Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Trošku přeslazená romanťárna, ve stylu "dva v jednom" Příběh totiž sleduje hned dvě linie a to mezi Claire hledající svého Lorenza a Sophii, která otevírá své srdce suchopárnému Charliemu. První varianta sazí na osvědčené motto „stará láska nerezaví“ a ta druhá zase na „co se škádlívá, to se rádo mívá“. Scenáristé, ale ke škodě filmu nevyužili potenciálu, jejž nabízela setkání s falešnými Lorenzi, což by mohlo příběh alespoň trochu oživit. Na můj vkus příběh totiž ztrácel dech a nad vodou ho neudrželi ani poitalštěné verze romantických hitů. Netvrdím, že se mi film vůbec nelíbil, ale jednoduše mi nenabídnul nic, co by mne přimělo, si na něj za týden vzpomenout. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další americká romatická rádoby komedie. Film nenabízí nic nového, jen klasické americké klišé, bez špetky humoru...Konec filmu je předvídatelný hned po prvních pár minutách. Tvůrci sice možná měli snahu, vymyslet poutavý příběh a úvodní téma Juliiných dopisů je vcelku povedené, ale v celkovém dojmu, je to naprosto obyčejné. ()

Reklama

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Možný spoiler ! Tak klišovitý film jsem ještě neviděl. Film jinak ani dopadnou nemohl když v hlavní roli hraje odporná Amanda Seyfried a příběh už předem zněl dost trapně, ale film byl ještě horší než jsem čekal. Poslouchat dialogy jako mi utekla matka v devíti letech nebo mi zemřeli oba rodiče při autonehodě. To byla vážně silná káva. A trapný happy end kdy stará babka si po 50ti letech najde svého Romea z mládí v jiné zemi a najde ho úplně náhodou. Samozřejmě jak babce tak dědkovi umřeli jejich lásky. A třešnička na dortu jak si Amanda vzala vnuka od babky. Gary je looser a zaslouží si krutou a bolestivou smrt. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oh, so sweet..! Před ukvapeným lamentováním nad nešťastným osudem uživatele Davies182, který se očividně musel zbláznit, bych rád upozornil: ne, mám všech pět pohromadě a Dopisy pro Julii - romantická slaďárna - se mi opravdu velmi líbily. Po Dear John jsem se návštěvy sálu celkem hrozil, ale tohle je jiné kafe... Film je to milý, hraje v něm jedna z nejkrásnějších hereček na světě (ten kukuč!), Gael García Bernal tu podává komediální výkon svého života, a po celých 105 minut se ozývá nenucené brnkání na dramatické struny. V "dopisech" je toho spousta ze života obyčejných lidí, příběhem pak provází postavy neobyčejně dobrých herců. I když není podobný žánr mým šálkem čaje, přesto jsem se po celou dobu příjemně bavil, a čtyři hvězdy dávám sice s odřenýma ušima, ale rukou na srdci. P.S. Christopher Egan vypadá v 70% času stráveného před kamerou jako Matt Damon. Fakt - sranda! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svažte mě, mučte mě, zabte mě, ale mě se to prostě líbilo. Přestože to bylo naivní, předvídatelné, dějem to nebylo zrovna nabité a herecké party nebyly nijak extrovní. Protože to byla příjemně laskavá, pohodová, občas úsměvná a občas opravdu dojemná romantika, pro které mám slabost. Navíc zasazená do nádherného proštředí starobylých italských uliček a vinic. Stará a nová láska se tu příjemně proléptají, obraz tepe sluncem a úžasnou atmosférou, ochucenou vínem a jídlem, do toho studený Angličan sype cynické hlášky a my staří romantici držíme palce a jsme naměko, když se ti dva konečně obejmou. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)

Reklama

Reklama