Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Drak9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Belmonduv a Ouryho filmu ( samozrejme Posetilost mocnych je nejlepsi ). Je to primo uz klasika, navic se skvelou hitovkou, kterou si ted porad broukam v hlave. Ve filmu se objevuje spousta teatralnosti, az bych to hodnotil jako parodii, ovsem je to vytribeny humor, ktery pobavy. Rad se na tento film kdykoli podivam. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je pro mě naprosto geniální zábava, založená na jednotlivých scénách. Ať už vykládání lupu z vlaku, sezení ve vodních křeslech, honička v autech , vysunuté antény do oblečení a mnohé další a tohle vše ve Velkém šéfovi, znamená pro mě velkou zábavu . Mimochodem všimli jste si jak padá neustále hlava Milošovi Zemanovi??? Reakce na skvělý koment uživatelky Kleopatry - nejen chlapům v bazénu. Lano a tranďák by byl, co bude dál?:) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z velkých očekávání "odměněných" zklamáním. No, to není tak docela fér, protože jsem rád, že jsem Velkého Šéfa viděl. Skvělé komické výkony ústřední čtveřice a vyprofilované charaktery jsou neoddiskutovatelné, bohužel tempo filmu je těžce nezvládnuté - barevnost a nespoutaná hravost let šedesátých (byť v některých záběrech je vidět jakási odfláknutost) jaksi nejde dohromady se zmatkářskou komedií o velké loupeži. Zdá se, že 110 minut bylo tentokrát až příliš mnoho a je to velká škoda, protože to shazuje ty geniální momentky, které film proslavily. Belmondův neodolatelný rošťácký průnik na samotku, Zuzanka, kreslená instruktáž, Wallachův profil vedle busty antického hrdiny, Nivenův fígl s kotevním hákem, no prostě je toho spousta. A stejně to nevydá na další výjimečnou komedii. Škoda přeškoda, pro film vytáhnu z klobouku 70%, a to ještě o těch posledních deseti navíc rozhodla bazénová scéna. Především kvůli ní jsem rád, že se mi Velký Šéf konečně dostal do rukou, neboť kdo neviděl ctihodného gentlemana Davida Nivena jak spřádá ďábelský plán s hlavami sicilské mafie uprostřed bazénu na nafukovacích křeslech, o hodně přichází:) Zvlášť když se do toho vloží ještě půvabná Silvia Monti, nastylizovaná jako naprosto dokonalá ikona ženy vědomé si svých zbraní... Mimochodem, ta píseň, která se neuvěřitelně drzým a klamavým způsobem měla linout z toho titěrného tranzistoráčku, je Cento Giorni od Cateriny Caselli. A děkuji všem, kdo se na můj dotaz ozvali. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Belmondo je sympaťák jak řemen, Bourvil dokáže rozesmát pouhým pohledem, David Niven je gentleman s velkým G, Eli Wallach všechny své zlouny náležitě zparodoval a Silvia Monti je prostě k sežrání. Druhý Velký flám se sice nekoná, ale i tak je to zábava ve velkém stylu. 80%. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá francouzská komedie v režii Gérarda Oury. Jejich způsob humoru je jedinečný a nenapodobitelný. Takové gagy, honičky v autech, šílené dialogy, loupeže a absurdní scény umí jen Frantíci. Navíc Belmondo je kultař a sympaťák a s Bourvilem tvoří fakt srandovní dvojku. Soundtrack mého velkého oblíbence Georgese Delerue jede na plný pecky a píseň The brain se stala jednoznačným hitem. Nelze nezmínit opět geniální tehdejší český dabing, tolik postav a každý hlas výborný český herec nebo herečka. A Jan Tříska byl asi opravdu nejlepší představitel Belmonda. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu se objevily automobily Citroën 11BL Légère, rok výroby 1956, Citroën DS 19, rok výroby 1965, BMW 2000 CS rok výroby 1967 nebo Mercedes 280 SE W108, rok výroby 1968. (Cucina_Rc)
  • Loď, na kterou se nakládá socha Svobody, je zaoceánský parník SS France. V roce 1979 byl přejmenován na SS Norway a prošel významnými úpravami, aby mohl být vybaven pro cestovní pohodlí. Znovu mění jméno na SS Blue Lady a je prodán k sešrotování v roce 2005. Sešrotování bylo dokončeno na konci roku 2008. (sator)
  • Rezidence Frankieho Scannapieca (Eli Wallach) je na pobřeží městečka Antibes v regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur. (sator)

Reklama

Reklama