Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je skvělá komedie, jež výtečně mísí francouzský a britský humor. Krom scénáře vše stojí na hereckém koncertu Jeana-Paula Belmonda, tak na výkonu jeho rovnocenného parťáka Bourvila, a na druhé straně geniálního padoucha Eli Wallacha. Velký šéf je klasická krimikomedie, kterých Belmondo natočil spoustu, avšak stylově je prostě jedinečná. Nu... příběh je to komicky absurdní, což ve finále vede snad až k upuštění slzy, ale celý film jednoduše baví. Od vynikající scény s vyloupením vlaku je sice příběh do značné míry utápěn v absurdních situacích, nicméně pointa je překrásná! A nezapomínejme... Velký šéf je jen jeden. U mě krásné čtyři hvězdičky. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých milovaných francouzských komedií se skvělým hereckým obsazením! Mladý Belmondo je jako obvykle frajer od první minuty a mě vždycky baví koukat na něj, Bourvil je skvělý, Davida Nivena mám taky moc ráda a třešničkou je nejvtipnější záporák Eli Wallach v roli siciliána - mafiána. Vždycky se mi líbilo jak se krásná Silvia Monti spouštěla z balkonu za písně Cento Giorni. Legrace a naprostá pohoda! ''Kdo to byl? To jsem byl já! Šéfe! Kdybych věděl, že to bylo schválně... No to si pište, že to bylo schválně. Nachystal jsem si mejdlo a vodičku, no a vyšlo to.'' :) http://www.youtube.com/watch?v=9qy5sWCFokM............. http://www.youtube.com/watch?v=twCoVcS9YgA ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou komedie, které nestárnou. A speciální kategorii tvoří komedie z Francie. Vemte si filmy o Četníkovi, Velký flám nebo sérii o Fantomasovi. U těchto filmů se vždy zasměju, ale tady, ač jsem se snažil, tak jsem se prakticky neměl čemu smát. Neříkám, některé scény (útěk z vězení, bazének) byly sice vtipné, ale není to nic, oproti výše zmiňovaným. Naštěstí má tento film sprchovací scénu se Sylvii Monti (a ta fakt stojí za to), Bourvila a hlavně charismatického Belmonda. Hlavně kvůli nim zde dávám přívětivé tři hvězdy s tím, že někdy, za hoooodně dlouhou dobu se na Šéfa zase podívám, ale bude to za hodně dlouho… ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zostarnutá krimikomédia, ktorú každý z mojich súčasníkov videl a dodnes si pamätá z nej minimálne nabok padajúcu hlavu Davida Nivena. V súčasnosti to je už ťažko pozerateľný film plný naivít a trápností, ktoré nezachraňuje ani slávna herecká štvorka. Tri hviezdičky šéfovi ponechávam najmä preto, že aj v súčasnosti možno pri jeho pozornom sledovaní objaviť viacero skvelých nápadov a na niekoľkých gagoch sa dodnes pobaviť. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Zřícenina hradu, kde na konci filmu vypukne ohňostroj, je Château des Pontevès ve Var. (Cucina_Rc)
  • Kapitán lodi SS France nebyl nadšen nápadem filmařů postavit mu obrovskou sochu Svobody do výhledu z kapitánské kabiny, ze které řídil plující loď, a tak to, co vidíme v závěru filmu, je jen její zmenšená kopie. (sator)
  • Loď, na kterou se nakládá socha Svobody, je zaoceánský parník SS France. V roce 1979 byl přejmenován na SS Norway a prošel významnými úpravami, aby mohl být vybaven pro cestovní pohodlí. Znovu mění jméno na SS Blue Lady a je prodán k sešrotování v roce 2005. Sešrotování bylo dokončeno na konci roku 2008. (sator)

Reklama

Reklama