Reklama

Reklama

Snížit se

(festivalový název)
  • USA Get Low (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po řadu let se lidé z města obávali místního samotáře Felixe Bushe (Robert Duvall). Mluvilo se o něm jako o chladnokrevném zabijákovi a dokonce se povídalo, že má nadpřirozené schopnosti, protože podepsal smlouvu se samotným ďáblem. A to byl důvod, proč se mu lidé vyhýbali. Jednoho dne Felix vyjel do města s brokovnicí a velkým balíkem peněz. Chtěl zaplatit pohřeb. Svůj vlastní pohřeb, a to zaživa. A také chtěl, aby všichni, co o něm vyprávějí historky, tam přišli a aby mu je vyprávěli na poslední cestě. (NGP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Velmi lidsky pojatý příběh samotáře Felixe Bushe, který si v úplné samotě daleko od lidí odpykává dobrovolný trest za něco, co spáchal před čtyřiceti lety a sám sobě nikdy neodpustil. První polovina filmu je doslova brilantní, především Robert Duvall v hlavní roli je úchvatný a perfektně ho doplňuje Bill Murray, kterému probleskne v oku jiskra pokaždé, když se řekne slovo dolar. Vůbec ty úvodní seznamovací pasáže nemají chybu a jsou velmi vtipné. Jenomže jakmile si nechá Felix ostříhat svůj divoký plnovous, jakoby tím filmu uvázal na nohu železnou kouli, protože od té doby nám to pokulhává a vleče se. Přesto se pořád ve vzduchu vznáší vzrušující nejistota toho, co ještě nevíme, jenomže samotný konec, který celý film slibuje šokující odhalení, je docela velké zklamání, protože mně osobně nepřišlo Felixovo provinění zase tak odsouzeníhodné, aby za to musel sám sebe trestat po čtyři dlouhá desetiletí. No to je asi relativní. Celkově byl pro mě tenhle film ale solidní divácký zážitek. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Celý film sa nesie prakticky bez deja, s úžasným nápadom, popretkávaný drobnými malými myšlienkami, ktoré všetky vrcholia v bravúrnom závere, z ktorého tá posledná časť je síce predvídateľná, ale je ukončená neuveriteľne dôstojne, že som tomto ukončení upadol do takého emočného stavu, ktorý sa ani slovami nedá opísať. Skutočne nádherný film a mám veľké nutkanie dať plné hodnotenie, ale vzhľadom na miernu scenáristickú nezvládnutosť istých momentov v úvode filmu a na predvídateľnosť zostávam objektívny a jednu * uberiem. Aj tak ale film, ktorý si oplatí pozrieť, ale treba chápať viac vecí... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Docela originální nápad s vlastním pohřbem a docela dobře dobově natočeny, s docela dobrejma hercema, co podávaj docela dobry výkony. Docela mě to bavilo, ale místama sem se docela nudil. Festivalovej nápad Snížit se mi nedává smysl, jako kdo se má snížit a kam a proč a co a jak? No každopádně takovej průměr, no. Docela... ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Temný a zemitý Robert Duvall. Bill Murray s komediálním nadhledem. Dobrák Lucas Black...Tři herecké tváře reprezentující i nesourodou podstatu celé této pomalu plynoucí náladovky o soumraku starých časů, vině i odpuštění...K tomu hudba od Jana AP Kaczmarka a závěrečná píseň od Alison Krauss...Nevšední, nepříliš divácky vděčné, ale podmanivé... ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Už při prvním traileru mě film přitahoval. Spojení Duvall - Murray mě hodně navnadilo. Nakonec to byli hlavně tito dva herci, kteří táhli i celý film. Atmosféra byla plná očekávání toho, co nakonec na všechny vybalí Felix Bush při své pohřební párty. Jeho srub, lide kolem, atmosféra 30. let, to vše na mě působilo zvláštním dojmem... Nakonec ale musím oznámkovat "pouze" silnějšími třemi hvezdičkami. Prostředek se docela táhnul a to mi vadilo... Tajemno z Bushova tajemství se provalilo opravdu až na konci filmu. Oceňuji lehký humor, který se k ponurejšímu duchu filmu dost hodil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy Felix (Robert Duvall) odjíždí za reverendem na sever, je v odrazu auta vidět filmový štáb. (Lumberjack)

Reklama

Reklama