Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

po kamenaku 3 dalsi film ktory ma iritoval, ci uz nechutnou syntentakovou hudbou, trapne prehravajucimi hercami alebo nevyraznou televiznou reziou bez napadu a invencie... toto jednoznacne nie je film do kina alebo pre mna... troska sucks.. Nedavno som si pustil kawasakiho ruzu a nechce sa mi verit ze oba filmy su z jadnej atej istej krajiny:-/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dalo se to přežít. kdo se však těší na komedii natřískanou humorem a Afrikou, bude velmi zklamán. Obojího si ve filmu moc neužije. Troška se tentokrát prezentuje v umírněném stylu, ale i tak sem propašoval svůj podivný druh humoru, který připadá vtipný snad jen jemu, aneb vtipe vylez. Příběh vypráví o poctivém a hodném doktoru Čenkovi Dobeškovi (Jaroslav Šmíd), který nemá velké uznání u své manželky (Tereza Bebarová) a hlavně tchyně (Eva Holubová) a neustále mu je předhazován ambiciozní a uznávaný primář Pištělák (Jiří Langmajer). A nemocnice v daleké Africe je dobrý důvod, jak dát vale všem problémům, a případně přijít k velkým penězům. Jenže problémy na sebe nenechají dlouho čekat a sotva se náš milý doktor aklimatizuje na zdejší podnebí, uřízne si břitvou kus zadku v domnění, že ho do něj uštknul jedovatý had. Je poslán zpět do Prahy, kde se jeho manželka mezitím spustila s doktorem Pištělákem a rozvod i nová známost (Alžbeta Stanková) je na spadnutí. Nevím, v čem tkví kvality Švandrlíkova bestselleru (knížní předlohu neznám), ale pokud se Troška držel předlohy, pak si nemyslím, že byla nějak mimořádně dobrá. Do hlavní role byl tak trochu překvapivě obsazen nepříliš charismatický, na to aby utáhl celý film, a hlavně dostatečně neokoukaný Jaroslav Šmíd, jehož postava však byla postupem děje poměrně upozaděna. Větší prostor dostala Eva Holubová v roli tchyně, která poslední dobou začíná hrát uřvané postavy a asi má dojem, že čím uřvanější, tím vtipnější. Tato uřvaná postava asi měla kompenzovat nedostatek vtipů v celém, ne zrovna krátkém filmu. Herecky sem příliš nezapadli ani Langmajer, Gondíková nebo Klepl. Lépe si s rolemi poradili Bebarová, Pogodová, Vladyka, Stanková, Novotný nebo Navrátil. Troška tam, kde ubral ze svého trapného humoru, režíruje zdatně, ale odbytá realizace (stíny mikrofonů na stěnách) příliš dobrý dojem nedělá a těch opravdu dobrých scén nebylo zase tolik, ale nějaké se určitě našly. V podstatě průměrný film s nevelkou porcí vtipu a solidním hereckým obsazením. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, smekám. Vrátil jste mě do doby před dvaceti lety, mezi omezené, prospěchářské a maximálně materialistické maloměšťáky, jejichž osobní vrchol a největší úspěch představují závistí zezelenané tváře sousedů a jejichž motto a životní filozofie samozřejmě zní "co je doma, to se počítá", popřípadě "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu". Myslel jsem, že tohle dědictví salámového socialismu už pomalu mizí, podle tvůrců ale výše zmíněné platí i pro Čecha roku 2010. Smutné, že? Když pominu fakt, že naprostou většinu postav jsem už po půlhodině bytostně nesnášel, nic pozitivního nemůžu konstatovat ani o mistrově pověstném "humoru". Co k němu říct? Pokud vám nepřipadá vtipné, když si někdo uřízne kus prd…, nejste cílovka (obyčejný nenáročný divák) a Doktorovi se obloukem vyhněte. Já se měl vyhnout také, zvlášť diskuzi po projekci, kde se pan režisér svěřil, že hroší řev je Troškův řev a přidal názornou ukázku. Hahaha. 30% za 3 povedené vtipy a fakt, že na kameňákovské dno jsme tentokrát nedopadli. Ale bylo to o fous. (předpremiéra CineStar ČB) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koukám, že posvátná vlna novodobého Antitroškovství dosáhla svého pověstného vrcholu. Zatracovat a posílat film do horoucích pekel jen proto, že ho natočil Zdeněk Troška mi příjde jako hodně malicherný nikoliv pádný důvod. Ale nikomu nebudu brát jeho názor a zároveň nebudu nikomu vnucovat ten svůj. Zajímalo by mě, jestli většina zdejších "odpadkářů" dokáže operovat i jiným argumentem nebo se jen veze na právě frčící módní vlně. Zvláštní, že dnes 27.2.2010 z kina neodcházel nikdo znechucen nebo dokonce zhnusen. Všichni odcházeli z kina příjemně naladěni i já. Alespoň jsem se mohla dokonale přesvědčit, že nejlepší je udělat si na věc vlastní názor a nenechat se zvyklat druhými. PS.: mít za tchyni Evu Holubovou, tak prchám do Afriky taky. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je debilita největší úrovně. Vážně a zcela nezaujatě a zcela jen podle samotného filmu. I kdybych od Trošky ještě nic neviděl. Tohle musím nesnášet. Tohle musím nenávidět. Vrchol nevkusu. Nemůžu popadnout dech, jak rád bych to vykřičel do světa. Ani ke Kameňákům jsem po zhlédnutí necítil tak strašný odpor. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Vila, kterou si vyhlíží Dobeškova tchyně (Eva Holubová), se nachází na adrese Fetrovská 1, Praha - Dejvice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (SONY_)
  • Ve scéně, kdy leží Čeněk (Jaroslav Šmíd) v posteli, sedá si vedle něj manželka. Hned v dalším záběru však opět stojí. (Kroup4)
  • Nemocniční scény se natáčely v 8. patře nemocnice Na Homolce. Tři dny se točilo v barrandovském ateliéru, kde vznikala scéna s uříznutím bledé tváře Dr. Čeňka Dobeška. (TheSlezy)

Reklama

Reklama