Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

carly 

všechny recenze uživatele

predvídateľný ale veľmi príjemný a zábavný film. krásnu scenériu dopĺňa skvelé herecké obsadenie na čele s Vanessou Redgrave, ktorej tú babičku, po ktorej muži ešte stále radi hodia očkom, uveríte bez problémov. skvelý je aj Gael, ktorého už po prvej scéne máte chuť priškrtiť tými jeho inovovanými rezancami. Christopher Egan je vizuálne mix medzi Heathom Ledgerom a Ryanom Phillippem a je dostatočne šarmantný na to, aby ste mu prepáčili aj jeho menej príjemné správanie. a Amanda je rozkošne tvrdohlavá spisovateľka s romantickou dušou, ktorá to celé dá do pohybu. veľmi sa mi páčil nápad s odpisovaním na listy pre Júliu. a po zhliadnutí filmu som mala silnú túžbu nasadnúť na lietadlo a ísť jej jeden tiež prilepiť na stenu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kvalitní propagační materiál Itálie, především Verony a půvabných italských vinic. Jako film je to ale tuctová romantika, která je dopředu předvídatelná a průhledná až to bolí. Christopher Egan je strašně slizký, ještě že se dalo dívat alespoň na Amandu. Ty 3 hvězdičky dávám hlavně za tu příjemnou prosluněnou atmosféru filmu, nikoli za příběh. 50% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pomôž človeče a bude Ti nápomocné. Takto to funguje v rozprávkach. A romantických filmoch, samozrejme. Americká blondýna sa namiesto vybájenej dovolenky vo dvoch ocitá stále častejšie v meste všetkých zaľúbených - v severo talianskej Verone sama samučičká. No ale, že sa nespustí hneď len tak s každým, ide sa na to romanticky sofistikovane. Zoznámi sa ponajprv s dámami, pomôže starej pani, tak aby chodník zabudnutia snov mladosti opäť nadobudol kontúry. Popri tom píše reportáž - asi prvú v živote. No a popri tom si uprace v citoch - kuchára nechá vo svojich hrncoch so špagetami, lebo však ona siaha po vyšších - takpovediac aristokratických métach. Reportáž samozrejme úspešná jag hovado. Doterajší text neobsahuje spoilery. Toto je totiž štruktúra každého romantického filmu. Tento sa, čo sa týka výlučne romantickej línie - celkom podaril. Hoci inak len oblbujúci produkt, ktorý sa odohráva medzi skupinou dobre zabezpečených, akých netrápia okrem srdcových a biznisových žiadne iné závažné problémy. Zároveň je film nakrútený tak, že to vyzerá, že žiadne problémy nemá ani ostatná spoločnosť. A ak ich má, nech s nimi ide do rici, toto je predsa romantika, ne? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy poctivých a nedej bože originálních romantik!! Tu a tam nás něco ještě poměrně příjemně potěší a překvapí, ale toho sympatického šimrání už vážně není moc. Dopisy pro Julii jsou přeslazená, laskavá a místy dokonce i nadprůměrná záležitost, která by ráda na svou stranu dostala co nejvíc divaček s kapesníkem po ruce, ale daří se jí to jen sporadicky. Bohužel jsem ji navíc viděl běžně v televizi. Bernal tak zněl v českém dabingu děsně otravně, chybělo mi to jižanské nutkání, prostě vyběhnout do nejbližší sýrárny nebo si otevřít víno a vědět, že si tuhle romanci chci dát někdy znovu. Ta finální jiskra tomu holt schází.. Přesto nás režisér a producent Gary Winick za svůj krátký život (v roce 2011 ve 49 letech podlehl rakovině) potěšil několika žánrově slušnými kousky (třeba další z pozitivních příspěvků pro náctileté princezny Přes noc třicítkou) a to není tak úplně málo.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach, tyhle přeslazené limonády. Buďte dívky trpělivé, ten pravý přijede buď na bílém koni nebo v černém BMW, to je jedno. A vy si budete moci zdůvodnit, proč hodíte přes palubu toho chlápka, který se snaží, abyste měli z čeho žít (vy oba, protože to dělá i pro vás, ale vy to nevidíte, vidíte jen, že věčně není doma a s vámi a nedrbe vám záda, když si vzpomenete) a maká jak šroub, protože naneštěstí nezdědil dědický titul v Anglii ani prosperující vinici se světovými dodávkami v Itálii. I všechny ty záběry jsou neskutečně cukrkandlově přeslazené, přebarvené, ve Veroně není jediný žebrák, jediný odpadek. Všichni hrají jak loutky v loutkovém divadle, i když u Amandy je to normální, ta tak hraje vždycky, protože si myslí, že stačí vyvalit kozy, vyvalit oči a usmát se. Jestli ona nemá spíš něco se štítnou žlázou, to prý způsobuje vyvalené bulvy Věřil snad někdo chemii mezi Amandou a Christopherem? To už spíš něco vyzařovalo ze vztahu mezi ní a Gaelem. A všichni se na všechny pořád usmívají, Sophii nikdo nevyhodí, že vlezla do cizí restaurace a nemá tam co dělat, naopak, ještě ji nechají psát taky dopisy. A babička prozrazuje hnedle tajné recepty 300 let staré. Pro věčné romantiky asi pohodovka, pro realisty film z jiného světa, pro ty někde uprostřed prostě přeslazená limonáda. Bylo by moc hezké, kdyby to tak fungovalo, ale nefunguje. Život totiž není jen o sluníčku, ono občas i prší. A pak se pozná pravá láska. Chudák Shakespeare. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama