Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sázka dvou bohatých gentlemanů zamává se životem spokojeného, chudého ale poctivého mladíka v centru Londýna. Dokáže milionová bankovka změnit jeho společenské postavení? Jistě! Ale dokáže to bez toho, aby byla byť jen z části utracena? A dokáže zažehnout i lásku? (Chegi)

Recenze (85)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi těžko objektivně hodnotí, když v něm hraje můj idol, má láska GREGORY PECK. Námět je ovšem tak báječný a legrační, neboť nám ukazuje, že stačí, aby si lidé mysleli, že jste pracháč a klaní se vám, dělají vám pomyšlení, zkrátka co bych to neřekla lezou vám do zadku. Money,money,money všemocná kletba štěstí i neštěstí. Vynikající film ( no on byl tehdy G.P. asi 37 letý fešák, že?) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak tady bych viděl základ filmu Výměna. Dva bohatí gentlemani se vsadí a dají chudému Američanovi milionovou bankovku. Samotné vlastnění bankovky udělalo z Henryho Adamse boháče a každý se mu klaní k nohám. Pěkná satira , kdy je důležité jen mít peníze a ty pak udělají dobré jméno z kohokoliv. Budete se příjemně bavit a poznáte proč Gregory Peck byl ve své době pan HEREC! I přes romantickou linku, kterou bych vynechal! I po 60 letech vynikající zážitek. Doufám, že nebude žádný remake. Přeci jen milión liber dnes nikoho nedonutí se klanět.Hodnocení OST: Přijemné, veselé a symbioticky žije společně s obrazem. 8/10 ()

Reklama

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, trochu připomínající o mnoho let později natočenou "Záměnu"  s Eddiem Murphym :) Docela bych řekl že se zde i inspirovali, minimálně v té sázce... Jinak určitě velmi zajímavé a snad i nadčasové, nebo spíše pořád aktuální téma... Nezáleží jací jste ve skutečnosti, co máte, ale na tom co si o vás ostatní myslí.... 82% ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Natočeno poněkud starosvětsky, ale příjemně si u toho člověk odpočine. Adaptace Twainovy povídky věrně zachycuje, jak vám majetek otevře spoustu dveří (a to nemusíte utratit ani vindru) a zajistí zájem a úctu na všech frontách, ale zároveň jak rychle se tenhle přístup změní, když to tam je náhle vaše jmění. P. S. Je zajímavé, že chudí muži dovedou mezi smetánku zapadnout přesvědčivě i bez důkladného výcviku, který potřebovala třeba Eliza Doolittlová. :) ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Když máte peníze, otvírají vám dveře, nemusíte nic platit hned, klanějí se před vámi až k zemi. Ale jakmile na povrch vypluje jen minimální podezření, že jste švorc, vše se obrací a všichni chějí zaplatit, berou vám dodané zboží a málem krachuje burza. Je to stejné i po více než padesáti letech a tato komedie má stále co říci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roce 1903 byl 1 000 000 liber srovnatelný s 100 000 000 americkými dolary nebo 65 000 000 librami v roce 2014. (Mol)
  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • Ve filmu se objevuje záběr na americkou vlajku, která má 48 hvězd, přičemž v novinách Daily News je uveden rok 1903. Vlajka se 48 hvězdami se však používala až od roku 1912 do roku 1959. V době, kdy se má děj odehrávat, by měla viset vlajka s 45 hvězdami, která se používala do roku 1908. (Kamiiik)

Reklama

Reklama