hannah Montanně, ale protože má hezké písničky a je mi sympatická. Tady to nebylo výjimkou, hrála velice přirozeně a to se mi líbilo... film měl krásné momenty, hezký příběh, nenudil, svižně plynul, Greg Kinnear skvělý, ostatní role jako malý chlapec nebo Will přidávaly na atmosféře a ta se tu dala krájet. Krásné, příjemné, přirozené, reálné, milé, kouzelné, dojemné, lehké.. Ač je to hrozná situace a nechtěla bych se v ní vyskytnout, protože vím, že bych neměla tu sílu to zvládnout, ale bylo to zfilmováno a podáno tak, že to ve mě něco zanechalo a to si myslím, je asi to nejlepší, co může film udělat. Musela jsem se poslední minuty držet, i když slza zkápla... Ano, je to doják, ano, je to romanťák, ale také je to život a film tohoto typu se mnou vždy zacloumá. Jelikož už mi dochází pozitivní slova a pořád mám sevřený hrudník, slova stačila. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem se přemlouvala, abych film dokoukala do konce. Věčně našpulená pusa Miley Cyrus(nevím jestli úmyslně nebo to tak má od narození)ve stylu duck-face mě dosti odrazovala a představovala jsem si, že dokonce ani ten nejkrášnější natočený západ slunce s odrazem v houpajících se vlnkách moře mě nepřesvědčí o mých prve smýšlených 2*/5. Díky bohu jsem nedokázala odtrhnout oči od Liama Hemswortha a přestože nedokážu říct co mě na něm více přitahuje jestli jeho tvářička, statné tělo, hluboké krásné oči nebo herectví, tak mě to donutilo vytrvat. Řeknu vám, že jsem ji (Cyrusce) dokázala za film hned několikrát vynadat třeba, že je na všechny v okolí nepříjemná nebo že se jí nelíbí, že ji nabaluje ten nejhezčí borec v okolí...a přesto, že mi její """"""""herectví"""""""" silně připomíná Shannen Doherty, kterou taktéž nesnáším o to více to pro mě bylo těžké překousnout. Nakonec jsem dokázala zapojit moji objektivitu do příběhu a četné milostné pohledy jsem ignorovala. Velkým plusem filmu byla silná závěrečná půlhoďka věnující se umírání otce dvou sourozenců(Ronnie a Jonah). Otec si chudák myslel, že zapálil díky medikamentům, které tehdy musel brát zdejší kostel a tak se snažil napravit svou chybu a dělal pro obnovu kostela vše co mohl - hlavně dělal nádhernou vitráž a pomáhal mu s ní i malý Jonah. Ukázalo se, že kostel nezapálil, přivedl opět dceru Ronnie k hraní na klavír, ta se pak usmířila s krásným borcem Willem(Liam)a po pohřbu otce kde mimochodem zahrála jeho skladbu jí věnovanou se opět vrátila k hraní a žili šťastně až do smrti - pohádky je konec. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Ta holka byla zlá a protivná a M. Cyrus taky nemusím, navíc jako herečka stojí za zlámanou grešli, výrazově v obličeji naprosto příšerná.... Nic moc, za mě je to dost nadhodnocené, 55 - 60% by stačilo, je to takové trochu jednoduchoučké. Druhá půlka byla mnohem lepší a kvalitnější než ta první. Pokud by hlavní roli hrála podstatně talentovanější herečka, mohlo by být i za 4*. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Autor knižní předlohy Nicolas Sparks je zdatný pokračovatel tradice červené knihovny. Sparksova obliba spočívá v autorově schopnosti recyklovat a inovovat romantickou veteš natolik citlivě, že se výsledek často blíží serióznímu melodramatu. Nejlépe se zatím podařilo filmově zprostředkovat Sparksovy schopnosti Nicku Cassavetesovi v Notebooku. V Poslední písni výše zmíněná romantická veteš až příliš vystrkuje růžky a příliš bezohledně ždímá emoce. Je škoda, že větší prostor nedostala postava sexy opotřebovaného taťky Grega Kinneara. Naopak dětská rádoby hvězda Miley Cyrus je snad tou největší slabinou filmu. Přestože si Miley Cyrus stále užívá doznívající status dětské hvězdy, její lolitkovsky dráždivé půvaby věkem zhrubly a o to citelněji vyniká absence hereckého talentu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Miley Cyrus spolupracovala s dialektickým trénerom, aby stratila južanský prízvuk. Naučila sa hrať aj na klasickom klavíri. (Pat.Ko)
  • Liam Hemsworth mal obavy, že ako hráč plážového volejbalu nepresvedčí, pretože tomuto športu sa nikdy nevenoval. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama