Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná romanťárna s nádherným prostředním a sympatickým příběhem, který se netočí jen okolo hlavní dvojice, ale také kolem jedné ztracené lásky. Obě tyto roviny jsou navíc skvěle vyvážené. Amanda Seyfried je opět okouzlující a Christopher Egan je nečekaně docela sympaťák a skvěle jim to spolu funguje. Jen ten Bernal se tam docela nehodil, navíc dost přehrával a jeho postava byla až moc blbě napsána. Jen škoda, že ke konci se film zvrhne jen do přehlídky až moc sladkobolných romantických klišé. I tak si u toho vaše drahá polovička jistě popláče. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný a plný známých klišé, nic nového ve filmu prostě neobjevíte. Film je určen především pro dívčí publikum, nutno podotknout, že film určitě neurazí, takový film na víkendový odpočinek. Na filmu se mi vlastně nejvíce líbilo prostředí, do kterého je příběh zasazen. Hned bych balila kufry a vydala se do Verony. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

To je tak strašně umělé, celé hrozně předvídatelné, pomalu nakreslené na plátně, sladké, až mi z toho bylo zle...A to vše jsem již věděla po pár minutách filmu...:D Byla to pro mě neskutečná ztráta času :) Jelikož tenhle film je podle mého názoru přesně pro ty holky, které taky naivně doufají a celý život čekají, že poznají toho chlapce, který za nimi vyšplhá po tom šlahounu na ten balkón a zarecituje jim nějakou báseň .... :D Seyfried má takové štěstí, že je tak moc pěkná - jinak by se na to nedalo koukat už vůbec :) Co bylo ale nejpovedenější bylo, že pár hrál opravdový pár - Nero a Redgrave. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zamilované, šťastné, slunečné × laciné, předvídatelné, nijak herecky ani dějově vyčnívající, stereotypní. Klasický romanťák v krásné slunné Itálii. Jak to celé skončí je nám jasné hned po prvních několika minutách. Co na plat, i přesto jsem si párkrát pobrečela, holt ženská. Děj byl natolik prostý, že nedovoloval jakékoliv herecké maxima. Neberu v potaz fakt, že všichni Italové umí plyně hovořit anglicky, prostě pohádka. Film je to pohodový, a svým šťastným koncem možná i pozitivní. ..teda ta Itálie, asi tam vyrazím.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou sice možná tou "nejčervenější" knihou z Červené knihovny, ale díky exotickému prostředí slunné Itálie, výbornému obsazení, i příjemné dávce humoru se pro mě jedná o jeden z nejkrásnějších "Hollywoodsky" romantických filmů. Amanda Seyfried s tou svou andělskou, nevinnou tváří, Christopher Egan, jehož výkon se mi líbil a připomínal mi trochu Heatha Ledgera, workoholický a neustále roztěkaný Gael García Bernal a dvojice Vanessy Redgrave a Franca Nera. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama