Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Radko 

všechny recenze uživatele

Neoslovilo. Nepomohlo ani režisérkino vysvetľovanie - čo je inak, mimochodom, pri filme často známkou toho, že sa niečo celkom nepodarilo. Štyri príbehy postáv, ktoré konajú priam odpudivo. Len príkladom - prisťahovalkyňa sa vzdá kvôli sociálne nižšiemu štandardu dieťaťa, herečka kvôli kariére, ďalšia sa ženie za víziou potomka, nehľadiac na okolie, iná rieši potomka potápaním. Toľko ženy. Ale tie, pri prižmúrení oboch očí, napriek nesympatiám, by sa dali ako-tak akceptovať. O mužoch škoda hovoriť, hanba pľuť. No a tak, s trochou sarkazmu je možné konštatovať, že ide o antinatalistický film. Prostredníctvom osudov viacerých párov ukazuje neveselú a nezaujímavú spoločnosť, bez záujmu a náklonnosti k prírode a prirodzenej radosti zo života, zaujatú samou sebou. Nuž a privádzať deti do takéhoto prostredia sa je potom aktom rovnakého zúfalstva, v akom sa pohybujú postavy príbehu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silné a přirozené.Vzhledem k tomu,že k podobným tématům mám určitý vztah i osobní zkušenost,oceňuji,jakým způsobem to dokázala Alice Nellis podat a po většinu snímku jsem měl tendenci hodnotit minimálně čtyřmi hvězdami.Nakonec je to za tři a je to velká škoda.Velká škoda hlavně v tom,že 4 paralelní dějové linie byly protentokrát opravdu trošku moc a veškeré emoce se tak pak rozmělní prakticky do ztracena.Za mě osobně byla minimálně dějová linka s Marthou Issovou úplně zbytečná a maximálně nevyužitá.Chápu,že Neliis chtěla ukázat všechny "druhy" párů od "můžou mít a nechtějí" po "nemůžou a chtějí",ale v tomhle ohledu to režisérka trošku neukočírovala...70% ()

Reklama

MarekLucin 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jedná o nejnesnadněji uchopitelný film z dílny Alice Nellis.Trvalo mi docela dlouho, než jsem se přizpůsobil pomalejšímu tempu a než jsem se dokázal ztotožnit s hlavními hrdiny.Původní hodnocení byly tři hvězdičky, ale díky zvolenému tématu, příjemným hereckým výkonům (Zuzana Bydžovská byla fantastická) a citlivé režii nemůžu jinak a dvě hvězdičky přidat. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Od Alice Nellis a jejího noveho"intimního velkofilmu",který se točí okolo rodičovství,jsem čekal přeci jen o něco víc.Čtyři příběhy by měly tvořit jakousi propletenou mozaiku,ale tvoří jí jen částečně a místy to vyznívá do ztracena..Ač se Alice Nellis snaží,scénář je tentokrát průměrný a nápadů je tu velice poskromnu a navíc spousta slušných momentů vyzní do ztracena,nebo je udušena v zárodku.To platí i o hercích-je vidět,jak se snaží,nic převratného se tu ale neděje a chvílemi mi připadlo,že film vznikl,aby se někdo naučil potápět.Škoda,spousta myšlenek je zajímavých a hezky ztvárněných,ale celé je to příliš dlouhé a místy opravdu dost nudné.Po předchozích filmech Alice Nellis,je to opravdu slabé,takže dávám intimních 55% a beru to jako režisérčinu slabší chvilku. ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

V hlubinách se zadýchala, a tak se vynořila. Hladina ji od dalšího potápění odvábila vlnami spadaného listí. Než zazněla vykradená píseň Sigur Rós, stihla se několikrát vyvrátit. Veškerou barevnost spolykalo dno a jeho pobřeží. Nakonec zůstala, černobílá, stát uprostřed mořského lavóru se šnorchlem a brejlemi v dlaních. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Filmová dcera Zuzany Bydžovské na začátku filmu odjíždí na lyžařský zájezd. Odjezd byl natáčen u Gymnázia Jana Keplera (GJK) v Parléřove ulici v Praze na Hradčanech. Toto gymnázium využila v minulosti pro natáčení také americká kapela Linkin Park, která zde v roce 2003 natočila videoklip ke skladbě Numb. (navabaca)
  • Zuzana Bydžovská získala Českého lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (M.B)
  • Pro scény probíhající pod vodou musela Zuzana Bydžovská absolvovat půlroční potápěčský kurz. (oje)

Reklama

Reklama