Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V rámci objektivity musím konstatovat, že snímek je vzhledem k zubu času nejlépe použitelný jako vedlejší rozptylová činnost - k žehlení, společenským hrám i odvedení pozornosti při návštěvách příbuzenstva a podobných zážitkových kratochvil... a to ještě za předpokladu, že jej nevidíte prvně, můžete tak efektivně rozdělovat svou pozornost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

naozaj som mal veľké problémy to vôbec dopozerať. O veľkom šéfovi som počul samé dobré veci, ale pravdou je, že pri pozeraní som sa nudil, ani raz som sa nezasmial a dopozeral som to len a len preto, lebo som si povedal, že je vhodné vidieť svoj prvý film z Belmondom. Oury je zručný režisér a staršia generácia, alebo tý čo vyrastali na dobrodružných francúzkych krimi komédiach sa istotne zavďačí, ale pre tých, ktorý majú radi sofistikovanú zábavu, alebo aspoň nejaký zmysel medzi postavamy a prečo vlastne robia to čo robia budú sklamaný. Dokonca aj Eli Wallach dostal celkom podradnú úlohu neadekvátnu k jeho hereckému talentu. Pre mňa veľké sklamanie a strata času. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Belmondo zatím v mém hodnocení pod čtyři hvězdy neklesnul. Jde nejspíš o nejlepšího francouzského herce, který filmu dodá své nenapodobitelné charisma a tím jej pozvedne minimálně o třídu. Velký šéf nemá zápletku ani zbla originální, provedení je však svižné, jak se na francouzský film let šedesátých / sedmdesátých patří. Avšak zkoušel jsem na chvíli přepnout na originální znění a hned by šla hvězda dolů, český dabing film zachraňuje (což se o něm poslední dobou říci rozhodně nedá) od průměru a pan Tříska opět dokazuje, že je mezi dabéry extratřídou. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání. Začátek je za pět hvězd, ale pak to celé jde jaksi do háje. Velký šéf prostě kvalit Zvířete nebo Muže z Acapulca nedosahuje, ačkoliv je tu Belmondo v plné síle a je tu pár scén (vězení, bazén, vlak), které jsou perfektní. Spojení Belmondo - Bourvil - Niven ladí, ale na víc jak tři hvězdy to ve výsledném hodnocení není. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou komedie, které nestárnou. A speciální kategorii tvoří komedie z Francie. Vemte si filmy o Četníkovi, Velký flám nebo sérii o Fantomasovi. U těchto filmů se vždy zasměju, ale tady, ač jsem se snažil, tak jsem se prakticky neměl čemu smát. Neříkám, některé scény (útěk z vězení, bazének) byly sice vtipné, ale není to nic, oproti výše zmiňovaným. Naštěstí má tento film sprchovací scénu se Sylvii Monti (a ta fakt stojí za to), Bourvila a hlavně charismatického Belmonda. Hlavně kvůli nim zde dávám přívětivé tři hvězdy s tím, že někdy, za hoooodně dlouhou dobu se na Šéfa zase podívám, ale bude to za hodně dlouho… ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Loď, na kterou se nakládá socha Svobody, je zaoceánský parník SS France. V roce 1979 byl přejmenován na SS Norway a prošel významnými úpravami, aby mohl být vybaven pro cestovní pohodlí. Znovu mění jméno na SS Blue Lady a je prodán k sešrotování v roce 2005. Sešrotování bylo dokončeno na konci roku 2008. (sator)
  • Ve filmu se objevily automobily Citroën 11BL Légère, rok výroby 1956, Citroën DS 19, rok výroby 1965, BMW 2000 CS rok výroby 1967 nebo Mercedes 280 SE W108, rok výroby 1968. (Cucina_Rc)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) utíká ze skutečného vězení Allée des Thuyas nacházející se 20 kilometrů jižně od Paříže. (sator)

Reklama

Reklama