Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Helm (Dean Martin) je přeřazen do nejmenované tajné agentury, aby zajistil a zničil skupinu Contini. Tato skupina se snaží získat miliardu amerických dolarů, aby mohla zničit světovou ekonomiku. (Terva)

Recenze (19)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Když chcete okopírovat známou sérii a zbohatnout, ale: 1, máte k dispozici tak absurdně pitomý příběh, že i Čekání na Godota bledne závistí... 2, do hlavní roli si vyberete herecké a pohybové dřevo, vhodné tak do muzikálů, ale ne do akčních scén... 3, máte k dispozici Chucka Norrise a Bruce Leeho, ale je vám to houby platné, protože i rvačka v Mrazíkovi je více vzrušující... 4, máte skladatele hudby, který si pomýlil film a dodal partituru pro va-va pa-pa film Šampón... 5, máte béčkového režiséra, který je mistrem akce jako lyžař po trojnásobní fraktuře, a obdařen nadhledem jako Mrzout ze Šmoulů, tak... Jediným kladem jsou kostýmy a celková vizáž filmu. V rámci žánru za 2. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Americká kopie Jamese Bonda. Dean Martin byl pro roli Matta Helma (stejnou roli si zahrál i v třech předešlých filmech - The Silencers, Murderer's Row a The Ambushers) opravdu skvělá volba a jeho ironické poznámky a narážky si užije každý. V tomhle filmu je navíc hlavním záporákem můj oblíbenec Nigel Green... Celkově slušné béčko. P.S. Jen tak pro zajímavost - remake příběhů Matta Helma chystá Steven Spielberg. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Count Massimo Contini (Nigel Green) ukradne Americe zalto v hodnotě jedné miliardy dolarů a chce tím poškodit světovou ekonomiku, ale agent Matt Helm (Dean Martin) je poslán do Dánska, aby ho s pomocí nešikovné Freyi Carlson získal zpět... Plusem snímku je atraktivní ženské herecké obsazení v podobě Elke Sommer (Linka Karensky), Sharon Tate (Freya Carlson), Nancy Kwan (Wen Yu-Rang) a Tina Louise (Lola Medina). Chuck Norris si ve snímku odbyl svůj filmový debut. Na natáčení se podílel zejména jako kaskadér, má malou roli jednoho z Continiho mužů v DOMĚ 7 RADOSTÍ (House of 7 Joys) a v akci předvede pouze pomalý kop z otočky a následně ho Dean Martin vyřadí z boje. O choreografii bojových scén se postaral instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že každý nýmand si v 60. letech chtěl natočit vlastní bondovku a už mě to začíná štvát. Tohle je konkrétně 4. díl série o které jsem nikdy neslyšel a většina ČSFD taky ne a tenhle tu má spoustu hodnocení nejspíše jen kvůli roli Chucka Norrise. Ten se ve filmu mihne asi na pár vteřin, předvede 1 kop a je zneškodněn... opravdu nedůstojné. A takový je i celý tenhle film. Režisér pochopil bondovky jako neustálé flirtování s krásnýma holkama v načinčaných lokacích za doprovodu stále opakující se otravné muziky. A nedošlo mu, že bondovky byly většinou napínavý příběh, luxusní akční scény a hrdinný agent... to popíjení, karty a krásné slečny byla jen omáčka okolo. Nuže tohle není napínavé, není tu dobrý záporák ani příběh a většinu filmu ani akce. Dean Martin má sice jisté charisma, ale místo řešení případu laškuje s holkama, vypadá staře, pupkatě a neohrabaně. A akční scény se pokouší o bojové umění, oceňuji snahu a to že je to snad první film, co s tímto přišel. Ale je to přímo tragicky natočené, vidět ty holky, natož Deana Martina jak předstírají, že umí karate je k pláči. Smrtelně nudné a smrtelně blbé. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Občas zábavná pseudobondovka s otráveným hrdinou čekajícím na další cigáro a whisku, s dějem, který nedává smysl, příšerně natočenou akcí (byť se na choreografii podíleli Bruce Lee a Chuck Norris) a Sharon Tate, která i přes svou často otravnou postavu je tím nejlepším, co se tu dá vidět. Bez ní bych hvězdu ubral. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • O choreografii bojových scén se postaral instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. (Rominator)
  • Chuck Norris si ve snímku odbyl svůj filmový debut. Na natáčení se podílel zejména jako kaskadér. (Rominator)
  • Pracovní název filmu zněl House of Seven Joys. (Terva)

Reklama

Reklama