Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Belmondo mal na svojom konte pár skutočne klasických a výborných komédií, ktoré stojí za to vidieť aj viackrát a myslím si, že "The Brain" tam rozhodne patrí. Pamätám si z filmu neskutočné množstvo scénok a hlášok... strašne sa mi páči scénka s mydlom, ale nestojí to len na tom. Film je dobrý ako komédia, má dostatočnú dávku akcie, nápadov a hlavne neustále pred nás hádže nové a nové momentky, na ktoré sa nedá zabudnúť. Mám ten film rád? Jednoznačne. Kedykoľvek ho môžem vidieť a pobavím sa. Hodnotenie: A ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

naozaj som mal veľké problémy to vôbec dopozerať. O veľkom šéfovi som počul samé dobré veci, ale pravdou je, že pri pozeraní som sa nudil, ani raz som sa nezasmial a dopozeral som to len a len preto, lebo som si povedal, že je vhodné vidieť svoj prvý film z Belmondom. Oury je zručný režisér a staršia generácia, alebo tý čo vyrastali na dobrodružných francúzkych krimi komédiach sa istotne zavďačí, ale pre tých, ktorý majú radi sofistikovanú zábavu, alebo aspoň nejaký zmysel medzi postavamy a prečo vlastne robia to čo robia budú sklamaný. Dokonca aj Eli Wallach dostal celkom podradnú úlohu neadekvátnu k jeho hereckému talentu. Pre mňa veľké sklamanie a strata času. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je pro mě naprosto geniální zábava, založená na jednotlivých scénách. Ať už vykládání lupu z vlaku, sezení ve vodních křeslech, honička v autech , vysunuté antény do oblečení a mnohé další a tohle vše ve Velkém šéfovi, znamená pro mě velkou zábavu . Mimochodem všimli jste si jak padá neustále hlava Milošovi Zemanovi??? Reakce na skvělý koment uživatelky Kleopatry - nejen chlapům v bazénu. Lano a tranďák by byl, co bude dál?:) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako asi u většiny francouzských komedií, které jsem viděl už dávno si nejsem jistý s hodnocením. Vím, že tehdy se mi moc líbili a teď bych tomu dal snad jen 4 hvězdy. Což o to, komedie je to vážně dobrá, člověk se stále směje. Ale rozhodně není první, ani poslední, kde tvůrci spoléhají na naivitu diváka a to se mi moc nelíbí. Dnešní komedie možná nesrší takovým vtipem (možná protože už jsou všechny vybrané:) ), ale mají promyšlené i své zápletky a rozhodně se nemůže stát ...SPOIL... že celý vtip je v tom, že bude vlak vykraden z druhé strany a velkému šéfovy se přitom stačí jenom otočit o 180 stupňů. Ten to ale za chvíli zpraví hláškou: 'Tohle nechápu, stále se předháním, no alespoň že jde vše podle plánu...'. Každopádně ta Italka, to je vážně kus! Z ní opravdu nebyli hotový jen pánové v bazénu. Myslím, že už tehdy přišli na hlavní princip teenage filmů:). A jestli si to u nás nezpraví, tak začnu říkat, že jsou Italky hezčí:)! Ženskou krásu doplňují skvělí herci jako Belmondo, Bourvil a Niven a Wallach, takže je tu rozhodně kopec srandy. Francouzi se s filmem nemazlí a vypiplají ho samýma serepetičkama jako jezdící nafukovací sedačka, jezdící půlka auta, animovaný film a další blbůstky, které se ale nachází i v podobných filmech. Nakonec film doprovází dobrá hudba. Neustále samé + a -, no dobrá, je to dobrý film a doporučuji shlédnout. V rámci francouzské komedie z let dřívějších rozhodně super. Dávám 85% jen tak tak na 5. hvězdu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Jeden ze čtyř policistů ve vagónu s penězi čte knihu „Tintinova dobrodružství: Případ Hluchavka“. (mar48)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) utíká ze skutečného vězení Allée des Thuyas nacházející se 20 kilometrů jižně od Paříže. (sator)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) má o odstín světlejší vězeňský mundúr než ostatní spoluvězni. (sator)

Reklama

Reklama